Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk biedt gebruikers van andere CAD-applicaties Design Web Format (DWF) voor het delen van ontwerpinformatie

Nieuwe Autodesk DWF Writer levert CAD-gebruikers gratis een superieur alternatief voor PDF voor de distributie van ontwerpgegevens in de gehele projectcyclus

Rotterdam, 16 februari 4 2004 ­ Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, stelt de nieuwe Autodesk DWF Writer beschikbaar. Autodesk DWF Writer is een gratis downloadbare applicatie waarmee Design Web Format (DWF) bestanden kunnen worden gemaakt vanuit elke CAD- of Microsoft Windows applicatie. Dankzij Autodesk DWF Writer kunnen professionals in de bouwsector, manufacturing en infrastructuurbranche eenvoudiger samenwerken doordat ze op veilige en efficiënte wijze hun ontwerpen, tekeningen en andere documentatie (eventueel gebundeld in één documentatieset) in het DWF-bestandsformaat kunnen delen, onafhankelijk van de oorspronkelijke applicatie waarin deze zijn gemaakt.

Het DWF bestandsformaat is snel het optimale formaat geworden voor de distributie en communicatie van ontwerpinformatie tussen projectteams. Het sterk gecomprimeerde en veilige formaat is speciaal ontworpen voor ontwerpgegevens en levert multi-sheet, view, print en web-ready mogelijkheden. Dankzij het DWF-bestandsformaat zijn businessprocessen sneller, is het intellectueel eigendom beter beveiligd, en is de gegevensverspreiding eenvoudiger. Gebruikers van AutoCAD, Autodesk Inventor, en andere Autodesk-applicaties kunnen direct DWF-bestanden creëren met het in die applicaties ingebouwde publish-commando. Autodesk DWF Writer biedt dezelfde functionaliteit aan andere CAD-applicaties die niet deze ingebouwde DWF publishing-functionaliteit bieden, zoals Bentley, Microstation en Solidworks.. Gebruikers van deze applicaties kunnen nu ook snel en eenvoudig een DWF-bestand maken, zodat projectteams kunnen standaardiseren op een algemeen bruikbaar bestandsformaat om ontwerpen en tekeningen uit te wisselen. Door kleinere en intelligentere DWF-bestanden te maken vereenvoudigt Autodesk DWF Writer de distributie van tekeningen en andere documenten (documentatiesets) gedurende het hele project of productlifecycle.

Autodesk DWF Writer is deel van een reeks van applicaties die is ontworpen om gebruik te maken van het DWF-formaat. Autodesk Express Viewer is een gratis applicatie die de high-fidelity viewing en printing van DWF-bestanden ondersteunt. De binnenkort uit te brengen Autodesk DWF® Composer zal zowel de doorlooptijd in het ontwerpproces aanzienlijk versnellen als het kostbare printen en plotten goedkoper maken voor gebruikers die elektronische review- and mark-up mogelijkheden nodig hebben. Autodesk DWF Writer is een kerncomponent in Autodesk DWF Composer. Gebruikers zullen hiermee in staat zijn om samengestelde meervoudige bestandstypen in een enkel DWF-bestand onder te brengen, zodat de uitwisseling en archivering van tekeningen en andere documenten (documentatiesets) eenvoudiger wordt. Met de Autodesk® DWF® 6.0 Toolkit kunnen gebruikers applicaties ontwikkelen die multi-sheet tekeningen in het DWF-bestandsformaat kunnen lezen en schrijven.

"Adobe's PDF is prima voor standaard kantoorapplicaties, maar ontwerpprofessionals hebben een betere oplossing nodig voor de digitale distributie en communicatie van hun ontwerpen", zegt Tony Peach, director van DWF-strategie voor Autodesk. "Het DWF-bestandsformaat is specifiek ontwikkeld voor de ontwerp- en engineeringbranches, om zo de hoogste kwaliteit te waarborgen voor het viewen en printen van ontwerpen, en om een snellere en goedkopere oplossing te bieden dan PDF."

Klanten die Autodesk DWF Writer gebruiken profiteren van de volgende features:
Sterk gecomprimeerde bestanden
De Autodesk DWF Writer comprimeert grote hoeveelheden gegevens voor eenvoudige bestandsoverdracht via e-mail of via het web. Multi-sheet ondersteuning
Met de Autodesk DWF Writer kunnen gebruikers multi-sheet ontwerpen publiceren in een enkel DWF-bestand, zodat elke afzonderlijke sheet niet meer afzonderlijk gepubliceerd hoeft te worden.

High-fidelity viewing en printing
Gebruikers profiteren van de geavanceerde viewing- en printmogelijkheden van Autodesk Express Viewer. Het DWF-bestandsformaat maakt gebruik van gepatenteerde Autodesk-technologie, zodat de DWF-bestanden er gegarandeerd uitzien zoals de ontwerpers ze hebben bedoeld. Hoe werkt het?
De Autodesk DWF Writer is een gecertificeerde Microsoft Windows systeemprinterdriver waarmee gebruikers snel een eenvoudig bestanden naar DWF kunnen converteren. Het maken van een DWF-bestand is net zo eenvoudig als het printen van een document. Gebruikers maken heel eenvoudig een DWF-bestand door in elke Windows-applicatie in het printerdropdown-menu te kiezen voor de Autodesk DWF Writer. Productbeschikbaarheid
Autodesk DWF Writer is per direct gratis beschikbaar via www.autodesk.com/dwfwriter.

Autodesk
AutoDesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. AutoDesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel.: 010 288 50 32
GSM: 06 22 695 697
e-mail: sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel.: 0345 501595
GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl