Politie Limburg-Zuid

Bestuurder gaat ervandoor

Sittard-Geleen-Born 16-02-2004 - zondag op maandagnacht 16 februari 2004 wilde de politie op de Rijksweg in Geleen een automobilist controleren. Vermoedelijk omdat hij de politie in het oog had gekregen, verhoogde die de snelheid van zijn auto (een door de politie gegeven stopteken negerend), vermoedelijk om zich aan een nadere controle te onttrekken.

De rit voerde met hoge snelheid door Sittard waarbij hij ook voor hem rode verkeerslichten negeerde / door rood reed. De Duitse grens gepasseerd stopte de automobilist, een 41-jarige man uit Geleen met zijn auto in een doodlopende straat in Tudderen waarna de verdachte aan de inmiddels gewaarschuwde Duitse politie kon worden overgedragen. Een door de Duitse politie afgenomen ademanalyse van de Gelener, wees overigens een alcoholpromillage uit van ruim 1,7 promille.

Bleek verder dat eerder, afgelopen vrijdag het rijbewijs van de verdachte al was ingevorderd (eveneens op verdenking van het onder invloed besturen van een motorvoertuig) hetgeen betekent dat de verdachte zijn auto had bestuurd terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Verder onderzoek wordt ingesteld.