Politie Drenthe

maandagmorgen 16-02-04

Assen 16-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Eenzijdig verkeersongeval met letsel
ECHTEN - Zondagavond reed een 18-jarig meisje uit Hollandscheveld op haar bromfiets over de Oshaarseweg. Er lag wat modder op de rijbaan en vermoedelijk is zij daardoor in de slip geraakt en komen te vallen. Zij werd met schaafwonden naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht evenals haar passagier, een 12-jarig meisje uit Hollandscheveld.

Alcomobilisten
EMMEN - Zondagavond botste een 20-jarige man uit Nieuw Dordrecht met zijn auto tegen een hek aan het Noordeind. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,6 te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

RODERESCH - Zondagavond reed een 22-jarige man uit Roden met zijn auto over de Esweg. In een flauwe bocht reed de man rechtdoor en belandde in de sloot. Hij kwam er zonder verwondingen van af maar niet zonder proces-verbaal. Hij had namelijk een alcoholpromillage van 0,7.

RODEN - Tijdens een alcoholcontrole aan de Nieuweweg werd onder meer een 21-jarige bestuurder uit Assen gecontroleerd. Hij had een alcoholpromillage van 0,6.

Politie treft gestolen bromfiets aan
MEPPEL - Op een parkeerplaats aan de Handelsweg troffen agenten een groep jongeren aan. Eén van hen kon geen verklaring geven waar zijn snorfiets vandaan kwam. Toen ook nog eens bleek dat deze snorfiets gestolen was werd de 16-jarige knaap aangehouden. De snorfiets werd in de nacht van donderdag op vrijdag weggenomen bij een woning aan de Handelsweg.

Tijdens verkeerscontrole aangehouden
DARP - Zondagavond werd tijdens een verkeerscontrole op de A32 een 38-jarige automobilist uit Kampen gecontroleerd. De man was niet in het bezit van een rijbewijs. Daarnaast moest hij nog een geldboete van ruim 1200 betalen of 47 dagen 'zitten'. De man werd aangehouden en ingesloten.

In verband met ziekte van Roel Hallink verzorgt Bert Peters tot dinsdagmorgen 08.00 uur de persvoorlichting. Telefoon 06-53 23 80 59.