Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

Afdeling Atletiek

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 15 februari 2004

61e Lunettencross op naam van Rijken en Van den Hurk

Stan Rijken en Anne van den Hurk hebben zondag 15 februari de Lunettencross in Vught gewonnen. De twee Prins Hendrik-atleten kwamen op de Vughtse Hei als eerste over de finish in de laatste wedstrijd van het Brabant Noord-Oost Crosscircuit. De Dungense hardloper won met grote voorsprong de 11 kilometer en 700 meter lange loop door de bossen rondom de Lunetten. Bij zijn finish na 37 minuten en 5 seconden moest Rijken meer dan twee minuten wachten op de nummer twee, Koos Verweij van O.S.S.-Volo. Als derde eindigde de winnaar van vorig jaar, Rob Bravenboer (Prins Hendrik), op 40 seconden van Verweij. Met Frans Roelofs, Gerard van Hezik en Roelof Goodijk had Prins Hendrik vijf mensen bij de eerste acht mannen.

Bij de vrouwen won Anne van den Hurk uit Haarsteeg de cross in 22 minuten en 31 seconden. De baanatlete had daarmee na 5850 meter een voorsprong van 2 seconden op Paddy Herijgers van Loopgroep PK. Janneke Arts (De Keien) finishte als derde.
* Luc Krotwaar heeft zondag bij zijn eerste wedstrijd van het jaar een derde plek behaald bij de halve marathon van Schoorl. Net teruggekeerd van een hoogtestage in Amerika liep hij een tijd van 63 minuten en 56 seconden. Jeroen van Damme won in Schoorl de wedstrijd met een tijd van 62.22. Voor Krotwaar was de Groet uit Schoorl Run de eerste mogelijkheid om vormbehoud te tonen voor de marathon op de Olympische Spelen. Hij bleef een 26-tal seconden boven de door de NOC*NSF-gesteld tijd van 63 minuten en 30 seconden. De Prins Hendrik-atleet uit Eindhoven had zich begin december laten nomineren door in het Japanse Fukuoka onder de kwalificatietijd van het NOC*NSF voor de marathon in Athene (2u 10.30 min) te lopen. Bij de 10-kilometer wedstrijden bij de Groet uit Schoorl Run heeft Miranda Boonstra haar persoonlijke besttijd verbeterd. De Nijmeegse finishte als tweede in een tijd van 33 minuten en 44 seconden. Persoonlijk records waren er op deze afstand ook te noteren voor Stefan Beumer (5e in 30.18), Ruben Scheurwater (12e in 30.37) en Esther Schrijvers (13e in 38.06).
* Erik Cadée (19) heeft bij indoorwedstrijden in Düsseldorf (D) zich verbeterd tot een afstand van 17,58 meter op het kogelstoten. Op zaterdag 14 februari liet hij meer dan een meter bijschrijven, waarmee hij tot zevende allertijden in Nederland kan rekenen. Hiermee geldt de Bosschenaar als medaillekandidaat op de Nederlandse kampioenschappen Indoor die aanstaande zaterdag in Gent (B) worden gehouden.
* Anja Smolders is zondag in het Belgische Dour als vierde gefinished in de laatste wedstrijd van de Lotto Crosscup. De Vlaamse moest 11 seconden toegeven op haar landgenote Veerle Dejaeghere. Smolders liep een tijd van 21 minuten en 7 seconden. De Prins Hendrik-atlete eindigde als tweede in de eindstand van de Crosscup, die ze eerder al twee maal op haar naam schreef. EINDE BERICHT

* Luc Krotwaar reist binnenkort af naar de Keniaanse plaats Iten voor een trainingsstage in voorbereiding op het NK halve marathon tijdens de City Pier City-loop 20 maart in Den Haag, en het NK marathon 4 april in Rotterdam. Aanstaande dinsdag 17 febuari is hij aanwezig op de Persconferentie van de Fortis Marathon Rotterdam. NOOT VOOR DE REDACTIE (