Dolfinarium


Dolfinarium Harderwijk klaar voor spetterend nieuw seizoen

Vanaf 21 februari 2004 is het Dolfinarium open voor bezoek

publikatiedatum: 19 februari 2004 auteur: Dolfinarium Harderwijk

Harderwijk, 19 februari 2004 - Dolfinarium Harderwijk opent haar deuren op 21 februari 2004, klaar om weer te gaan spetteren. Tijdens het openingsweekend gaan de 1e audities van start van `Idolphins'; de zoektocht naar de Junior Dolfijnentrainer 2004. Naast diverse shows en activiteiten presenteert Dolfinarium Harderwijk dit jaar ook de Nostalgische Zomer.

`Idolphins'
In het openingsweekend op 21 en 22 februari, zullen de eerste kinderen het Dolfinarium betreden die zijn geselecteerd voor de audities van Idolphins 2004. De kinderen, die zich via de website www.idolphins.nl hebben ingeschreven, maken kans op de titel `Junior Dolfijnentrainer' en om op te treden in een echte show met trainers en dolfijnen. Kinderen van 6 tot en met 15 jaar kunnen zich, nog steeds, inschrijven op de website voor de auditierondes van de enige junior dolfijnentrainerselectie in Nederland.

Activiteiten
De zomer van het Dolfinarium staat in het teken van de Nostalgie. Vanaf juni zal er een tentoonstelling geopend worden met leuke weetjes en nieuwtjes uit de geschiedenis van het Dolfinarium. Ook de dolfijnenshow en de zeeleeuwenshow hebben nostalgische invloeden en op het park vinden ouderwets gezellige activiteiten plaats.

Gedurende het seizoen organiseert het Dolfinarium vier speciale Dierenweekenden. Tijdens deze weekenden komen de gasten op een speelse wijze meer te weten over de bijzondere bewoners van Dolfinarium Harderwijk. Eind mei kunnen de gasten de schatten van de zee komen ontdekken tijdens `de Week van de Zee'.

Shows en presentaties
Voor een goede start van het nieuwe seizoen is er volop getraind voor de 9 shows en presentaties. Tijdens de dolfijnenshow zal het water de gasten om de oren spatten, maar ook de Steller zeeleeuwen zorgen voor een waterfestijn. De show van de Steller zeeleeuwen won afgelopen seizoen een Award voor `beste edutainmentshow ter wereld'.

In Het Roggenrif kunnen gasten echte roggen en haaien aaien. Voor het eerst in de geschiedenis van het Dolfinarium is er een haaienei gelegd met een tweeling en dit betekent dat er een spannende geboorte in het vooruitzicht ligt.

Dromen Vangen
Heerlijk in slaap vallen terwijl de dolfijnen langs zwemmen. Kortom, een nachtje logeren bij de dolfijnen. Dit kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar beleven tijdens het unieke programma `Dromen Vangen'.

Dichter bij Dolfijnen
Spelen, spetteren en bijzondere ontmoetingen met de dolfijnen, dit ervaren deelnemers tijdens het 2,5 uur durend programma `Dichter bij Dolfijnen'. Oogcontact, spelen, plezier en wellicht een aanraking; het is allemaal mogelijk!

Openingstijden en entreeprijzen
Dolfinarium Harderwijk is vanaf 21 februari 2004 t/m 31 oktober 2004 dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De entree en kassa's sluiten om 16.00 uur. De toegang bedraagt EUR 19,50 p.p. voor bezoekers vanaf 3 jaar (juli en augustus EUR 20,50). Bezoekers met een handicap en 65+ers, op vertoon van pas, betalen EUR18,00 p.p. Alle prijzen zijn inclusief gemeentelijke belasting. Voor groepen vanaf 20 personen zijn er speciale toegangsprijzen en arrangementen. Daarnaast biedt Dolfinarium Harderwijk de `Spetterpas' waarmee gasten onbeperkt entree krijgen en nog vele andere leuke extra's. De Spetterpas heeft t/m 7 maart 2004 de aantrekkelijke prijs van EUR 45,00 p.p. i.p.v. EUR 50,00. Voor meer informatie www.dolfinarium.nl

Noot aan de redactie (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dolfinarium Harderwijk
Afdeling Marketing en Communicatie
Telefoonnummer 0341-467467

Dolfinarium Harderwijk genomineerd voor Big Entertainment Awards

IAAPA nomineert zeeleeuwen- en dolfijnenshow

publikatiedatum: 23 oktober 2003 auteur: Dolfinarium Harderwijk

Harderwijk, 23 oktober 2003 - Dolfinarium Harderwijk is vandaag genomineerd voor twee Big Entertainment Awards voor de jaarlijkse uitreiking door de IAAPA in Orlando (VS). De eerste nominatie is voor de Steller zeeleeuwenshow 2003 in de categorie: `Best live edutainmentshow'. De tweede nominatie is voor de winterdolfijnenshow 2002/2003 `Op reis naar het Noorderlicht' in de categorie: `Best overall production'. In 2001 won Dolfinarium Harderwijk reeds de Big E-award voor de winterdolfijnenshow `De Winterwonderparel'.

De IAAPA, `International Association of Amusementparks and Attractions', is een wereldwijde organisatie van thema- en attractieparken met meer dan 5000 aangesloten leden uit 91 landen. Jaarlijks wordt een wereldwijde conventie gehouden waarbij het gala van `The Big Entertainment Awards' één van de hoogtepunten vormt. De prijs, die een park grootse en wereldwijde waardering meegeeft op het gebied van entertainment, wordt op 19 november in Orlando uitgereikt. In de twee van de 11 categorieën zijn, naast het Dolfinarium, nog vier parken wereldwijd genomineerd.

De educatieve voorstelling met de Steller Zeeleeuwen laat een dag uit het leven van deze bijzondere dieren zien. Dolfinarium Harderwijk is het enige park in Europa waar met een groep Steller Zeeleeuwen een presentatie wordt gegeven voor de gasten.

In de winterdolfijnenshow speelt het unieke lichtverschijnsel `het Noorderlicht' een belangrijke rol. De gasten worden door de dolfijnen meegenomen op reis naar een magisch kleurspektakel. Het is een betoverende wintershow bestaande uit een combinatie van de prestaties van dolfijnen en trainers aangevuld met show en theater.

Openingstijden Dolfinarium Harderwijk
Vanaf 27 oktober 2003 is het Dolfinarium alleen op zaterdag en zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 20 december 2003 t/m 4 januari 2004 is het park weer dagelijks geopend. De zeeleeuwenshow is tijdens de gehele openingsperiode nog te bewonderen. Vanaf 20 december a.s. is de genomineerde winterdolfijnenshow `Op reis naar het Noorderlicht' weer te zien. Deze show maakt deel uit van de speciale winteropenstelling van het Dolfinarium. Entreeprijs: EUR 19,25.