Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


20 februari 2004


Apeldoorn - Vrachtwagen botst tegen geparkeerde auto's


Een 34 jarige bestuurder van een vrachtwagen uit Hurdegaryp had donderdag rond 14.40 uur zijn voertuig ten behoeve van bodemonderzoek op een bouwterrein geparkeerd. Aan de rand van het bouwterrein, de Bouwe Landlaan stonden twee auto's geparkeerd. De vrachtwagen stond op rupsbanden. Op het moment dat de bestuurder zijn voertuig liet zakken en weer op de wielen kwam te staan, bleek deze niet op de handrem te staan en begon te rollen. Het voertuig rolde naar de rand van het bouwterrein en botste tegen de twee geparkeerde auto's en kwam tot stilstand tegen een hekwerk.


Apeldoorn - APK verlopen / onder invloed


Donderdag rond 21.55 uur blies een 24 jarige automobilist uit Apeldoorn op de Koninginnelaan 0,58 prom. Verder bleek dat de APK verlopen was. De man kreeg twee bekeuringen, te weten voor rijden onder invloed en terzake de verlopen APK.


Apeldoorn - Kortdaad optreden tegen indringer


Bij een 69 jarige bewoonster aan de Georg Hegelstraat gaat omstreeks 18.55 de bel. De vrouw loopt naar de deur. Via een schuurdeur bij de voordeur komt een onbekende man met een zwarte of donkerblauwe bivakmuts op, naar binnen lopen.
De man greep de vrouw vast en zei in goed Nederlands dat ze niet bang hoefde te zijn. De vrouw vertelde de man dat ze net gebeld was en direct weg moest. Hierop liet de man los, liep weg en stapte als passagier in een kleine donkere auto. Deze auto reed weg in de richting van de Augustinusstraat. Buurtonderzoek heeft nog niets opgeleverd en de politie stelt een verder onderzoek in en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.


Apeldoorn - Poging tasjesroof


Donderdag rond 23.35 uur werd getracht de tas van een 66 jarige inwoonster uit Apeldoorn weg te nemen. De vrouw wilde bij de sporthal aan de Zilverschoon naar haar auto lopen. Opeens komt een man met bivakmuts op uit de bosjes op haar afrennen en had het duidelijk op haar tas voorzien. De vrouw begon te gillen waarop de man wegrende in de richting van de Laan van Zevenhuizen. De politie vraagt getuigen om zich te melden via 0900-8844


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --