Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwolle, 19 februari 2004

Avensus neemt TCD over

De activiteiten en het personeel van Cisco IP Telefonie specialist TCD Communication Solutions BV zijn onlangs overgenomen door Avensus BV uit Zwolle. TCD wordt volledig geïntegreerd in Avensus. De nieuwe combinatie gaat verder onder de naam Avensus.

Avensus heeft als professionele ICT leverancier een sterke positie in de specialisaties: Server Based Computing, Document Solutions en Security & Networking. Het specialisme IP Telefonie van TCD is daar een uitstekende aanvulling op.

'Wij zijn bij onze klanten intensief betrokken bij de datacommunicatie- en netwerkinfrastructuur', zegt Gert Wiggelinkhuijsen, commercieel directeur van Avensus. 'We voegen nu ook telefonie toe aan onze dienstverlening. Klanten hebben op deze manier één aanspreekpunt voor hun totale communicatie-infrastructuur en besparen kosten door deze geïntegreerde aanpak'.

Avensus bestaat na de overname uit ruim 50 medewerkers en heeft vestigingen in Zwolle en Capelle a/d IJssel. Het management van Avensus is in de nieuwe situatie uitgebreid en bestaat uit: Rob van Straten (algemeen directeur), Gert Wiggelinkhuijsen (commercieel directeur), Paul van Noesel (technisch directeur) en René Oldenbeuving (financieel directeur).

De overname en uitbreiding is mogelijk gemaakt door een kapitaalverstrekking van investeringsmaatschappij Stranet, als aandeelhouder van zowel Avensus als het voormalige TCD Communications Solutions. 'We zijn zeer ingenomen met deze samenvoeging', zegt een woordvoerder van Stranet. 'TCD is één van de weinige professionele bedrijven die zowel van telefonie als van IP netwerken expertise en ervaring in huis heeft. Avensus is een kwalitatief hoogstaand en goed georganiseerd bedrijf met een slagvaardig management. Daardoor hebben we een sterke uitgangspositie om de kansen in de markt optimaal te benutten en vervolg aquisities te doen'.

Voor meer informatie:
Avensus BV
Rob van Straten, Algemeen Directeur (rstraten@avensus.nl) Gert Wiggelinkhuijsen, Commercieel Directeur (gwiggelinkhuijsen@avensus.nl) Postbus 38
8000 AA Zwolle

Tel : +31 (0)38-4266555

Fax : +31 (0)38-4266500

===========einde bericht =================