Politie Groningen

Persberichten zaterdag 21 februari 2004

Provincie Groningen 21-02-2004 -

Veendam: vernielingen aan tien autos
In ieder geval twee nog onbekende personen hebben vrijdagnacht een spoor van vernielingen getrokken door Veendam. In de Marktstraat werden van zeven autos een spiegel afgetrapt, AE Kade 1, Scheaepmanstraat 1 achterruit van een auto vernield en een woningruit ingegooid en in de Mezenbroekstraat een achterruit van een auto ingegooid. Bij de politie kwam de melding binnen dat mogelijk twee personen op een fiets zich schuldig hadden gemaakt aan de vernielingen. Ze werden niet meer aangetroffen. Eventuele getuigen van het vandalisme die rond 05.00 05.30 uur plaatsvonden worden verzocht met de politie in Veendam te bellen via 0900 8844 (lokaal tarief).

Stadskanaal: rijden onder invloed
Op de Hoofdstraat in Stadskanaal werd vrijdagnacht een 41-jarige automobilist uit Musselkanaal aan een alcoholcontrole onderworpen. De man blies een promillage van 1.3. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal mee.

Hoogezand: automobiliste rijdt door na aanrijding
In Hoogezand verleende vrijdagmiddag een 45-jarige automobiliste uit Hoogezand op de kruising van de Gorechtlaan en de Burg. Van Roijenstraat geen voorrang aan een 33-jarige plaatsgenoot die ook in een auto reed. Een botsing met materiele schade was het gevolg. Na de aanrijding reed de vrouw weg van de plaats van het ongeval. Aan de hand van het genoteerde kenteken werd de identiteit van de vrouw achterhaald. Zij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar bleek de vrouw niet in het bezit van een rijbewijs en de auto niet verzekerd. Gezien de staat van de auto werd deze naar de sloop afgevoerd. De vrouw krijgt een proces-verbaal.

Hoogezand: kleinen hennepkwekerij
Na een klacht over stankoverlast namen agenten vrijdagmiddag een kijkje in de woning van een 32-jarige man in de Reviusstraat in Hoogezand. In de woning werd in twee slaapkamers een kleine hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 92 oogstrijpe planten. De kwekerij werd ontmanteld en ter vernietiging afgevoerd. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles
In Zuidhorn en Ulrum werden vrijdagnacht op diverse plaatsen gecontroleerd op verlichting van zowel autos als fietsers. In totaal 26 voertuigen gecontroleerd en er werden vier bekeuringen uitgeschreven. Een alcoholcontrole werd uitgevoerd in Appingedam en Delfzijl. Er werden 103 voertuigen stilgezet waarvan de bestuurder moest blazen. Niemand had teveel gedronken. Een 70-jarige automobilist uit Delfzijl werd vrijdagavond in zijn woonplaats op het Eemskanaal gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.15 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Leens: botsing tussen twee autos
Op de kruising van de N361 met de Dijkstilsterweg in Leens zag een 21-jarige automobiliste uit Eenrum vrijdagavond een 21-jarige automobilist uit Eenrum over het hoofd. Een forse aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Beide beschadigde voertuigen werden door een berger weggesleept.

Leek: drie aanhoudingen bij opstootje op de Dam
De politie hield vrijdagnacht drie jongelui aan die niet voldeden aan het bevel om weg te gaan van de Dam in Leek. De drie, 18-jarige vrouw uit Tolbert, 18-jarige man uit Leek en een 21-jarige man uit Boerakker, maakten onderdeel uit van een grotere groep die trammelant op straat had en waar enkele klappen waren gevallen. De politie scheidde de partijen. De drie bleven vervelend en recalcitrant en weigerden zich te verwijderen. Ze werden opgepakt en kregen op het bureau een proces-verbaal.

DIT ZIJN DE BERICHTEN UIT DE REGIO, STAD VOLGT LATER IN DE OCHTEND