Gemeente Aalsmeer


Trouwen in de gemeente ook mogelijk op zelf gekozen locatie Sinds enige tijd is het mogelijk om zelf een locatie aan te wijzen als je gaat trouwen in de gemeente Aalsmeer. Voor het trouwen op een gekozen locatie moet wel eerst schriftelijke toestemming van burgemeester en wethouders gevraagd worden. De zelf gekozen trouwlocatie moet aan bepaalde eisen voldoen. De locatie mag geen gevaar voor mens of dier opleveren en het verkeer mag geen hinder ondervinden. Verder moet de locatie voldoende ruim zijn en voldoen aan hygiëne-eisen. Tijdens de huwelijksvoltrekking moet de locatie toegankelijk zijn en alle aanwijzingen van politie en brandweer moeten opgevolgd worden. Ook de trouwambtenaar moet veilig en ongestoord de werkzaamheden kunnen verrichten. Als je wilt trouwen op een gekozen locatie, is het wel raadzaam om vooraf contact op te nemen met de afdeling publiekszaken. Naast een gekozen trouwlocatie kunt u in de gemeente Aalsmeer ook trouwen in het gemeentehuis en op vrijdag en zaterdag tevens op de locatie Oud Katholieke kerk aan de Oosteinderweg 394.
Renovatie Mendelstraat

Als de weersomstandigheden het toe laten wordt er op donderdag 4 februari gestart met de groenwerkzaamheden in de Mendelstraat. Al enkele jaren is de afdeling Onderhoud en Inspectie- cluster groen- van de gemeente Aalsmeer bezig om oudere groenstroken in de gemeente te renoveren. Dit houdt onder meer in dat de plantvakken worden omgevormd naar bodembedekkers en gazon. Dit voorjaar is de Mendelstraat aan de beurt inclusief de hoek van de Blauwstraat met de Clusiusstraat. De plantvakken zullen hier worden afgezaagd en van nieuwe beplanting worden voorzien. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot april gaan duren. Geïnteresseerden kunnen de plannen inzien op de gemeentewerf bij het cluster groen.

Politieke partijen gemeenteraad Aalsmeer dringen aan op parlementair onderzoek Schiphol.

De politieke partijen van de gemeenteraad Aalsmeer hebben op 27 januari in een brief aan de commissie Verkeer en Waterstaat van de Eerste Kamer der Staten Generaal verzocht om een parlementaire enquête Schiphol uit te voeren. De partijen steunen hiermee het initiatief van de Stichting Platform Leefmilieu Regio Schiphol om een parlementair onderzoek te organiseren aangaande Schiphol. In 2002 werd de motie Baarda aangenomen. Hierin geeft de regering aan dat het stelsel van inrichting en gebruik van Schiphol in het kader van de Nieuwe Wet Luchtvaart, zodanig aangepast dient te worden dat gelijkwaardigheid met de wetgeving uit 1995 wordt gerealiseerd. De gemeenteraad is van mening dat de beloofde gelijkwaardigheid zoals gesteld in de motie, niet is gerealiseerd. In plaats van de beloofde gelijkwaardigheid krijgt Aalsmeer alleen al via de Aalsmeerbaan een verdubbeling van het aantal vliegbewegingen te verduren. De leefkwaliteit van de burgers van de gemeente Aalsmeer zal hiermee fors dalen. De gemeenteraad vindt dat onacceptabel en gaat ervan uit dat de commissie de mogelijkheden voor een parlementaire enquête Schiphol zal nagaan.