Politie Groningen

Persberichten dinsdag 24 februari 2004

Provincie Groningen 24-02-2004 -

Groningen: controle autogordels
De politie heeft maandagmorgen op de Osloweg in Groningen een controle op het dragen van autogordels gehouden. Er werden 400 autos gecontroleerd. Vijf mensen kregen een boete van 45 euro voor het niet dragen van de autogordel.

Groningen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie maandagnacht aan de Noorderhaven in Groningen een 33-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.17 promille werd gemeten. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Groningen: geluidsoverlast; installatie in beslag genomen In een woning aan de Bedumerweg in Groningen heeft de politie maandagnacht een geluidsinstallatie in beslag genomen. Met de installatie werd hinderlijke geluidsoverlast veroorzaakt. De muziek stond zo hard dat door omwonenden gewaarschuwde politiemensen de muziek op straat konden horen. De bewoner weigerde agenten in zijn woning toe te laten. Daarop zijn agenten de woning met een schriftelijk bevel tot binnentreden binnengegaan. De bewoner, een 32-jarige Groninger, was toen inmiddels vertrokken. De politie nam de stereo-installatie van de man in beslag, waardoor de rust aan de Bedumerweg terugkeerde. Tegen de bewoner en eigenaar van stereoset is proces-verbaal opgemaakt. Hij wordt nog gehoord.

Groningen: fietsendieven
De politie heeft maandagavond een 39-jarige en een 47-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden wegens diefstal van een fiets. Surveillerende agenten zagen beide mannen lopen aan de
Oosterhamrikkade toen de 39-jarige Stadjer een fiets wegpakte en er enkele minuten later op wegreed. Hij plaatste de fiets nabije en supermarkt waar beide mannen vervolgens naar binnen gingen. Kort daarop kwam de 47-jarige verdachte de winkel uit reed op gestolen fiets weg. Hij werd op de Zaagmuldersweg aangehouden. Even daarna werd op de Gorechtkade ook de 47-jarige man aangehouden. Beide verdachten zijn meegenomen naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze heengezonden.

Groningen: gewonde man in portiek
Surveillerend politiemensen werden maandagmiddag in de Heinsiusstraat in Groningen attent gemaakt op een gewonde. De man lag bloedend in een portiek. Hij bleek een fikse hoofdwond te hebben en verklaarde in elkaar geslagen te zijn. Volgens zijn zeggen wist hij niet door wie en waarmee. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Of de man aangifte doet van mishandeling is onzeker. Alsdan stelt de politie een onderzoek in.

Groningen: verwarde vrouw van de weg gehaald; verkeer A28 stilgelegd De politie heeft maandagmiddag het verkeer op de Julianaweg (A28) bij Groningen een kwartier stilgelegd omdat een verwarde vrouw heen en weer liep tussen de rijdende autos door. De politie werd gewaarschuwd door enkele automobilisten die de 36-jarige vrouw amper konden ontwijken. Nadat de politie de vrouw kon aanhouden werd ze per politieauto overgebracht naar het politiebureau. Ze werd daar overgedragen aan de GGD-arts die de zorg voor de vrouw verder op zich nam.

Sappemeer: auto slipt op A7, weg drie uur geblokkeerd
Door een ongeval tussen een personenauto en een bedrijfsauto op de A7 bij Sappemeer is het verkeer maandagmorgen gedurende drie uur omgeleid. De beide bestuurders van de voertuigen raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de personenauto, een 26-jarige inwoner van Winschoten, zat zodanig beklemd in zijn voertuig dat de hulpverleners ruim twee uur nodig hadden om hem te bevrijden. De andere automobilist, een 26-jarige inwoner van Scheemda, kon zelf uit zijn auto komen. Het ongeval ontstond toen de Winschoter, rijdende in de richting Groningen op een gegeven moment op de linker rijstrook in een slip raakte en tegen de vangrail botste. De auto draaide daarbij 180 graden en kwam op de linker rijstrook tot stilstand. De bestuurder van de bestelbus kon hem niet meer ontwijken en botste vol op de auto. De bestelbus kantelde daarna. De beide auto raakten zwaar beschadigd.

Marum: auto door gladheid van de weg
Door de gladheid raakte maandagmorgen op de A7 bij Marum een 36-jarige automobilist uit Groningen van de weg. De auto slipte, waarna deze tegen de vangrail botste. De auto gleed door via de berm in de bossages langs de weg. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Ten Post: auto botst op kraan
De auto van een 53-jarige inwoner van Holwierde raakte maandagzwaar beschadigd toen deze op de kruising Provincialeweg 360 met de Eestumerweg bij ten Post vol op een overstekende mobiele kraan botste. De chauffeur van de kraan, een 36-jarige inwoner van Hellum dacht, dat hij nog ruimte genoeg had om vanaf de Eestumerweg de kruising over te steken. Dit bleek echter niet het geval te zijn. De beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Delfzijl: fietser zwaar onder invloed
Een 38-jarige fietser uit Delfzijl is maandagavond bekeurd voor het rijden onder invloed. De man leverde gevaar op voor het andere verkeer, omdat hij niet meer recht kon fietsen. Hij bleek ruim 2.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben, dat is vijf keer de toegestane hoeveelheid van 0.5 promille. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Lauwersoog: snelheidscontrole 60 km-zone
Op de Marneweg bij Lauwersoog zijn maandagmiddag 60 voertuigen op kenteken bekeurd voor te snel rijden. In totaal passeerden 415 voertuigen de radarcontrole. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 60 km/u. De hoogst genoteerde reed 110 km/u.