SERVICE MEDICAL

Zorgverzekeraar VGZ verlengt contract met Service Médical

Zorgverzekeraar VGZ blijft ook de komende twee jaar hoofdsponsor van Service Médical, de landelijke vrijwilligersorganisatie die op medisch gebied meer dan 200 sportevenementen per jaar begeleidt.

Het contract is maandagmiddag in het stadhuis van Maastricht ondertekend door drs. Hans Kestens (lid Raad van Bestuur VGZ-IZA groep), Prof. mr. Dries van Agt (beschermheer van Service Médical) en Frank Benders (bestuurslid en medeoprichter Service Médical).

Even voor het bevestigen van de nieuwe verbintenis met VGZ heeft staatssecretaris Clémence Ross-Van Dorp van het ministerie van VWS in hetzelfde gemeentehuis tijdens een feestelijke bijeenkomst Service Médical de status van Bijzondere Landelijke Sportorganisatie toegekend. Dit keurmerk, waaraan ook voor een periode van vier jaar overheidssubsidie is gekoppeld, wordt door het ministerie van VWS alleen toegekend aan organisaties wier belang voor de Nederlandse sport is bewezen. De eveneens landelijk opererende dopinginstanties Necedo en Doconed gingen de Stichting Service Médical hierin voor.

VGZ is al jaren hoofdsponsor van Service Médical, omdat in Nederland geen andere mobiele geneeskundige organisatie in staat is om sportwedstrijden die zich verplaatsen zo professioneel te ondersteunen. Voor de Stichting Service Médical zijn meer dan 150 vrijwilligers in touw, van dokters, fysiotherapeuten, EHBO-ers tot en met de chauffeurs van de, mede dankzij VGZ gerealiseerde high-tech ambulances. Voor beschermheer en oud-premier Van Agt gaat het in deze niet om zomaar een erkenning: 'Het is een steun in de rug van alle vrijwilligers in brede zin in heel Nederland. Mensen waar onze maatschappij zo'n behoefte aan heeft!'

Een TV-verslag van de bijeenkomst in het stadhuis van Maastricht is op internet te zien: www.proficiat-maastricht.nl


---