3 e persbericht van vrijdag 20 februari 2004

Eindhoven 20-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man beroofd van portemonnee

Een man van 23 jaar uit Eindhoven is vrijdagmiddag rond 16.00 uur beroofd van zijn portemonnee met ongeveer 50 euro en enkele winkelpasjes. De man, die slechtziend en slecht ter been is, reed op zijn driewielfiets op het fietspad op de kruising Veldmaarschalk Montgomerylaan/Generaal Pattonlaan. Daar stopte een man op een brommer voor hem, waardoor hij niet verder kon rijden. De bijrijder van de brommer, die was afgestapt, pakte de man vervolgens van achteren vast. De twee verdachten doorzochten de jaszakken van de man en haalden er de portemonnee uit. Daarna gingen ze er op de brommer vandoor in de richting van het Winkelcentrum Woensel. De bestuurder heeft een blanke huidskleur, is tussen 18 en 25 jaar oud, en is ongeveer 1.80 meter lang. Hij had zwart kort haar, en droeg een grijze helm en een zwart leren jack. De bijrijder is even oud, ongeveer 1.85 meter lang, en had bruin opgeschoren haar. Hij droeg geen helm. Ze reden op een oud model brommer, mogelijk een Puch. De politie zoekt getuigen van de beroving, die zich kunnen melden via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Eindhoven: Bekeuringen voor niet-dragen autogordel

Op de Hurksestraat is vrijdagmiddag tussen 14.30 en 16.15 uur een verkeerscontrole gehouden. Daarbij kregen 15 automobilisten en drie passagiers een bekeuring omdat ze geen autogordel droegen. Één van de bekeurde automobilisten kreeg ook een tweede bon. Dat gebeurde omdat hij, nadat hij een bekeuring had gekregen voor het rijden zonder gordel, onder het voorbijrijden van de agenten naar zijn voorhoofd wees en daarbij toeterde.

Eindhoven: Roodlicht-controles

Bij de verkeerslichten op de kruising Vestdijk/Ten Hagestraat zijn vrijdag tussen 14.30 en 15.30 en van 17.30 tot 17.45 uur roodlicht-controles gehouden. Daarbij zijn in totaal 50 bekeuringen uitgedeeld.

Heeze: Automobilist overleden

De 31-jarige Jacobus Rooseboom uit Someren is vrijdagmiddag om het leven gekomen bij een eenzijdige aanrijding op de Somerenseweg in Heeze. Hij raakte rond 16.45 uur door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg en reed tegen een boom. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

Gemert: Aanhouding na mishandeling vrouw

Een man van 43 jaar uit Raamsdonksveer is vrijdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden op de Vondellaan. Hij zou daar kort daarvoor een 32-jarige vrouw uit Uden tegen haar hoofd hebben geslagen. De gewaarschuwde politie kon de man met hulp van enkele omstanders snel oppakken. Hij is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. De aanleiding voor de mishandeling is nog onbekend. Ook is nog onbekend of er een relatie is tussen de twee betrokkenen.

Deurne: Bestolen van beurs

Een 78-jarige vrouw uit Liessel is vrijdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur bestolen van haar portemonnee. Dat gebeurde op de Markt in Deurne. De beurs met 120 euro contant geld zat in haar boodschappentas. Op een gegeven moment merkte de vrouw dat de tas open was en dat de portemonnee was verdwenen.

Valkenswaard/Geldrop: Actie tegen overtreder verkeersregels

De bemanning van de onopvallende surveillancewagen met videocamera van de politie Brabant Zuid-Oost is vrijdag opgetreden tegen een automobilist over wie bij de politie een klacht was binnengekomen. De man zou geregeld vanuit Belgie via de Luikerweg in Valkenswaard richting Geldrop rijden. Door zijn rijstijl zou hij andere weggebruikers in gevaar brengen. De video-wagen heeft de man, zonder dat hij dat wist, vrijdag rond 7.30 uur bij de grensovergang opgepikt en is hem tot aan zijn bestemming in Geldrop gevolgd. Onderweg is het rijgedrag van de man gefilmd. Daarbij werd een aantal verkeersovertredingen geconstateerd. Zo reed de man op de Luikerweg 30 km/u harder dan de daar toegestane 80 km/u en reed hij daar over een verdrijvingsvlak. Ook reed hij in de bebouwde kom in Waalre en op de snelweg A67 te dicht op een voorganger (bumperkleven). Verder droeg hij geen autogordel en had de auto een kapot achterlicht. Nadat de man in Geldrop was gestopt, heeft de bemanning van de video-wagen aan hem de beelden laten zien. Hij erkende dat zijn rijgedrag niet vlekkeloos was en beloofde beterschap. Tegen de 30-jarige man uit Baarle zijn enkele processen-verbaal opgemaakt voor de verkeersovertredingen die hij heeft begaan. De politie heeft ook degene die de klacht had ingediend op de hoogte gebracht van de actie.

Heeze: Vogels weggehaald

Uit een volière in een tuin bij een woning aan de Kreijl zijn 20 kanaries en drie zebravinken weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. Het slot van de kooi is opengemaakt met een sleutel die naast de volière hing.