Politie Drenthe

Politieonderzoek met positief resultaat afgesloten

Hoogeveen 24-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

HOOGEVEEN Met de aanhouding van een 25-jarige man uit Hoogeveen denkt de politie meerdere diefstallen te hebben opgelost. Ook werd een 44-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van heling.

De 25-jarige verdachte stal op 3 februari in de Hoofdstraat een Spartamet. Getuigen zagen hem richting station lopen. Op het station liet hij de fiets achter en ging op de vlucht. Door het goede signalement dat getuigen gaven kwam de politie de man op het spoor en kon hij op 3 februari worden aangehouden.
De verdachte heeft deze diefstal bekend. Ook bekende hij de diefstal van enkele fietsen en van kleding uit een winkel in het centrum van Hoogeveen. De politie heeft sterke aanwijzingen dat de man verantwoordelijk is voor nog vijf gevallen van diefstal (fietsen, kleding en een auto-inbraak). Hij ontkent echter deze zaken. De man is drugsgebruiker. Hij is inmiddels voorgeleid aan de Rechter Commissaris en zit nog steeds vast.

De 44-jarige man wordt er van verdacht gestolen spullen van de 25-jarige verdachte te hebben gekocht. Hij ontkent dit echter. Hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

De politie heeft het onderzoek afgesloten en het dossier gaat nu naar Justitie.

Dana Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52554218. info@politie-drenthe.nl