Politie Groningen

Persberichten maandag 16 februari 2004

Provincie Groningen 16-02-2004 -

Groningen: vechtersbazen aangehouden
De politie heeft zondagnacht drie vechtersbazen aangehouden. De drie, een 19-jarige inwoner van Slochteren een 28-jarige inwoner van Hoogezand en een 26-jarige Stadjer hadden onder meer een 21-jarige inwoner van Assen en een vriend van hem geslagen en geschopt in een horecagelegenheid aan de Peperstraat. Later kreeg dit op straat een vervolg. De Assenaar moest zich onder doktersbehandeling stellen voor diverse kneuzingen. De aanleiding van de schermutselingen moet nog blijken uit het onderzoek. De drie mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: inbreker aangehouden
Een 33-jarige inwoner van Eelde is zondagmiddag aangehouden voor een inbraak in een kelderbox van een woning aan het Damsterdiep in Groningen Hij werd daar betrapt door een buurtbewoner. Eerder in de week was daar ook al ingebroken. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: tieners betrapt bij diefstal
Drie tieners uit de stad zijn zondagmiddag betrappen bij diefstal van spullen uit de kleedkamers van het overdekt zwembad aan het Kardingerplein in Groningen. De jongens, 12, 13 en 14 jaar oud, werden overlopen door badpersoneel en werden in afwachting van de politie vastgezet in één van de kleedkamers. De politie trof in de kleedkamer in de prullenbak onder meer een frontje van een autoradio aan en een mobiele telefoon. Al snel bleek dat de knapen zich van deze spullen hadden ontdaan.. Ze zijn voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daarbij bleek dat dit niet de eerste keer was geweest, dat ze goederen hadden gestolen. Waarschijnlijk is dit al enkele weken het geval geweest. Voornamelijk richtten de knapen zich op de kleedkamers van het zwembad en van de schaatsbaan. Vanwege hun leeftijd zijn ze na verhoor weer overgedragen aan hun ouders waarbij de nodige afspraken zijn gemaakt over een eventueel vervolgonderzoek.

Winschoten: man met bijl geslagen
De politie werd zondagmiddag geroepen naar een woning aan de Gasthuislaan in Winschoten waar een bewoner mat een bijl was geslagen. De 40-jarige bewoner verklaarde dat een bekende hem geprobeerd had te slaan met een bijl. Naar eigen zeggen kon hij de slag gedeeltelijk ontwijken en werd licht gewond aan zijn arm. De bijl werd gevonden en de politie is op zoek naar de slaande man waarvan de personalia bekend zijn.

Snelheidscontroles
Op de N360 in Ten Boer werd zondagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1300 passerende voertuigen reden er 99 sneller dan 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 80 km per uur. In Ter Apel werden op de N366 zondagmiddag de snelheid van 730 voertuigen gemeten. 19 bestuurders reden sneller dan 100 km per uur. Hoogste snelheid 141 km per uur. Op de N33 bij Wildervank (100 km) werden zondagmiddag 18 van de 1180 gecontroleerde voertuigen betrapt op overschrijding van de maximumsnelheid van 100 km per uur. Hoogste gemeten snelheid 129 km per uur.

Controle veiligheidsgordels
In Stadskanaal werden zondagmiddag in de Ceresstraat 380 bestuurders van voertuigen gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordels. 8 van hen kregen een bekeuring van 45 euro. Eerder op de dag werd op de Esperantolaan 9 bonnen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. In Grijpskerk werden in de Herestraat 24 voertuigen gecontroleerd. Hier werden twee bestuurders betrapt op het niet dragen van gordel.