Politie Zuid-Holland-Zuid

16/02 District Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

16-02-2004 - Persberichten District I

BLOEMBAK
ZWIJNDRECHT- Een 44-jarige man uit Zwijndrecht is aangehouden. De man reed op zondagavond 15 februari over de Karel Doormanlaan. Ter hoogte van de kerk reed de man over een bloembak heen. De man reed, met een volledig lekke band en een beschadigde bloembak achterlatend, door. 150 meter verder kwam het voertuig tot stilstand. De politie hield de man aan en liet hem een blaasproef ondergaan. De man blies ver boven de streep. Hij was al eerder voor dit vergrijp aangehouden. De man moest daarom zijn rijbewijs inleveren. Ook wordt er proces-verbaal opgemaakt omdat hij is doorgereden nadat hij over de bloembak was heengereden.

DRUGSACTIE
ZWIJNDRECHT- De politie Zuid-Holland-Zuid heeft samen met de Politie Midden-West Brabant, het Korps Landelijke Politie Diensten, de Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst een drugsactie gehouden. Ook de drugshond was hierbij aanwezig.Dit gebeurde op zondagmiddag- en avond op de A16 van Zwijndrecht tot aan Breda.

De resultaten


*Een 24-jarige man uit Dongen reed over de A16 nabij de wegwerkzaamheden voor Breda. De man reed met een snelheid van 158 km/uur terwijl hier een snelheidsbeperking van 90 km/uur geldt. De man is zijn rijbewijs kwijt.

*Een 20 jarige Fransman heeft een fikse boete ontvangen. De man reed op zondagavond 15 februari over de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Hij reed met een snelheid van 167 km/uur. De man kreeg een transactie aangeboden van 500 EURO. De man betaalde en kon hierna weer vertrekken.

*52 bestuurders ontvingen een bekeuring voor het overtreden van de maximumsnelheid, bumperkleven, plaats op de weg houden etc. In totaal werd er voor een bedrag van 5500 EURO bekeurd.

*Bij diverse Fransen werd drugs aangetroffen.6 Fransen hadden een hoeveelheid (tot 100 gram) cocaïne bij zich. 3 Fransen hadden een kleine hoeveelheid hennep bij zich. 1 Fransman kreeg een boete van 320 EURO omdat hij 50 gram hennep bij zich had.

BRAND
DORDRECHT- In de nacht van zondag op maandag 16 februari is een caravan in brand gevlogen. De caravan stond op een camping aan de Rijksstraatweg. Er was niemand in de caravan aanwezig. De caravan brandde volledig uit. Ook de ernaast gelegen caravans liepen schade op. De brandweer heeft de brand geblust.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT- Een 36-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man reed in de nacht van zondag op maandag 16 februari over het Plein van Europa.hij moest een blaasproef ondergaan en bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Het was niet de eerste keer dat de man hiervoor was aangehouden. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

DRIE JONGENS AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft drie jongens aangehouden. Een getuige belde op zondagavond 15 februari dat drie jongens over een twee meter hoog hekwerk waren geklommen dat toegang geeft tot een terrein van een school aan het Halmaheiraplein. Toen de politie een kijkje nam, zag zij de jongens zonder schoenen over het terrein lopen. Twee jongens droegen ook geen jas. De jongens verkeerden onder invloed van alcohol. De politie hield de jongens aan.. De drie verdachten, een 15-jarige jongen uit Dordrecht, een 14-jarige jongen uit Dordrecht en een 17-jarige jongen uit Dordrecht werden overgebracht naar het politiebureau.

JOYRIDING
DORDRECHT- Drie jongens zijn aangehouden. De twee 15-jarige jongens en een 16-jarige jongen uit Dordrecht hebben in de nacht van zondag op maandag 16 februari rondgereden met een auto van een moeder van één van de jongens. Eén van de jongens reed tegen een geparkeerde auto aan. De jongens werden s nachts in hun woning aangehouden.