Gemeente Leeuwarden

Top ministerie EZ in Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden
De ambtelijke top van het ministerie van Economische Zaken bezocht afgelopen vrijdag 20 februari de stad. Secretaris-generaal Jan Willem Oosterwijk en Bert de Vries, directeur generaal van Innovatie Leeuwarden brachten het bezoek. Het ministerie van Economische Zaken hecht veel waarde aan kennis en innovatie. Daarom stond dit bezoek in het teken van watertechnologie en de belangrijke rol die Leeuwarden daarin begint te spelen.

Niet alleen bouwt het drinkwaterbedrijf Vitens hier het grootste drinkwaterlaboratorium van Nederland. Sinds kort is hier ook het topinstituut voor watertechnologie Wetsus gevestigd, waarin de universiteit van Wageningen, Twente en Delft en Shell, Unilever, Norit en Vitens met elkaar samenwerken.

Bugemeester Margreeth de Boer ontving de gasten in haar hoedanigheid als voorzitter van de Raad van Toezicht van het instituut. Oosterwijk en De Vries kregen een presentatie en een rondleiding door het laboratorium bij Wetsus. Ze waren onder de indruk van de samenwerking die in Leeuwarden inmiddels rond watertechnologie begint te ontstaan en de internationale betekenis, die Wetsus voor de Nederlandse economie kan betekenen.