Ministerie Tewerkstelling en Arbeid Belgie

Frank Vandenbroucke en Kathleen Van Brempt stellen alle betrokkenen gerust over verloop van de sociale verkiezingen

UitvoeringsKB's worden bij wet bekrachtigd

Dinsdagavond 17 februari vond overleg plaats tussen enerzijds de sociale partners en anderzijds staatssecretaris voor Arbeidsorganisatie en Welzijn op het Werk Kathleen Van Brempt en minister van Werk Frank Vandenbroucke over de sociale verkiezingen. De sociale partners onderlijnen in een gemeenschappelijke verklaring het belang van het goede verloop van de sociale verkiezingen, overeenkomstig de procedures vastgelegd in de Koninklijke Besluiten van 15/5/2003.

Aanleiding tot het overleg was de onzekerheid ten gevolge van enkele juridische betwistingen die twijfel deden rijzen over de wettelijkheid van deze KB's. Uit de besprekingen bleek dat deze juridische betwistingen in de praktijk de rechtsgeldigheid van de verkiezingen en de bescherming van de kandidaten en verkozenen niet in het gedrang brengen.

Maar om maximale rechtszekerheid te garanderen voor alle betrokkenen bij de sociale verkiezingen, werd besloten de KB's bij wet te bekrachtigen. De minister en de staatssecretaris zullen daartoe op zeer korte termijn een wetsontwerp aan het parlement voorleggen./.