Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht 16-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanrijding Rijksweg A1

AMERSFOORT Op zondag vond een aanrijding op de Rijksweg A1 plaats. Niemand raakte gewond.

Rond 22.30 uur reed een 62-jarige automobiliste uit Huissen over de Rijksweg A1 in de richting van Apeldoorn. Ter hoogte van de afslag Hoevelaken stuurde zij door onbekende oorzaak langzaam naar rechts. Zij botste met een snelheid van ongeveer 100 km/u frontaal op de kreukelzone van de vangrail. Een achter haar rijdende 19-jarige automobilist uit Tuitjenhorn kon ondanks hard remmen een aanrijding niet meer voorkomen. Hij botste tegen de auto van de Huissense. Beiden autos raakten totaal vernield.

De 62-jarige vrouw werd door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Burenruzie

AMERSFOORT Op zondag 15 februari werd een man door zijn buurman mishandeld.

Rond 14.30 uur liep een 50-jarige man uit Amersfoort op een straat in de wijk Schuilenburg. Hij was daar zijn hond aan het uitlaten en kwam daarbij zijn 37-jarige buurman tegen. De buurman sprak hem aan over een probleem uit het recente verleden en er ontstond een woordenwisseling. Daarbij werd de 37-jarige man kennelijk kwaad en hij sloeg zijn buurman in het gezicht. Het slachtoffer is weggelopen en heeft zich in het Lichtenbergziekenhuis laten behandelen. Hij had een verwonding in zijn gezicht opgelopen. De 50-jarige man deed aangifte van mishandeling. De 37-jarige verdachte is aangehouden en in het politiebureau ingesloten.

Onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 februari werd een man aangehouden voor openbare dronkenschap.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding van een onwelwording op de Holkerweg. Ter plaatse bleek dat een 27-jarige man uit Amersfoort met zijn fiets ten val was gekomen en dat hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Hij had bij zijn val letsel aan zijn gezicht opgelopen.

De man was zeer agressief en werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig, waardoor er politiemensen ter assistentie werden verzocht. De man werd geboeid en met een politietransportbusje naar het politiebureau gebracht. Daar bleef hij zich zeer recalcitrant gedragen. Gezien zijn gezichtsletsel werd hij door een arts van de GG & GD onderzocht. Op verzoek van de arts is hij vervolgens in het ziekenhuis onderzocht en moest daar een nacht ter observatie blijven. Bij later contact met het ziekenhuis bleek dat hij niet in het ziekenhuis was gebleven, maar dat hij op eigen gelegenheid was vertrokken.

Zwaar onder invloed

HOOGLAND Op zondag 15 februari werd een man aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 17.30 uur zagen politiemensen een automobilist over de Bunschoterstraat rijden. De man droeg geen gordel en kreeg daarom een stopteken. Toen de politiemensen de man aanspraken, roken zij een sterke alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend teveel had gedronken. De man, 55 jaar oud en afkomstig uit De Bilt, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 885 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.