Gemeente Almere

Vervolg opknapbeurt Den Uylpark

Vanaf maandag 16 februari is het Den Uylpark voor voetgangers en fietsers afgesloten tot ongeveer eind maart. Dat is nodig om de grote opknapbeurt die dit park in Almere Stad momenteel ondergaat, te kunnen afmaken.

In die periode wordt grondwerk verricht, herbestraat, worden taludtrappen aangelegd en krijgt het standbeeld van Joop den Uyl een andere plek. Daarnaast worden de paden in het park onder handen genomen. Oude asfaltpaden verdwijnen en worden vervangen door nieuwe terwijl ook zandpaden en halfverharde (wandel)paden worden aangelegd.

Met de aanpak van het openbaar groen in het Den Uylpark is een poos geleden al een begin gemaakt in de vorm van het nodige kap- en dunningswerk. Daarvoor zijn inmiddels weer nieuwe bomen teruggeplaatst. Dit jaar wordt daarmee verder gegaan. Evenals met het aanplanten van bosplantsoen en bosranden en het opnieuw inzaaien van de grasvelden.

Aan de voet van het standbeeld van Joop den Uyl wordt een bloemenmengsel van akkerkruiden gezaaid. Eind dit jaar moet de hele opknapbeurt van het Den Uylpark gerealiseerd zijn.Voor meer informatie over de opknapbeurt van het Den Uylpark kan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur contact worden opgenomen met stadsdeelkantoor Stad West, Bartokweg 153, tel. (036) 523 34 00.