Gemeente Kampen

PERSBERICHT

BELEIDSNOTA WATERPLAN GEMEENTE KAMPEN

De gemeente Kampen heeft in samenwerking met de provincie Overijssel, het waterschap Groot Salland en het waterbedrijf Vitens als een van de eerste gemeenten in Overijssel een gemeentelijk Waterplan opgesteld. Het waterplan geeft een visie over het beheer van alle waterwegen binnen de het grondgebied van de gemeente Kampen. Doel van het waterplan is te kijken hoe ga je met water om? Het plan draagt oplossingen aan voor bestaande knelpunten, zoals stankoverlast, rotting algengroei, laag waterstanden en waterkwaliteit

Het waterplan bestaat uit drie gedeelten. Een beleidsplan, een uitvoeringsplan voor de periode 2004-2015 en een gedeelte met kaarten van de waterwegen. Het uitvoeringsprogramma start in 2004. Om de kwaliteit van de stadswateren te verbeteren zal in 2004 d.m.v. onderzoeken en metingen worden vastgesteld welke maatregelen getroffen moeten worden in de toekomst. Zoals bijvoorbeeld de noodzaak tot baggeren, het koppelen en ontkoppelen van watergangen en het afkoppelen van regenwater naar de watergangen. De voordelen van het waterplan zijn:


1. Verbeteren van de waterkwaliteit, de waterkwantiteit en de organisatie van het waterbeheer als gevolg van de integrale benadering van het waterbeleid in samenwerking met de andere belanghebbende waterpartners en de bewoners van Kampen.


2. Reduceren van de kosten. Een gezamenlijke waternota opstellen waarbij kosten voor het waterverbruik, rioolheffing, zuiveringsheffing en het drinkwaterverbruik zijn verwerkt, ligt in het verschiet.

Elk jaar wordt er een nieuw uitvoeringsprogramma opgesteld. De gemeente Kampen gaat jaarlijks het uitvoeringsprogramma evalueren, met de waterpartners en de bewoners.

Portefeuillehouder: Van der Maat

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau communicatie van de gemeente Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1, te Kampen. Tel. 038 339 27 17.