Openbaar Ministerie

16 februari 2004

Project tegen drugsoverlast: 30 aanhoudingen

Dossier Veelplegers

De politie Limburg-Noord heeft in de periode van 10 januari tot 9 februari 30 mensen aangehouden en daarbij ruim 3,5 kg drugs in beslaggenomen. De aanhoudingen werden verricht in het kader van het drugsoverlastproject Hektor. De meerderheid van de aanhoudingen, 18 in totaal, werden verricht dankzij het cameratoezicht in de binnenstad. Twaalf aanhoudingen werden verricht bij diverse controles in het Venlose centrum.
Bij de aangehouden verdachten trof de politie in totaal 615,4 gram hashish, 0,4 gram heroïne, 635,9 gram marihuana en 10,9 gram cocaïne aan. Al deze drugs zijn in beslag genomen. De verdachten kregen boetes uitgereikt met een totale waarde van 1372 euro. Een van de verdachten droeg 20.000 euro bij zich. Dit geldbedrag is in beslag genomen op verdenking van witwasserij. De politie stelt een onderzoek in. Een andere verdachte had 2300 euro op zak. Ook dit geld is in beslaggenomen.

Huiszoekingen
Bij een aantal huiszoekingen trof de politie ruim 1 kg hennep en hennepafval, 935 gram hashish, 326 gram marihuana, diverse weegschaaltjes, verpakkingsmaterialen en een vuistvuurwapen met de bijbehorende patronen aan. Al het genoemde is in beslaggenomen.

Dit is een gezamenlijk bericht van de gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie Roermond en de politie Limburg-Noord. Alledrie de partijen werken dagelijks samen in de aanpak van de overlast die de handel in en het gebruik van drugs veroorzaken. Dit project, met de naam Hektor, kent een driesporenbeleid: een vastgoedtraject, een coffeeshoptraject en een handhavingstraject. Binnen Hektor wordt verder nauw samengewerkt met de Belastingdienst en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD.