AVR BEDRIJVEN

De Bilt, Eemnes en Houten kiezen voor afvalinzameling door AVR

De Bilt, Eemnes en Houten kiezen voor afvalinzameling door AVR

Afval- en milieuconcern AVR is door de drie Utrechtse gemeenten De Bilt, Eemnes en Houten aangewezen om de inzameling van huishoudelijk afval te verzorgen. De contracten hiervoor - met een looptijd tussen de drie en zeven jaar - worden ondertekend door AVR-directeur Jan Storm en wethouder Mar Dekker, burgemeester J.G. Bijl en wethouder W. de Jong. De ondertekening vindt plaats op 16 februari om 16.00 uur in Hotel Heidepark, Jan Steenlaan 22-24 te Bilthoven. De inzameling van het huishoudelijk afval, waaronder ook restafval en groente- fruit- en tuinafval, is al per 1 januari 2004 van start gegaan. De drie gemeenten tellen samen ca. 38.000 huishoudens, wat voor AVR een verdubbeling betekent van de inzamelactiviteiten in deze regio.

Per 1 januari 2004 eindigden de afvalcontracten in 13 gemeenten in de provincie Utrecht. De drie gemeenten De Bilt, Eemnes en Houten hielden tezamen met de 10 andere Utrechtse gemeenten - Amerongen, Bunnik, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Montfoort, Renswoude, De Ronde Venen en Wijk bij Duurstede - een Europese aanbesteding voor de inzameling van huishoudelijk afval. Drie van de 13 gemeenten, goed voor ca. 40% van het gezamenlijke afvalaanbod, kozen ervoor om over te stappen op AVR. Het bedrijf is in de regio Utrecht groeiende op het gebied van inzameling van huishoudelijk afval, zo verzorgt het ook de inzameling voor de gemeenten Maarssen en Breukelen. Op het gebied van de inzameling van bedrijfsafval en de verwerking van afval heeft het bedrijf een jarenlange historie; alle drieëndertig Utrechtse gemeenten verwerken hun afval bij het afval- en milieuconcern.

Voor de bewoners van de drie gemeenten zal er op korte termijn niet veel veranderen, zowel de inzamelmiddelen als de ophaaldagen worden voorlopig gehandhaafd. Er zijn wel plannen om de inzameling op den duur verregaand te mechaniseren en moderniseren. Dit heeft niet alleen voordelen voor de bewoners van de gemeenten - de kwaliteit van de openbare ruimte zal hierdoor verbeteren - maar ook voor de ambtenaren van de gemeente. De arbeidsomstandigheden kunnen in de toekomst verbeteren dankzij de inzet van moderne inzamelmiddelen, zoals ondergrondse containers.

---


----