Politie Zuid-Holland-Zuid

20/02 District Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

20-02-2004 - Persberichten District I

RAVAGE
DORDRECHT- Een 19-jarige militair uit Dordrecht is betrokken geraakt bij een ongeval. De man reed, in privé-tijd, op donderdagavond 19 februari omstreeks 23.45 uur met 4 personen (3 mannen en 1 vrouw) in zijn auto op de Singel. Hij zag de politie rijden en gaf gas. De man reed met hoge snelheid naar de Blekersdijk/Singel. Toen de politie daar even later arriveerde, troffen zij een ravage aan. De man ramde een personenauto, verloor de macht over het stuur en schampte nog 4 andere geparkeerde personenautos. Ook reed hij tegen een verkeersbord. Dit bord vloog door de ruit van een woning aan de Singel. Een auto rookte hevig. De brandweer kwam hiervoor ter plaatse. Een 24-jarige man uit Dordrecht die in de auto zat liep oogletsel op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De drie andere inzittenden (leeftijd en woonplaats onbekend) bleven ongedeerd. De bestuurder bleef ongedeerd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is overgedragen aan de marechaussee.

BRAND BIJ LABORATORIUM
DORDRECHT- Bij een laboratorium aan de Planetenlaan heeft gedurende korte tijd een brandje gewoed. Dit gebeurde op donderdagavond 19 februari omstreeks 18.50 uur. De brandweer had de brand snel onder controle. Oorzaak was oververhitte vloeistof (di-ethiel-ether) waaruit een steekvlam ontstond. Een 30-jarige medewerker raakte gewond. Hij inhaleerde de vloeistof en moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Zijn 24-jarige collega uit Zoetermeer kon de ruimte verlaten en belde 112. De brandweer bluste de brand. De technische recherche verricht onderzoek.

MEDICIJNEN VERLOREN
ZWIJNDRECHT- Een man is zijn medicijnen verloren. Op donderdagmiddag 19 februari verloor deze man 32 tabletten in een doosje van Devel Apotheek in Zwijndrecht. Het gaat om 5 mg tabletten van het merk Zyprexa in zilverkleurige doordrukstrips. De tabletten zijn gevaarlijk als deze in grote hoeveelheden worden ingenomen. De politie verzoekt de vinder de tabletten terug te brengen naar de apotheek of de politie.

INBRAKEN EN VERNIELINGEN
Dordrecht Een 19-jarige man uit Dordrecht is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij diverse inbraken en vernielingen in Dordrecht, gepleegd in de periode eind 2003, begin 2004. De man is in verzekering gesteld.

MEISJE GEWOND
DORDRECHT- Een 16-jarige meisje uit Dordrecht is lichtgewond geraakt tijdens een aanrijding. Het meisje reed op donderdagavond 19 februari op haar bromfiets op de Dubbelsteynlaan West. Op de kruising met de Groenekruislaan werd zij aangereden door een 72-jarige automobilist uit Dordrecht. De man werd verblind door een tegenligger en kon het meisje niet meer ontwijken. Het meisje werd met pijn in haar been en schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De man bleef ongedeerd.

WONINGBRAND
DORDRECHT- Een woning aan de Heer Heymansuysstraat is in brand gevlogen. Dit gebeurde op donderdagmiddag 19 februari omstreeks 17.30 uur. Het pand was niet meer bewoond. Wel waren de ernaast gelegen woningen bewoond. Deze werden ontruimd. De panden liepen uiteindelijk geen schade op. Wel is de binnenkant van de brandende woning in rook opgegaan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie sluit brandstichting niet uit.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 23-jarige man uit Zwijndrecht is aangehouden op verdenking van een beroving. Op zondagavond werd een 23-jarige man uit Dordrecht beroofd van zijn mobiele telefoon. Op zondagavond 8 februari bevond de man zich voor een sigarettenautomaat op het Admiraalsplein. Toen zijn telefoon afging en hij deze oppakte, kwamen twee personen op een scooter aanrijden. Zij pakten de mobiele telefoon uit handen van de man. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. Eén van de twee mannen werd aangehouden in zijn woning in Zwijndrecht.

MAN AANGEHOUDEN-VERVOLGBERICHT VAN AANGEREDEN 18 FEBRUARI HENDRIK IDO AMBACHT- Een 22-jarige man uit Rotterdam is aangehouden in zijn woning in Rotterdam op donderdagavond 19 februari.Hij wordt ervan verdacht een 57 jarige vrachtautochauffeur uit Zwijndrecht te hebben aangereden. Dit gebeurde op dinsdagavond, 17 februari 2004, omstreeks 18.15 uur, op de parkeerplaats Sandelingen West langs de Rijksweg A16 ( richting Dordrecht). De chauffeur stond geparkeerd op de parkeerplaats. Terwijl hij richting het tankstation liep hoorde hij glasgerinkel en dacht dat er in zijn vrachtauto werd ingebroken. Hij liep terug en zag dat er van achter het restaurant een personenauto met hoge snelheid de hoek om kwam. De bestuurder reed vermoedelijk opzettelijk op de man in. Hij werd geraakt door de grijze personenauto en kwam op het wegdek terecht. Hij werd met rugklachten en schaafwonden per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. Politieagenten troffen een personenauto aan met ingeslagen ruit. Bleek dat er was gepoogd in te breken door vermoedelijk de bestuurder van de grijze personenauto, welke na het voorval met hoge snelheid doorreed. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Dit heeft geresulteerd in een aanhouding.