Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: EZ-Handelsmissies
Nummer: 434
Datum: 22-12-2003



Van 15 tot en met 21 februari zal een handelsmissie naar China plaats hebben. De missie wordt geleid door minister Dekker van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, in de plaats van staatssecretaris Van Gennip, die dan met zwangerschapsverlof is. China is voor Nederland een belangrijke economische partner, het land heeft binnen Aziė het grootste marktpotentieel. Bovendien is China een belangrijke bestemming voor Nederlandse investeringen. In China zullen de steden Peking, Jinan en Guangzhou worden bezocht.
In januari zal eerst nog (van 11-13) onder leiding van staatssecretaris Van Gennip een missie naar Silicon Valley plaats hebben onder de noemer High Tech Connections Silicon Valley Forum (HTC). Dit gezamenlijke initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Amerikaanse ambassade in Nederland, heeft inmiddels al meer dan 100 Nederlandse bedrijven en bijna 200 Amerikaanse bedrijven als deelnemer. Doel van deze missie is het intensiveren en versnellen van de technologische innovatie in Nederland en de Verenigde Staten. Tien Nederlandse en Amerikaanse bedrijven zijn mede-organisator. Meer informatie over HTC is te vinden op www.hightechconnections.org
Andere handelsmissies die het komende half jaar zullen plaats hebben zijn Polen, Tsjechiƫ en Slowakije van 26-29 januari onder leiding van minister Peijs van Verkeer en Waterstaat (al volgeboekt), Bulgarije en Roemeniƫ van 26-29 april onder leiding van staatssecretaris Wijn van Financiƫn, en Turkije van 24-28 mei onder leiding van minister Brinkhorst van Economische Zaken.