AutoRai

20-2-2004

smart fortwo nu nog aantrekkelijker

Met een nog completere uitrusting maakt smart de populaire modellen smart fortwo coupé en smart fortwo cabrio in de uitvoeringen pulse en passion nu nog aantrekkelijker. Bovendien krijgt iedere koper van een nieuwe smart fortwo tot en met 17 april een gratis navigatiesysteem inclusief radio/cd-speler ter waarde van 1,857,-

Ook kan worden gekozen voor een uniek actiemodel, de smart fortwo springtime, voorzien van ondermeer lichtmetalen styleline velgen, radio/cd-speler, airco en glazen dak met zonwering. Het actiemodel is in drie kleuren leverbaar: bay grey, river silver of star blue. De tridion veiligheidskooi is uitgevoerd in zilver. De smart fortwo springtime is met 45 kW (61 pk) benzinemotor of 30 kW (41 pk) cdi-dieselmotor leverbaar voor de bijzonder aantrekkelijke prijs van 13.380 (zolang de voorraad strekt).

Ook de reguliere modellen van de smart fortwo coupé en smart fortwo cabrio laten qua uitrusting weinig te wensen over. Om het sportieve karakter van de smart fortwo coupé en smart fortwo cabrio in de pulse uitvoering nog eens extra te benadrukken, is de uitrusting uitgebreid met een driespaaks lederen sportstuur met stuurschakeling. Bovendien worden de pulse modellen nu geleverd met de nieuwe dynamische lichtmetalen coreline velgen, voorzien van brede banden voor een betere wegligging en een stoere uitstraling.

Ook de passion uitvoering van de smart fortwo coupé en smart fortwo cabrio is voorzien van nieuwe lichtmetalen velgen, in dit geval het model styleline. Verder heeft de smart fortwo passion standaard comfort ruitenwissers met intervalstand en drive lock, een centrale deurvergrendeling die tijdens het rijden wordt geactiveerd.

Naast de uitgebreide standaarduitrusting kunnen klanten uit drie nieuwe aantrekkelijk geprijsde uitrustingspakketten voor de smart fortwo kiezen:


1. Audiopakket: radio/cd-speler, soundpakket (4 boxen) en CD-houder.
2. Veiligheidspakket: mistlampen, zij-airbags en elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels. 3. Comfortpakket: softouch automatische versnellingsbak, elektrische stuur-bekrachtiging, drive lock, comfort ruitenwissers (past de wisfrequentie automatisch aan de rijsnelheid aan).

De afzonderlijke componenten van deze pakketten kunnen natuurlijk ook als optie tegen meerprijs worden besteld.

Technisch gezien bieden alle fortwo modellen in het modeljaar 2004 het bekende hoogwaardige niveau op het gebied van rijcomfort, aandrijvings- en veiligheidstechniek, hetgeen deze smart uniek maakt in het segment van kleine auto's. Alle modellen zijn standaard met het elektronisch stabiliteitsprogramma (esp) uitgerust. Daarin geïntegreerd zijn bovendien de wegrij- en remassistent en het anti-blokkeersysteem (abs) met een elektronische remkrachtverdeler.

De smart fortwo wordt geleverd als coupé en als cabrio in de design- en uitrustingsvarianten pure, pulse en passion en ook in de exclusieve, sportieve BRABUS-versie. De driecilinder turbomotoren met een cilinderinhoud van 698 cc leveren in de benzineversie een vermogen van 37 kW (50 pk) of 45 kW (61 pk), de exclusieve BRABUS-uitvoering van de fortwo is goed voor 55 kW (75 pk). Alle benzinemotoren voldoen aan de strenge EU4-uitlaatgasnorm. Daarnaast heeft smart met de fortwo cdi (799 cc), die over een 30 kW (41 pk) sterke common-rail dieselmotor beschikt, de meest succesvolle drie-liter-auto ter wereld in het programma.

Contact: Diane Kilian-van Dam Tel: +31 (0) 30 / 247 19 20 Mob: +31 (0) 6 / 23 979 034 Internet: Aanvullende informatie, nieuws en beeldmateriaal van smart is beschikbaar via internet op: http://media.smart.com P039