Programmabureau Advies Overheid.nl

Website gemeente Franekeradeel vernieuwd

De website van de gemeente Franekeradeel is vernieuwd. De site is klantvriendelijker en interactiever geworden. De home pagina van de site laat nu het nieuws duidelijker zien dan eerder het geval is. Ook kan men zich abonneren op de nieuwsbrief van de gemeente.

Daarnaast is er de mogelijkheid ontwikkeld om enqutes op de site te zetten. De gemeente kan dan te weten komen, wat men vindt van een bepaald onderwerp. De eerste enqute die op de site geplaatst wordt, zal gaan over juist de nieuwe website.

Naast algemene informatie over de gemeentelijke organisatie en de gemeenteraad, kan men op de site de publicaties te raadplegen die de gemeente wekelijks in de Franeker Courant plaatst, net als de persberichten. Ook staat er informatie op de site over de projecten waar de gemeente aan werkt in Franeker en in de dorpen.

De vernieuwd website voldoet aan de eisen die het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties stelt aan gemeentelijke sites. De site is goed te raadplegen voor mensen die slechtziend zijn. In juni 2003 is er al een E-loket op de site geplaatst. Hier kan men formulieren downloaden of on line invullen en verzenden.

De website van Franekeradeel werd tot nu toe gemiddeld 3000 maal per maand bezocht. Vooral de publicaties en persberichten werden druk bezocht.

De vernieuwde site is opgezet door IT-Works te Leeuwarden. IT-Works werkt voor onder andere het MKB, instellingen en (semi-)overheid. (Bericht op de website van Franekeradeel)

www.ictu.nl