UPC NEDERLAND

Meer televisiezenders in Nijmegen-Noord

Nijmegen, 3 februari 2004 - Vanaf 16 februari kunnen UPC klanten in Nijmegen-Noord hetzelfde analoge radio- en televisiepakket ontvangen als de klanten in de rest van Nijmegen. Dat betekent dat er negen televisiezenders en twee radiozenders aan het pakket worden toegevoegd en dat het tarief wordt gelijk getrokken.

Nieuwe zenders De nieuwe televisiezenders zijn Veronica, Nickelodeon, Tel Sell, MTV, The Box, Euronews, TVE, TRT en TV Nijmegen. Om deze uitbreiding mogelijk te maken worden de televisiezenders opnieuw ingedeeld en wijzigen alle televisiezenders van frequentie. Vanaf 08.00 uur kunnen UPC klanten hun televisie en videorecorder opnieuw instellen om alle zenders, ook de nieuwe, te kunnen ontvangen. De nieuwe radiozenders zijn Studio Brussel (107,1), Omroep Brabant (91,1) en Omroep Limburg (101,3). France Culture wordt niet langer doorgegeven en Radio Veronica verhuist naar frequentie 95,9. De overige radiozenders veranderen niet van frequentie. UPC informeert haar klanten over deze wijzigingen met een brief en een nieuw zenderoverzicht.

Hans Troelstra: 'Regelmatig kregen we vragen over het kleinere standaardpakket televisie en radio van klanten die vanuit Nijmegen naar Nijmegen-Noord verhuizen. Ik ben erg blij dat we nu al onze klanten in Nijmegen hetzelfde standaardpakket televisie en radio kunnen aanbieden. Lange tijd was dat wegens technische redenen onmogelijk. De afgelopen maanden heeft UPC investeringen gedaan in het netwerk om dit te kunnen realiseren.'

Rai Uno in plaats van WDR3 Naast het gelijktrekken van het standaardpakket in Nijmegen-Noord met de rest van Nijmegen vindt er nog een wijziging plaats. Naar aanleiding van het advies van programmaraad Gelderland Zuid wordt Rai Uno aan het Nijmeegse pakket toegevoegd. Op basis van het UPC distributiebeleid zal daarom WDR 3 niet langer worden doorgegeven. Rai Uno is vanaf 16 februari te ontvangen op kanaal 27+, frequentie 520,00.

UPC Nederland UPC Nederland is een dochteronderneming van UGC Europe, Inc. en onderdeel van haar UPC Broadband divisie. Met zo'n 2,3 miljoen klanten is UPC Nederland de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige communicatienetwerken.

= = =

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met UPC Nederland, Jocelyn Schaap via telefoon 024 844 7525 en/of mobiel 06 29 59 09 97.

UPC N.V.

03 feb 04 11:58