Politie Limburg-Zuid

Start carnavalsfeest goed verlopen

Limburg Zuid 24-02-2004 - Vanaf vrijdagmiddag 20 februari 2004 tot zondagmiddag 22 februari 2004 (red; 14.00 uur) is sprake van een in de hele regio Limburg Zuid goed verlopend begin van het carnavalsfeest.

Een goed verlopen start van het carnavalsfeest, waaronder ook een goed verlopen scholierencarnaval in Sittard. Toch moest de politie afgelopen nachten hier en daar in enkele plaatsen in Zuid Limburg even in actie komen bij wat ruzies en werden ook enkele personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid daarbij. Daarnaast werden totaal ruim een vijftiental personen geverbaliseerd wegens bijvoorbeeld wildplassen, baldadigheid, omdat ze lastig waren en de door de politie gegeven vorderingen / bevelen om zich te verwijderen of door te lopen niet opvolgden, of vanwege openbare dronkenschap.

Totaal zon vijftien automobilisten die vermoedelijk de BOB - campagne waren vergeten, werden in onder meer Maastricht, Meerssen, Geleen, Bocholtz, Kerkrade, Heerlen, Brunssum, Hoensbroek, betrapt bij het onder invloed besturen van hun auto (hoogst gemeten alcoholpromillages in Bocholtz en in Heerlen bij automobilisten, respectievelijk een uit Bocholtz en een uit Heerlen ; allebei bijna 2 promille). Die werden allemaal geverbaliseerd en kregen ook een rijverbod opgelegd. Overigens vorderde de politie van bijna tien van deze automobilisten het rijbewijs in (een gemeten alcoholpromillage in het bloed van 1,3 promille en hoger / c.q. in combinatie met een aanrijding).