Dienstenbond CNV

Leden wijzen eindbod sociaal plan Aker Kvaerner af 24-02-2004

In de ledenvergadering van de drie vakbonden is het eindbod voor het sociaal plan Aker Kvaerner in meerderheid afgewezen. Met dit resultaat zal uw directie worden geconfronteerd.

In de samenwerking met de ondernemingsraad betekent het dat er een negatief advies wordt afgegeven op de voorgelegde adviesaanvraag. Dubbel-Nee dus!

In de ledenvergadering is vastgesteld dat de volgende onderwerpen verbeterd dienen te worden:

*Geen maximum op de WW-aanvulling voor 60+ers
*Voorzetting pensioenopbouw voor 60+ers

*Ophoging van de factor C in de kantonrechterformule naar 0,8 (in plaats van 0,7)

*In procedurele zin dient een duidelijke 'kapstok' te worden opgenomen in het sociaal plan zodat de ondernemingsraad de inzet van agency-personeel effectief kan controleren.

In de ledenvergadering is ook vastgesteld dat de financiële situatie weliswaar zorgelijk is, maar dat dit een verbetering van het sociaal plan niet in de weg staat. Over de verdere voortgang houden we u uiteraard op de hoogte.

Bijgaand kunt u een document (*) bekijken waarin de verschillen tussen het principe-akkoord op het Sociaal Plan ABB Lummus en het eindbod op het Sociaal Plan Aker Kvaerner uiteen zijn gezet. Dit vergelijk is ook in de personeelsbijeenkomst en de ledenvergadering gebruikt.

(*) Om dit document te bekijken is Acrobat Reader nodig. Klik hier om Adobe Acrobat Reader gratis te downloaden.

Vragen?
Voor vragen en opmerkingen naar aanleiding van deze info, kunt u contact opnemen met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, tel: (023)5651052 of email h.gerding@cnvdibo.nl.