Politie Zaanstreek-waterland


17:44 15-FEB-04
LOC: VOLENDAM, SCHOOLSTRAAT

Eén aanhouding bij Volendam - Ajax

Voorafgaande aan de wedstrijd tussen Volendam en Ajax werd een 21-jarige Amsterdammer wegens belediging aangehouden. De man bleek bovendien een stadionverbod te hebben. Met uitzondering van wat kleine onderlinge vechtpartijtjes heerste er voor en tijdens de wedstrijd een rustige en vriendelijke sfeer. Na de wedstrijd verliep het vertrek van het overgrote deel van de supporters soepel, maar een klein deel zorgde voor een nare sfeer bij de plaatselijke horeca. Het bleef echter bij wat kleine schermutselingen. Er werden verder geen aanhoudingen verricht.

01:00 16-FEB-04
LOC: EDAM

Vrouw gewond door hobbymes

Een 30-jarige vrouw uit Edam kreeg verschillende snijwonden in haar gezicht door een hobbymes. Toen de vrouw bij haar woning kwam werd zij opgewacht door haar ex-man, die met het mes haar gezicht bewerkte. Ook sleurde hij haar aan haar haren rond. Na zijn daad verdween de man. Hij heeft geen vaste woonplaats en is tot op heden voortvluchtig. De vrouw moest in het ziekenhuis aan haar verwondingen worden behandeld.

04:35 16-FEB-04
LOC: WESTZAAN, WESTZANERWEG

Vrachtwagen over de kop door dichte mist

Een trekker met oplegger reed in dichte mist door een afzetting en ging over de kop in een vers gestorte zandbedding. De 35-jarige chauffeur uit Almere raakte licht gewond aan zijn schouder en hand. Op het wegdek was gele belijning aangebracht, die naar een naast de weg in aanbouw zijnde werkweg leidde. Door de dichte mist is de chauffeur vermoedelijk in verwarring geraakt en volgde die belijning. Hij zag de afzetting te laat, reed daar door heen, waarna hij in de verse zandbedding terecht kwam. Daar sloeg de vrachtauto over de kop.

06:50 16-FEB-04
LOC: ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Auto, aanhanger en graafmachine gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein werden in de afgelopen nacht een bestelauto, een aanhangwagen en een graafmachine van het bedrijf gestolen. Men kwam het terrein op door de bouten rond het slot van het toegangshek door te slijpen, waarna het hek kon worden geopend. De graafmachine stond op de aanhanger. Het betref een blauwe bestelauto van het merk Iveco, een blauwe aanhanger en een meerkleurige graafmachine van het merk Takeuchi. Zowel de bestelauto als de graafmachine hebben het opschrift "C.Ris" in de kleuren wit, rood en grijs.

10:11 16-FEB-04
LOC: OOSTZAAN, RECREATIEGEBIED HET TWISKE
Vandalen vernielen graafmachine
In het afgelopen weekend hebben vandalen in het recreatiegebied een graafmachine vernield. Alle ramen werden vernield en de radio werd eruit gestolen. Een aanhanger met nieuwe brugdelen, die bij de machine stond, werd door de vandalen het water in gereden.

10:28 16-FEB-04
LOC: PURMEREND, VOLUME
Motorboot op trailer van bedrijfsterrein gestolen
In het afgelopen weekend werd vanaf een bedrijfsterrein een motorboot op een trailer gestolen. Het is nog onbekend hoe men op het afgesloten terrein is kunnen komen. De trailer stond afgesloten met een disselslot en was bovendien met een apart slot aan een hekwerk vastgemaakt. Het betreft een witte open polyester boot van het merk CAD met een blauw/wit afdekzeil. Aan de boot was een 9.9 pk Yamaha buitenboordmotor bevestigd.

11:53 16-FEB-04
LOC: PURMEREND, WILHELMINALAAN
Illegale plakkers aangehouden
Een 28-jarige man uit Lisse en een 24-jarige man uit Hoorn werden door de politie aangehouden wegens het plakken van posters zonder vergunning op niet toegestane plaatsen. Eén van de verdachten trachtte zich nog zo onopvallend mogelijk in een wachtruimte van het openbaar vervoer terug te trekken, maar werd daar door de zoekende agenten ontdekt. In die wachtruimte werd ook een kwast en lijm aangetroffen. Beide verdachten ontkennen. Zij werden ingesloten.

EINDE

---- --