Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 21 februari 2004

Tanja Rijsman: 053-4555588

Doorrijden na aanrijding

Automobilist rijdt tegen geparkeerde auto's en rijdt door

Enschede

Vrijdag 20 februari omstreeks 10.00 uur wordt aan de Deurnigerstraat een 27-jarige bestuurder uit Enschede aangehouden. De man was waarschijnlijk onder invloed van verdovende middelen en reed tot twee keer toe tegen geparkeerde auto's aan die hierbij beschadigingen opliepen. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau, waar proces-verbaal is opgemaakt. (04-021322)

Voetganger aangereden

Voetganger aangereden en met lestel naar ziekenhuis gebracht

Enschede

Vrijdag 20 februari omstreeks 8.15 uur vindt een aanrijding plaats aan de G.J. van Heekstraat in Enschede. Een 67-jarige Enschedese steekt plotseling de G.J. van Heekstraat over. Een 31-jarige automobiliste (eveneens uit Enschede) ziet de vrouw niet aankomen en kan haar niet meer ontwijken, waardoor een aanrijding ontstaat. Het slachtoffer is met onbekend per ambulance letsel naar het ziekenhuis gebracht. (04-021305)

Aanrijding met letsel

Automobiliste gewond na aanrijding

Haaksbergen

Vrijdag 20 februari omstreeks 16.19 uur vindt een aanrijding plaats op de kruising Eibergsestraat met Groothuizenweg in Haaksbergen. Een 35-jarige automobiliste uit Haaksbergen wil de Eibergsestraat op rijden, maar ziet daarbij een auto die vanuit de richting Haaksbergen komt aanrijden over het hoofd. De aanrijdende automobiliste, een 47-jarige vrouw uit Goch probeert nog uit te wijken, maar er ontstaat toch een aanrijding. In de auto van de 47-jarige bevond zich ook haar 19-jarige dochter, die bij ongeval gewond raakte aan haar arm. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis in Winterswijk gebracht. Beide auto's zijn afgesleept. (04-021620)

Fietser gewond na aanrijding

Automobilist ziet fietser over het hoofd, wat leid tot een aanrijding

Hengelo

Vrijdag 20 februari omstreeks 20.11 uur ontstaat op de kruising Hasselerbaan en Westelijke Esweg een aanrijding tussen een automobilist en een fietser. De automobilist een 26-jarige man uit Hengelo (Gld) reed over de Westerlijke Esweg Hij verleende geen voorrang aan een fietser die van links kwam, waardoor een aanrijding ontstond. De fietser, een 19-jarige man uit Oldenzaal raakte hierbij gewond en is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (04-021669)

Geweld met letsel

Man gewond na vechtpartij

Enschede

Zaterdag 21 februari omstreeks 2.47 uur ontstaat aan het Molenplein in Enschede een woordenwisseling tussen een 30-jarige vrouw uit Almelo en een 33-jarige man uit Enschede. De vrouw begint een vechtpartij, waarop twee omstanders, een 39-jarige en een 38-jarige man uit Enschede proberen de vrouw tot rust te manen. Op dat moment komen twee mannen aanrijden, een 21-jarige en een 30-jarige Almeloër, die zich met de zaak bemoeien. Zij delen een paar rake klappen uit aan de mannen die de vrouw in bedwang proberen te krijgen. Vervolgens gaat het drietal (de vrouw en de twee mannen uit Almelo) er met de auto vandoor. De twee mannen (uit Enschede) zijn bij de vechtpartij gewond geraakt en zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Later op de avond lukt het de politie om de auto met de drie verdachten in Hengelo staande te houden. Dan blijkt dat de bestuurder onder invloed is van alcohol. Alle drie verdachten zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De bestuurder, de 21-jarige Almeloër legt een ademanalyse af, waaruit 1,0 promille blijkt. Het drietal is in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. (04-021757)

Man doet greep uit kassa

Man aangehouden na greep uit kassa

Enschede

Vrijdag 20 februari doet een 62-jarige ondernemer uit Enschede aangifte van diefstal. Een jongeman vroeg hem om wisselgeld en op het moment dat hij de kassa opende, deed de man een greep en ging er met een geldbedrag vandoor. De politie heeft hierop een onderzoek ingesteld en kon later op de dag een 25-jarige man uit Enschede aanhouden. De man is meegenomen voor verhoor en ingesloten. Nader onderzoek volgt, mogelijk dat hij nog meerdere zaken op z'n kerfstok heeft. (04-021361)

Rijden onder invloed

Op diverse plaatsen in Twente is dit weekend gecontroleerd op rijden onder invloed.

Twente

Hengelo

Zaterdag 21 februari omstreeks 1.15 uur werd een 36-jarige automobilist uit Hengelo ter controle aangehouden aan de Wegtersweg in Hengelo. De man bleek onder invloed van alcohol en is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,9 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-021731)

Hengelo

Zaterdag 21 februari omstreeks 3.28 uur werd een 28-jarige automobilist uit Hengelo ter controle aangehouden aan de Enschedesestraat in Hengelo. De man bleek onder invloed van alcohol en is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,5 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt, ook is zijn rijbewijs ingevorderd. (bps: 04-021731)

Almelo

Zaterdag 21 februari omstreeks 2.27 uur werd een 63-jarige automobilist uit Almelo ter controle staande gehouden aan de Gebr. Van Doorenstraat in Almelo. De man bleek onder invloed van alcohol en is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,8 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps:04-021750)

Almelo

Een 21-jarige man uit Vroomshoop werd zaterdag 21 februari omstreeks 3.11 uur aan de Ootmarsumsestraat aangehouden. De man viel op door zijn slingerende rijgedrag en werd hierop ter controle staande gehouden. De man is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. Waarbij de uitslag 1,5 promille uitwees. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, ook is zijn rijbewijs ingevorderd. (bps: 04-21758)

Enschede

Zaterdag 21 februari omstreeks 3.00 uur werd een 26-jarige automobilist uit Hengelo ter controle staande gehouden aan de Dr. J. van Damstraat in Enschede. De man bleek onder invloed van alcohol en is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,8 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps:04-021761)

Almelo

Zaterdag 21 februari omstreeks 23.40 uur werd een 28-jarige bestuurder van een pick-up ter controle staande gehouden aan de Goossenmaatsweg in Almelo. De man, een 28-jarige Almeloër bleek onder invloed van alcohol en is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,7 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn mede-passagier was het niet eens met de aanhouding. Hij gedroeg zich recalcitrant en uitte de nodige bedreigingen en beledigingen naar de agenten die de aanhouding verrichten. De man, een 38-jarige Almeloër is hierop eveneens aangehouden en ingesloten. (bps:04-022121)

Rijssen

Zaterdag 21 februari omstreeks 21.30 uur werd een 49-jarige automobilist uit Rijssen ter controle staande gehouden aan de Braakmansdijk in Rijssen. De man bleek onder invloed van alcohol en is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 2,0 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd. (bps: 04-021731)


---- --
Persberichten Politie Twente zondag 22 februari 2004

Tanja Rijsman: 053-4555588

Dodelijk ongeval

Man komt om het leven bij eenzijdig ongeval

Enschede

Zondag 22 februari omstreeks 3.35 uur vindt aan de N35 in Enschede een eenzijdig ongeval plaats. Toedracht van het ongeval is vermoedelijk als volgt: een auto rijdt over de N35 komende uit de richting Glanerbrug en rijdt in de richting van Enschede Zuid. Vlak voor het viaduct Kuipersdijk raakt de bestuurder de controle over het voertuig kwijt en komt met een wiel in de middenberm terecht. Als hij wil corrigeren komt hij aan de andere kant van de weg terecht en rijdt vervolgens het talud van het viaduct Kuipersdijk op. Hierbij ramt hij een aantal hekken, wordt gelanceerd en komt uiteindelijk aan de andere zijde van het talud weer tot stilstand. In de auto bevinden zich twee mannen van 32 jaar en beiden afkomstig uit Enschede. Een van de twee overlijdt ter plaatse aan z'n verwondingen. De andere is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht waar hij ter observatie is opgenomen. Wie van beiden de auto heeft bestuurd is nog onbekend. Zoals hierboven reeds is gesteld is bovenstaande nog een vermoeden. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeval. (04-022181)

Diefstal uit magazijn

Navigatiesystemen gestolen uit magazijn

Rijssen

Vrijdag 20 februari omstreeks 19.15 uur werd in een supermarkt aan de Arend Baanstraat in Rijssen een brutale diefstal gepleegd. Terwijl de winkel geopend was, werd kans gezien om uit het magazijn 20 navigatiesystemen weg te nemen met elk een waarde van E499,-. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van de diefstal. (04-021800)

Vernieling fietsen

Drie jongemannen aangehouden wegens vernieling van fietsen

Hengelo

Zondag 22 februari omstreeks 4.45 uur trof de politie aan het industrieplein in Hengelo drie jongemannen die fietsen vernielden. De drie, twee 20 jarige mannen uit Deventer en een 19 jarige man uit Schalkhaar, zijn door de politie aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-022188)

Doorrijden na aanrijding

Automobiliste rijdt door naar aanrijden van geparkeerde auto

Enschede

Zondag 22 februari omstreeks 3.40 uur kreeg de politie een melding dat aan het Molenplein in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden waarbij de bestuurder was doorgereden. Ter plaatse treft de politie een 23-jarige man uit Hammikeln. Hij had zijn auto geparkeerd op het Molenplein en kwam juist aanlopen toen hij zag dat een andere auto bij het wegrijden tegen zijn auto aanreed met als gevolg een lichte beschadiging. Hij wilde de auto stoppen door er voor te gaan staan, maar de bestuurder reed door waardoor hij op de motorkap terecht kwam. Hij 'reed' een klein stukje mee en viel toen van de auto. Hij bleef overigens ongedeerd. Aangezien het kenteken van de auto bekend was, kon de politie de bestuurder aanhouden. Het betrof een 31-jarige vrouw uit Enschede. Zij is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Omdat ze vermoedelijk onder invloed van alcohol was, is ademanalyse afgenomen. De uitslag wees 1,6 promille uit. Haar rijbewijs is ingevorderd en de vrouw is ingesloten. Nader onderzoek volgt. (04-022182)

Rijden onder invloed

Op diverse plaatsen in Twente heeft de politie dit weekend gecontroleerd op rijden onder invloed

Twente

Haaksbergen

Zondag 22 februari omstreeks 3.15 uur werd een 27-jarige automobilist uit Almelo ter controle staande gehouden aan de Industriestraat in Haaksbergen. De man bleek onder invloed van alcohol en is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,7 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-021731)

Oldenzaal

Zondag 22 februari omstreeks 3.25 uur werd een 26-jarige automobilist uit Oldenzaal ter controle staande gehouden aan de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal. De blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol was, waarop de politie hem wilde aanhouden. Echter, de man nam de benen en rende er vandoor. Na een korte zoektocht werd hij alsnog aangehouden in een tuinperceel waar hij zich verstopt had. De man is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,2 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt,. (bps: 04-022161)

Almelo

Zondag 22 februari omstreeks 2.55 uur werd een 21-jarige automobilist uit Hardenberg ter controle van alcohol staande gehouden aan de Henriëtte Roland Holstlaan in Almelo. De man wilde niet meewerken aan de ademtest en vond het nodig de agenten die de controle uitvoerden te beledigen. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij niet onder invloed van alcohol verkeerde.Hij kreeg echter, wel een proces-verbaal voor belediging. (bps:04-022153)

Rijssen

Zondag 22 februari omstreeks 2.00 uur werd een 44-jarige man uit Rijssen aan de Grotestraat in Rijssen staande gehouden om hem erop te wijzen dat zijn rechter koplamp stuk was. Aangezien de man naar alcohol riekte werd hem duidelijk gemaakt dat hij een blaastest moest doen. De man ging er daarop met z'n auto vandoor. Terwijl de politie de achtervolging inzette reed hij met hoge snelheid richting zijn woning. Daar werd de man aangehouden. Hij bleef echter tegenwerken, zodat de man uiteindelijk geboeid is meegenomen naar het bureau. Door zijn tegenwerking lukte het niet om ademanalyse te doen. De man is ingesloten. (bps: 04-022152)


---- --