Rabobank Nederland

Initiatief Rabobank brengt innovatieve starters en jonge bedrijven samen met particuliere investeerd Rabobank Nederland, 24/02/2004 14:51
---

Money Meets Ideas is een nieuw initiatief van Rabobank. Het brengt potentiële investeerders in contact met innovatieve starters en jonge bedrijven die op zoek zijn naar risicodragend kapitaal. De nadruk daarbij ligt op het persoonlijke aspect: de vrouw of de man achter het idee. Hiermee helpt de Rabobank startende en 'early stage' bedrijven in hun ontwikkeling. Bovendien voorziet zij in de behoefte van vermogende klanten om direct in bedrijven te participeren.

Money Meets Ideas is een nieuw initiatief van Rabobank. Het brengt innovatieve starters en jonge bedrijven die op zoek zijn naar risicodragend kapitaal, en potentiële investeerders samen. De nadruk daarbij ligt op het persoonlijke aspect: de vrouw of de man achter het idee. Hiermee helpt de Rabobank startende en 'early stage' bedrijven in hun ontwikkeling. Bovendien voorziet zij in de behoefte van vermogende klanten om direct in bedrijven te participeren.

Mark Joenje, directeur Money Meets Ideas: 'Enerzijds richten we ons op beginnende, veelal jonge, ondernemers die weinig zekerheden kunnen bieden en dus moeite hebben met het aantrekken van (risico)kapitaal. Anderzijds richten we ons op particuliere investeerders, die direct willen investeren in een niet beursgenoteerde onderneming.' Money Meets Ideas selecteert de 'best of class' businessplannen en introduceert deze bij potentiële investeerders.

Guido Vos, directeur MKB van Rabobank Nederland: 'Money Meets Ideas is een aanvulling op bestaande financieringsinstrumenten en kan voorzien in de financieringsbehoefte van starters en jonge bedrijven. Voor ons als Rabobank is het van strategisch belang invulling te geven aan de klantwensen in alle levensfasen van een onderneming.'

Om ondernemer en investeerders samen te brengen, maakt Money Meets Ideas gebruik van verschillende kanalen. Daarbij ligt de nadruk vooral op het persoonlijke aspect. 'Het gaat immers om de vrouw of de man achter het plan, de kwaliteiten van de ondernemer', aldus Mark Joenje. Zo zullen er regelmatig Investors Meetings in het land worden georganiseerd waar ondernemers zichzelf, hun plannen én producten presenteren aan investeerders. De eerste Investors Meeting vindt plaats op 19 maart a.s. in Utrecht. Daarnaast legt Money Meets Ideas ook op individuele basis contact tussen ondernemers en investeerders. Geselecteerde ondernemers krijgen bovendien de mogelijkheid om hun propositie te presenteren op www.moneymeetsideas.nl.