Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 februari 2004

Aanrijding met letsel

Automobilist raakt macht over stuur kwijt en rijdt tegen boom

Oldenzaal

Zondagmiddag 15 februari om ongeveer 17.15 uur wordt gemeld dat op de kruising Johanna van Burenlaan - Willem Dingeldeinstraat in Oldenzaal een auto tegen een boom is gereden. Blijkt dat een 62 jr. automobilist uit Oldenzaal op de kruising de macht over het stuur is kwijtgeraakt en tegen een boom tot stilstand is gekomen. Hij verklaarde dat zijn gaspedaal was blijven hangen en hij daardoor de bocht niet had kunnen halen. De 62 jr. en een bij hem inzittenden 60 jr. Oldenzaalse zijn beiden met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept en het bleek dat beide inzittenden de gordel niet hadden gedragen. (bps: 04-019123)

Rijden onder invloed

Rijgedrag viel op, automobilist met 0.93 promille achter het stuur

Harbrinkhoek

Surveillerende politiemensen zagen zondagmiddag 15 februari om ongeveer 15.00 uur een automobilist rijden over de Ootmarsumseweg in Harbrinkhoek. Bij het zien van de politiemensen sloeg de automobilist plotseling de Mekkelenbergweg in. Hierop werd hij, een 46 jr. Almeloer gecontroleerd en bleek de aanleiding van zijn vreemde manoeuvre, overmatig alcoholgebruik te zijn. Hiervoor werd hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0.93 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-019093)

Aanhouding na bedreiging

Man bedreigt buurtbewoonster met de dood en wordt aangehouden

Borne

Een 20 jr. inwoonster van Borne sprak zondagavond 15 februari om ongeveer 21.15 uur een 40 jr. buurtbewoner aan op zijn gedrag. Voor de zoveelste keer was er op haar fiets gespuugd, waar zij de buurtbewoner van verdacht. Hij bedreigde haar daarop met de dood, waarvan een aantal andere buurtbewoners getuige waren. De 20 jr. wenste aangifte te doen en hij is daarop aangehouden en aan het bureau opgesloten. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-019167)

Inbeslagname geluidsapparatuur

Apparatuur in beslag genomen na weer overlast van harde muziek

Almelo

Maandagmorgen 16 februari omstreeks 01 uur werd geluidsoverlast gemeld vanuit een woning aan de De Wetstraat in Almelo. Politiemensen constateerden een en ander en waarschuwden de bewoners dat bij herhaling de apparatuur in beslag werd genomen. Om ongeveer 02.15 uur werd weer gebeld en werd door de politiemensen geconstateerd dat opnieuw de keiharde muziek door de straat schalmde. Belofte maakt schuld, dus werd de geluidsapparatuur in beslag genomen en meegenomen naar het bureau. Tegen de 65 jr. hoofdbewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-019212)

Rijden onder invloed

Vier automobilisten achter stuur van hun auto gepakt met de nodige alcoholhoudende dranken op

Enschede

Maandagmorgen 16 februari werden in de loop van de nacht een viertal automobilisten aangehouden die te veel aan bachus hadden geofferd. Om ongeveer 00.20 uur werd op de Rietmolenstraat in Enschede een 43 jr. Enschedeer gecontroleerd omdat hij reed in strijd met een gesloten verklaring. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 1.35 promille uit en zijn rijbewijs is ingevorderd. Om 03.45 uur werd een 39 jr. Hengeloer gecontroleerd op de Gronausestraat in Enschede. Hij reed met groot licht en ook hij had te veel gedronken. De ademanalyse wees 0.65 promille uit. Politiemensen stonden om ongeveer 04.10 uur op het Stationsplein een automobilist te controleren, waardoor een andere automobilist er even niet langs kon. Hij begon luid te claxonneren en gebaren te maken dat de politiemensen aan de kant moesten gaan. Hierop werd ook hij gecontroleerd en bleek alcoholgebruik. Hiervoor werd ook hij, een 47 jr. Enschedeer, meegenomen naar het bureau waar bij hem de ademanalyse 1 promille uitwees. Een uur later viel op Deurningerstraat in Enschede het rijgedrag van naar later bleek een 21 jr. Enschedeer op. Hij reed zonder richting aan te geven de Lijsterstraat in. Bij controle bleek ook hij te veel te hebben gedronken en wees de ademanalyse aan het bureau 0.6 promille uit. Tegen alle vier de bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding inbrekers

Inbrekers aangehouden na poging woninginbraak

Enschede

Maandagmorgen 16 februari om ongeveer 03.40 uur werd door een bewoonster van een woning aan de Veenstraat in Enschede gemeld dat zij op haar balkon twee personen had waargenomen die daar niet thuis hoorden en die aan de balkondeur hadden zitten morrelen. Een onderzoek werd ingesteld en in de directe omgeving werden een 37 jr. Enschedeer en een 46 jr. Enschedese aangetroffen, die op het balkon hadden gestaan. Zij werden aangehouden en voor de rest van de nacht voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. (bps: 04-019217)

Aanhoudingen na bedreiging

Twee mannen aangehouden na het bedreigen met een mes

Enschede

Politiemensen werden maandagmorgen 16 februari om ongeveer 01.45 uur op het Stationsplein in Enschede aangesproken door een viertal personen, Enschedeers van 28, 28, 29 en 32 jaar. Zij verklaarden dat zij even daarvoor op de Noorderhagen in Enschede twee mannen waren tegengekomen die hen crack hadden aangeboden. Zij hadden verklaard hier niets mee te maken te willen hebben. Op dat moment werden de vier, toen ze doorliepen, door een van de twee met een mes bedreigd. Hierop waren ze hard weggerend richting Station waar de politiemensen werden aangesproken. Op dat moment liep een eindje verderop een man die door de vier als een van de twee die hen hadden bedreigd, werd aangewezen. Deze persoon, een 36 jr. man uit het Duitse Rheine, werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. De politiemensen herkenden deze man als zijnde een van de inzittenden van een auto, die zij hadden gezien toen deze bij een kleine aanrijding eerder op de zondagavond betrokken was geweest. In de omgeving van het Stationsplein werd deze auto aangetroffen. Voorin zaten twee vrouwen en op de achterbank zat een 25 jr. man, ook uit Rheine, die een vlindermes op de bank bij zich had liggen. Ook hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht en net als de 36 jr. voor verder onderzoek opgesloten. Het vlindermes is in beslag genomen. De vier doen aangifte van bedreiging. In het kader van de opiumwet is in de auto en bij de twee mannen en twee vrouwen die ook in de auto zaten, een onderzoek ingesteld. Dit leverde niets op en de twee vrouwen zijn vertrokken. (bps: 04-019213)

Woningbrand

Brand in woning, bewoners krijgen te veel rook binnen en kunnen hun woning niet meer in

Enschede

Zondagmorgen 15 februari om ongeveer 08.45 uur wordt brand gemeld in een woning aan het Madame Curieplein in Enschede. Blijkt dat brand is ontstaan aan de achterzijde van de woning op een van de slaapkamers. De vier bewoners, man, vrouw en twee kinderen, hadden ademhalingsproblemen omdat ze teveel rook hadden ingeademd en kregen van de brandweer wat zuurstof en hoefden daarop niet met een ter plaatse gekomen ambulance naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de brand geblust, maar omdat de woning niet meer bewoonbaar is, konden de bewoners de woning niet meer in en zijn in een hotel ondergebracht. Een onderzoek door de technische recherche heeft niet geleid tot een oorzaak van de brand. Gesteld moet nog worden dat brandweer en ambulance veel moeite hadden om bij de bewuste woning te komen. Het parkeren in de buurt schijnt al langere tijd een probleem te zijn en een aantal buurtbewoners is hierop aangesproken. (bps: 04-019057)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --