Eemland noord, 10.10 uur

Utrecht 20-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Overtreding nekt aangeschoten bestuurder

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een 22-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg werd in de nacht van donderdag op vrijdag gecontroleerd op de Wilde Zwaan omdat hij tegen de richting in reed.

Bij de controle van zijn papieren roken de agenten dat de man alcohol had gedronken. Ademanalyse wees uit dat de man dat de man 380 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

Tegen de man werden twee processen-verbaal opgemaakt.

Verdachten afpersing aangehouden

SOESTERBERG Op vrijdag 16 januari kreeg de politie de melding dat bij een bedrijf op de Amersfoortsestraat een molotov-cocktail tegen de deur was gegooid. De schade bleef door de actie beperkt tot een brandplek op de voordeur. Wel werd door nader onderzoek duidelijk dat de eigenaar van het bedrijf werd afgeperst. Er werd gedreigd dat als de eigenaar niet overging tot het betalen van een geldbedrag zijn bedrijf in vlammen zou opgaan.

Door de inzet van een groot aantal politiemensen en ondersteuning van diverse specialistische diensten werd nog dezelfde avond de identiteit van de verdachten bekend.

Dit leidde tot de aanhouding van 4 bewoners uit Amersfoort. De verdachten in de leeftijd van 18, 20 en 13 jaar zijn voorgeleid bij justitie. Twee van de vier verdachten zitten nog steeds in verzekerde bewaring.

De afpersing hield hiermee niet op. Op zaterdag 14 februari vond opnieuw een dreigement plaats dat de eigenaar van het bedrijf een geldbedrag diende te betalen wilde hij brandstichting aan zijn pand voorkomen.

Ook dit keer vond er maximale inzet van de politie plaats waarbij op dinsdag 17 februari een 23-jarige inwoner van Amersfoort werd aangehouden. Deze is overgebracht naar het politiebureau en voor verder verhoor ingesloten.