PSZVS
http://www.pauwsanderszeilstra.nl

Securicor plc en Group 4 Falck fuseren tot Group 4 Securicor

Amsterdam, 24 februari 2004

Securicor plc en Group 4 Falck A/S hebben heden de intentie uitgesproken te fuseren tot een nieuwe gezamenlijke onderneming: Group 4 Securicor. Voorafgaand aan de fusie worden enkele onderdelen van Group 4 Falck afgesplitst waardoor een fusie op basis van gelijkwaardigheid mogelijk is. Uiteraard onder voorbehoud van goedkeuring van aandeelhouders en de bevoegde
mededingingsautoriteiten.

In een nieuw te vormen holding, genaamd Group 4 Securicor, worden de beveiligings-activiteiten van Group 4 Falck en Securicor samengebracht. Hierdoor ontstaat een organisatie die wereldwijd in meer dan 100 landen opereert en werkgelegenheid biedt aan meer dan 300.000 mensen. Na de fusie zal Group 4 Securicor gaan behoren tot de top drie van s werelds grootste beveiligingsbedrijven.

De onderneming, met het hoofdkantoor in Groot-Brittannië, wordt genoteerd aan de beurs van Londen en die van Kopenhagen. De leiding komt in handen van Lars Norby-Johansen, de huidige CEO van Group 4 Falck. Nick Buckles wordt plaatsvervangend CEO en COO met het perspectief om Lars Norby-Johansen in de toekomst op te volgen.

De nieuwe onderneming wordt gestructureerd op basis van productdivisies. Afhankelijk van plaats en aard van de activiteiten zullen de individuele ondernemingen Securicor, Group 4 of Wackenhut als merknaam gaan voeren. (Wackenhut is een grote Amerikaanse beveiligingsonderneming die deel uitmaakt van het Group 4 Falck concern). De nieuwe combinatie levert met ruim 300.000 medewerkers diensten aan opdrachtgevers in ruim 100 landen.

In Nederland wordt de combinatie van Securicor en Falck met meer dan 10.000 medewerkers en een omzet van meer dan 350 miljoen euro, met afstand de marktleider in de beveiligingsbranche. Deze bundeling van krachten leidt tot belangrijke synergie- en schaalvoordelen hetgeen resulteert in een nog betere dienstverlening aan huidige en potentiële opdrachtgevers. De dienstverlening bestaat onder meer uit objectbeveiliging, winkelsurveillance, mobiele surveillance, geld- en waardetransport en geldverwerking, meldkamerdiensten, elektronische beveiliging en advies- en recherchediensten.


---


----

Noot voor de redactie,