Eemland zuid, 12.00

Utrecht 22-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Alcoholcontroles

AMERSFOORT/ LEUSDEN Op diverse plaatsen in het district heeft de politie zaterdagavond en -nacht 21 februari alcoholcontroles gehouden in het kader van de actie Bob of bon. Op de Ruige Velddreef in Leusden werd een 36-jarige inwoner uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en voor zijn uitslag van 605 ug/l ontving hij een proces verbaal.

In Amersfoort werd gecontroleerd op de Daam Fockemalaan, de Leusderweg en de Hogeweg. In totaal werden 374 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Acht van hen hadden teveel gedronken. De hoogst gemeten hoeveelheid bedroeg 735 ug/l. de 41-jarige bestuurster uit Amersfoort werd aangehouden en raakte haar rijbewijs kwijt.

Onrust onder uitgaanspubliek

LEUSDEN De politie heeft zondagmorgen rond 02.15 uur moeten ingrijpen nadat uitgaanspubliek zich lastig ging gedragen op de Bavoortseweg. Even na 02.00 uur was een feest in een horecagelegenheid afgelopen waarna het publiek massaal naar buiten kwam. Een onbekend gebleven persoon gedroeg zich provocerend naar de aanwezige agenten die toezicht hielden.

Toen een agent uit de auto wilde stappen om de man aan te spreken op zijn gedag, werd hij door deze persoon belemmerd uit de auto te stappen. Toen een tweede agent te hulp schoot en beiden de man wilden aanspreken, begon het publiek zich te bemoeien met dit gesprek en omstond er een driegende sfeer waarbij dertig á veertig mensen zich tegen de agenten keerden. Zij werden gevorderd zich te verwijderen, maar gaven hieraan geen gehoor.

Een agent haalde hierop zijn diensthond uit de auto om ruimte om hen heen te creëren. De menigte riep diverse scheldwoorden richting agenten en sloot de agenten in. Een onbekend gebleven man gooide een blikje bier naar het hoofd van de agent met de hond. Deze kon het blikje ontwijken en wilde de man hierop aanhouden. Deze ging op de vlucht en in de achtervolging werd de agent door het publiek ten val gebracht en meerdere malen in zijn rug geschopt.

De diensthond heeft meerdere personen gebeten om zijn baasje te ontzetten. Ook hebben de agenten hun wapenstok gebruikt op de woeste menigte. Met behulp van gewaarschuwde agenten keerde uiteindelijk de rust weder en verspreidde de menigte zich. Een persoon, een 24-jarige Amersfoorter, werd aangehouden terzake belediging. De politie stelt een onderzoek in.

Hennepplantage

AMERSFOORT Naar aanleiding van klachten over stankoverlast stelde de politie zaterdagavond rond 20.00 uur een onderzoek in bij een woning aan het Euterpeplein. Op de zolder werd een hennepplantage aangetroffen die net geoogst was. De oogst bedroeg ongeveer 50 planten. De hennep en alle apparatuur zijn in beslag genomen. De 24-jarige bewoner is verhoord.