Politie Drenthe

Zondag 22-02-04

Emmen 22-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

In slaap achter het stuur
MEPPEL - Zaterdagmorgen tegen 11.00 uur is een 45-jarige man uit Dalen op de A28 in een slip geraakt en tegen de vangrail gebotst. Hij reed met zijn bestelauto, sukkelde in slaap en kwam in de rechterberm terecht. Daar schrok hij wakker en gaf een ruk aan het stuur. De auto raakte in een slip en botste tegen de vangrail. De bestuurder bleef ongedeerd. Een 27-jarige automobilist uit Rhenen liep schade op aan zijn auto door een wegslingerende koplamp van de slippende auto.

Bestuurder ernstig gewond na ongeval
WESTERBORK - Zaterdagavond tegen 22.00 uur is een 43-jarige man uit Westerbork ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Hoogeveenseweg. Hij reed met zijn auto richting Westerbork en botste vlak voor de rotonde in de omgeving van de N381 tegen twee bomen. Vervolgens is de man, waarschijnlijk via het zonnedak, de auto uitgeslingerd. Hij is met ernstig hoofd- en nekletsel naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen gebracht. Daar is van hem wegens vermeend drankgebruik een bloedproef genomen.

Vier gewonden bij ongeval
ZUIDWOLDE - Zaterdagnacht omstreeks 1.00 uur raakte een 23-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto op de N48 vanuit de richting Ommen in de rechterberm en iets verder in de sloot. Hij raakte lichtgewond. Drie andere inzittenden, allen uit Hoogeveen, raakten eveneens gewond. De brandweer verwijderde het dak van de auto wegens een beknelling. Een 22-jarige vrouw liep een gebroken arm op; een 32-jarige man en een 29-jarige vrouw raakten licht gewond. De auto is zwaar beschadigd. De N48 is ongeveer een uur afgesloten geweest.

Alcohol in het verkeer
TYNAARLO / NOORDENVELD - Op diverse locaties in deze twee gemeenten zijn zaterdagavond en -nacht ruim 1300 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Twee bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. Een 34-jarige automobilist uit Lopik (240) en een 37-jarige man uit Eelde (310). Beide kregen een proces-verbaal. Een derde bestuurder, een 30-jarige man uit Roden, probeerde de controle te omzeilen. Tevergeefs, na een korte achtervolging kon hij aan de kant worden gezet. Van deze bestuurder, die geen rijbewijs heeft, is een bloedproef genomen, omdat hij behalve alcohol ook vermoedelijk drugs heeft gebruikt.
Aan de controle werkten in totaal 26 medewerkers van diverse diensten mee, zoals 3VO, de beide wijkeenheden, studenten van de politieopleiding, Vrijwillige Politie, en Verkeershandhaving. COEVORDEN - Zaterdagnacht tegen 5.30 uur haalde de politie een 22-jarige automobilist uit Coevorden van de Secr. Bruintjesstraat. Hij scoorde bij de blaastest 375, wat hem een boete van 300 opleverde. MEPPEL - Zaterdagnacht rond 5.00 uur betrapte de politie op de Marten Ottenlaan een 19-jarige automobilist uit Koekange, die had gedronken. Hij blies 450 en kreeg een snelrechtdagvaarding.

Radardetector in beslag genomen
EEN - Zaterdagmiddag raakte een 19-jarige jongeman uit deze plaats zijn radardetector kwijt toen agenten hem met dit inmiddels verboden voorwerp in zijn auto over de Eenerstraat zagen rijden.

Auto-inbraken
ASSEN - Zaterdagnacht zijn in de omgeving van de Troelstralaan vijf autos opengebroken.Om binnen te komen zijn raampjes ingeslagen en portieren geforceerd. Uit de autos verdwenen radio-cdspelers en een navigatiesysteem.

Inbrekers aangehouden
RODEN - Na een inbraak bij een café aan de Brink zijn zaterdagnacht tegen 5.30 twee mannen van 18 en 21 jaar uit Roden aangehouden. Ze vernielden een raam maar voordat ze naar binnen konden gaan wisten ze zich betrapt door een getuige. Die gaf het signalement door aan de politie, waarna agenten de twee even later in de omgeving wisten aan te houden. De twee zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Winkeldief aangehouden
HOOGEVEEN - Zaterdagmiddag is een 76-jarige man uit Elim aangehouden nadat hij in een winkel aan het Schutsplein een paar handschoenen had meegenomen zonder te betalen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Naar HALT na vernieling ruit
ASSEN - Zaterdagavond is een 13-jarige jongen uit Assen opgepakt nadat hij bij het buurthuis aan de Scharmbarg een raam had ingetrapt. Hij mocht er niet in omdat hij buiten alcohol had gedronken en was het daar niet mee eens. De jongen is doorverwezen naar HALT.

Jongen aangehouden na mishandeling portier
ASSEN - Zaterdagnacht is een 17-jarige jongen uit Assen aangehouden nadat hij een portier van een horecagelegenheid aan de Brink een blikje tegen zijn hoofd had gegooid. De jongen was de toegang tot het café ontzegd en was het daar niet mee eens. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. Een mes dat hij bij zich had is in beslag genomen.

Man met honkbalknuppel opgepakt
ASSEN - Zaterdagmiddag is een 39-jarige man uit Assen opgepakt nadat hij aan de Gravenlanden een 31-jarige man bij diens woning met een honkbalknuppel had bedreigd. Na de melding is hij in zijn woning aangehouden. De knuppel is in beslag genomen. De aanleiding van de ruzie is nog niet bekend.

Auto in brand
ZUIDLAREN - Zaterdagnacht is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een auto aan de Kerkbrink. De auto stond onder een afdak dat ook in brand raakte. De brandweer bluste uiteindelijk de brand, nadat er eerst een aantal brandblussers op waren leeggespoten, waaronder die uit een politieauto.

Lawaaischoppers verwijderd
ASSEN - Zaterdagnacht rond 0.30 uur kreeg de politie een melding van een groep jeugd die geluidsoverlast veroorzaakte in de Amstelstraat. Bewoners hadden last van het geschreeuw van hen. Een van de groep, een 23-jarige Assenaar, weigerde zijn naam op te geven en sloeg naar een van de agenten. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar kon hij, na het afleggen van een verklaring, na een poosje het bureau met een proces-verbaal op zak weer verlaten.

Man aangehouden na vernieling ruit en bedreiging EMMEN - Zaterdagnacht is een 32-jarige man uit Emmen aangehouden nadat hij met een kinderfietsje twee ruiten van de woning van zijn ex in de wijk Angelslo had vernield. Ook had hij haar bedreigd. Agenten troffen hem daar niet meer aan maar spoorden hem in de omgeving op. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek.

Aangehouden na middelvinger
HOOGEVEEN - Zaterdagnacht tegen 5.30 uur is een 26-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden wegens belediging. Hij stak zijn middelvinger op tegen surveillerende agenten in de Schoolstraat. Hij werd uit de groep gepikt en krijgt een proces-verbaal.

Jongeren aangehouden na vernieling ruit
HOOGEVEEN - Zondagmiddag tegen 14.00 uur zijn drie meisjes en een jongen, 13 en 14 jaar oud en afkomstig uit Hoogeveen, achterhaald door een bewoner van de Roerdomplaan, nadat een van hen een raam had ingegooid. De bewoner hoorde een knal bij het raam van de woonkamer en zag de vier wegrennen. Ook zat er een gat in de ruit. Hij ging er achteraan, samen met zijn zoon, en ze konden de vier even later overdragen aan de politie. Ze zijn meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak. De schade bedraagt 700. Ernest Zinsmeyer van Bureau Communicatie verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 8.00 uur. Telefoon 0592 361127. Vanaf maandagmorgen 8.00 uur neemt Dana Everts perspiket en -voorlichting over. Zij is bereikbaar op telefoon 0592 361260.