UITGEVERIJ ANKH-HERMES BV


De wereld is één, nu wij nog

Uitgeverij Ankh-Hermes brengt drie nieuwe boeken uit van groot belang voor onze aarde.

Van Thom Hartmann verschijnt tijdens de Boekenweek 2004, De laatste uren van het oude zonlicht - Oproep tot persoonlijke en mondiale transformatie.

De oude zonne-energie, opgeslagen in steenkool, aardolie en gas is nu zo goed als opgebruikt. De huidige westerse 'beschaving' is in staat de wereld in korte tijd te gronde te richten door destructieve visies in ons denken als afgescheidenheid, macht, overheersing en hebberigheid. Dit opzienbarende boek over de toestand van de wereld geeft harde feiten over de mondiale ontwikkeling op het gebied van milieu, politiek en economie, maar ook hoopvolle vooruitzichten voor een betere toekomst. Meer dan ooit is dit een belangrijk boek voor iedereen die erom geeft wat voor wereld wij onze kinderen en kleinkinderen nalaten.
Thom Hartmann is een internationaal bekend publicist die over de hele wereld lezingen geeft over ecologie, spiritualiteit en de globalisering van de economie. Hij heeft met zijn boodschap heel wat stof doen opwaaien. Leonardo di Caprio baseerde een webmovie op dit boek (http://www.thomhartmann.com).

Op 17 april zal Lynne McTaggarts boek Het Veld - De zoektocht naar de geheime kracht van het universum ten doop worden gehouden bij een door ODE georganiseerd evenement. Daarbij zullen ook Bram Vermeulen en Mario Varvoglis aanwezig zijn. Perskaarten kunt u bij ondergetekende aanvragen.
De wetenschapsjournaliste Lynne McTaggart beschrijft het verhaal van een groep wetenschappers die per ongeluk het Zero Point Field (Nulpuntveld) ontdekten, een oceaan van microscopische vibraties die alles met alles in het universum blijken te verbinden als een soort onzichtbaar netwerk. Het Veld gaat verder dan het werk van Fritjof Capra en stelt een plausibele wetenschappelijke theorie voor die alles verklaart, van de werking van DNA en communicatie tussen cellen tot homeopathie en ESP.Het zou wel eens een antwoord kunnen geven op grote vragen als: Wat is menselijk bewustzijn? En: wat gebeurt er als we doodgaan?
Lynne McTaggart is een 'award-winning' journaliste en auteur van het spraakmakende boek Wat artsen je niet vertellen (lemniscaat 2000).

Ervin Laszlo Je kunt de wereld veranderen!
Naar duurzaamheid en vrede in een nieuwe wereld Met bijdragen van Mikhail Gorbachov, Masami Saionji en Paulo Coelho. Dr. Ervin Laszlo is een vooraanstaand wetenschapper, humanist en voorzitter van de Club van Boedapest (www.club-of-budapest.org) die dit actieboek voor de 21e eeuw schreef.
Het vertelt ons wat wij gewone burgers, kunnen doen om van de wereld een betere en vrediger plek te maken. We kunnen natuurlijk de confrontatie aangaan met de machten die achter de conflicten en negatieve ontwikkelingen in de wereld zitten, maar we kunnen ook besluiten ons in te zetten voor harmonie, samenwerking, een leefbare samenleving en een waardestelsel dat iedereen op aarde een goede toekomst verzekert. Dit boek is een blauwdruk voor die positieve actie.

Prof. dr. Ervin Laszlo verdiepte zich in wetenschap en filosofie en schreef vele boeken. Maar hij begon zijn carrière als concertpianist. Hij werd meerdere malen onderscheiden voor zijn inzet voor het verbeteren van de mondiale verstandhouding. Het boek zal begin juni 2004 verschijnen en de auteur komt daarvoor over naar Nederland. Telefonische-, e-mail-interviews of interviews tijdens zijn verblijf in Nederland kunnen wij voor u regelen. Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande voor een interview in contact willen treden met Lynne MacTaggart of dr. Ervin Laszlo laat dit ons dan weten. Wij kunnen trachten een interview met u te regelen. Thom Hartmann kunt u bereiken middels het e-mailadres dat wij U op verzoek kunnen geven.

Voor meer achtergrondinformatie, digitale drukproeven en/of interviews kunt u contact opnemen met Uitgeverij Ankh-Hermes-Deventer Hans Bienefelt/afd. pr. & voorlichting
T: 570-678921
E: hb@ankh-hermes.nl

24 feb 04 11:39