Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (16/02)

Tilburg, 16 februari 2004.

Krattendieven aangehouden

TILBURG Agenten hebben gistermiddag om kwart over vier en halfvijf aan de Goirkestraat en de Veldhovenring twee mannen uit Tilburg aangehouden. De mannen zijn 42 en 41 jaar oud. Zij werden door surveillerende agenten gezien met lege kratten op hun fietsen. Na onderzoek bleek dat de mannen deze kratten hadden weggehaald bij een bedrijf aan de Zevenheuvelenweg. Na verhoor werden zij met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld. De gestolen kratten werden in beslag genomen en kunnen weer terug naar de rechtmatige eigenaar.

Ballonvaarder landt in Esbeeks weiland

ESBEEK Een surveillerende agent ontdekte gisteravond rond zes uur dat er in een weiland in Esbeek een ballonvaarder was geland. Als hij polshoogte gaat nemen blijkt dat er te weinig wind stond voor een behouden vaart. Vanaf Tilburg was de ballonvaarder, een 36-jarige man uit Voorthuizen, al anderhalf uur onderweg.

Bekeuringen in Oisterwijk

OISTERWIJK Agenten van het team Oisterwijk hebben gisteravond toezicht gehouden op het parkeergedrag van automobilisten aan de Dorpsstraat en De Lind in deze plaats. Er zijn 6 bekeuringen uitgedeeld.

Agenten pakken Tilburger op voor mishandeling

TILBURG Agenten hebben gisteravond even voor halftien aan de Bisschop Janssensstraat in Tilburg een 46-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling met een hamer van een 17-jarige plaatsgenoot. Bij de mishandeling liep de Tilburgse jongen een flinke bult op het hoofd op. Hij werd in een ziekenhuis onderzocht. De politie heeft een hamer en een mes in beslag genomen. De verdachte is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Aan de Gilzerbaan hebben agenten gisteravond, even voor tien uur, een 31-jarige man uit Tilburg aangehouden, nadat bij controle bleek dat hij met drank op achter het stuur zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 0.60 promille. Dat leverde de man een rijverbod van één uur op.

OISTERWIJK Aan de Moergestelseweg in Oisterwijk hebben agenten vannacht om drie uur een 28-jarige Rotterdammer aangehouden. De man bleek met te veel drank op achter het stuur van zijn auto te zitten. Aan het politiebureau blies de man 1.35 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Taxichauffeur krijgt klappen

TILBURG Een 41-jarige Tilburger is gisteravond, even na halfelf, aangehouden in de Meesstraat in deze stad. De man wordt verdacht van de mishandeling van een taxichauffeur. Deze laatste kreeg enkele klappen in het gezicht, waardoor onder andere de bril van de chauffeur beschadigd raakte. De politie maakt tegen de Tilburger proces-verbaal op.

Snelle bromfietser met valse naam

TILBURG Een 19-jarige Tilburger werd gisteravond aan de Spoorlaan door surveillerende agenten betrapt toen hij met zijn bromfiets wel heel erg hard over de Spoorlaan in Tilburg scheurde. De stand van de kilometerteller bleef staan op 70 kilometer per uur. Als de agenten de jongen staande houden geeft hij een valse naam op. Met bekeuringen voor verschillende overtredingen is de Tilburger weer in vrijheid gesteld.

Inbrekers gaan met dure Mercedes aan de haal

RIEL Bij een inbraak in een woning aan de Veertels in Riel, zijn inbrekers afgelopen weekend er met een zwarte Mercedes ML 270 CDI ter waarde van 80.000 euro vandoor gegaan. De auto behoort toe aan een 45-jarige inwoner van Riel en werd uit de garage bij zijn woning gehaald. Daarvoor hadden de inbrekers de autosleutels in een keukenla gevonden.

Bron: Carel Bouman