Gemeente Westerveld

12-2-2004
Informatieavond gemeentebreed cultuurfonds

Al enige tijd leeft bij de gemeente de wens om te komen tot een gemeentebrede vorming van een Cultuurfonds. In de voormalige gemeentes Havelte en Diever zijn destijds dergelijke fondsen in het leven geroepen met onder andere als doel het culturele leven in de betreffende gemeentes financieel te ondersteunen . Op 24 februari is er een informatiebijeenkomst over de oprichting van de Stichting Cultuurfonds Westerveld.

Doel cultuurfonds
In overleg met een aantal bestuursleden van het Cultuurfonds Diever zijn conceptstatuten opgesteld die moeten leiden tot stichting van het Cultuurfonds Westerveld. Het doel van de nieuwe stichting is om door het verstrekken van financiële bijdragen verenigingen, organisaties en organisatoren te helpen bij de realisatie van culturele activiteiten in de gemeente Westerveld. Voor dit doel stelt het gemeentebestuur jaarlijks een subsidie beschikbaar.

Voormalige cultuurfondsen
Het Cultuurfonds Diever functioneert op dit moment nog en wordt na de oprichting van het gemeentebrede cultuurfonds opgeheven. De Culturele Raad Havelte heeft zich, in afwachting van een gemeentelijk Cultuurfonds met ingang van de herindeling opgeheven.

Informatiebijeenkomst
Om de plannen over het gemeentebrede cultuurfonds te presenteren aan alle betrokken organisaties en andere geïnteresseerden is een informatiebijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomst vindt plaats op: dinsdag 24 februari 2004 om 19:30 uur in het Dingspilhuus, Hoofdstraat 88 in Diever.

Bestuursleden gevraagd
Om het Cultuurfonds Westerveld verder vorm en inhoud te geven, zijn bestuursleden nodig. Gedurende de aanloopperiode zullen enkele leden van het huidige Cultuurfonds Diever zitting nemen in het nieuwe stichtingsbestuur dat uiteindelijk zal bestaan uit minimaal 7 en maximaal 9 leden. Nieuwe bestuursleden moeten grote betrokkenheid hebben met het culturele leven in de gemeente Westerveld. Daarnaast zal het bestuur een afspiegeling zijn van de samenstelling van onze bevolking en de daarin actieve verenigingen op cultureel gebied.

Geïnteresseerden kunnen zich na afloop van de informatiebijeenkomst kandidaat stellen, ook kan een mogelijk geschikte kandidaat voorgedragen worden. In de weken daaropvolgend zullen met de kandidaten gesprekken worden gevoerd om te bezien of aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan.

Het streven is om op 1 april 2004 de Stichting Cultuurfonds Westerveld van start te laten gaan.

Om inzicht te krijgen in het aantal mensen dat die avond kan worden verwacht, vragen wij u om u vooraf op te geven. Dat kan door te mailen of te bellen naar Annet Klinkhamer, tel.nr.: (0521) 349 459, e-mail: a.klinkhamer@gemeentewesterveld.nl. Geef daarbij uw naam, de eventuele organisatie die u vertegenwoordigt en het aantal personen met wie u denkt te komen, aan.