Politie Gelderland-Zuid


Ook dit jaar Politiemonitor


Sinds 1993 wordt in Nederland, in opdracht van de beide politieministeries (Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) in alle politieregio's periodiek een bevolkingsonderzoek uitgevoerd naar buurtproblemen, onveiligheidsgevoelens, preventiegedrag van burgers en tevredenheid over het functioneren van de politie.
De Politiemonitor 2004 gaat in de regio Gelderland-Zuid van start vanaf maandag 23 februari en duurt tot 7 maart. Ongeveer 1000 inwoners worden telefonisch benaderd om mee te werken aan de Politiemonitor. Om een zo hoog mogelijke respons te krijgen, hebben alle deelnemers vooraf een brief gehad. Deze maatregel bleek in eerdere jaren effectief te zijn. De steekproef voor het onderzoek is getrokken uit het telefoonregister van KPN Telecom.
De respons in de regio Gelderland-Zuid in 2003 was relatief hoog (77%), vergelijkbaar met 2001 maar aanzienlijk hoger dan bij de metingen in de negentiger jaren (ca. 65%). Landelijk bedroeg de respons in 2003 72%.
De resultaten van de Politiemonitor worden in juni verwacht. Zij zijn ook van belang om te beoordelen of de afspraken die met de minister in het Regionaal Convenant zijn vastgelegd, worden gehaald. Delen van het convenant gaan immers over beschikbaarheid van en tevredenheid over de politie.

Nijmegen, 20 februari 2004
Jack Broeksteeg, Afdeling Communicatie
GSM 06 - 20600786


---- --