Ingezonden persbericht




Extra activiteiten tijdens Krokusvakantie

Meiden én jongens-expositie in Hoorns Museum.

Hoorn -- Tijdens de Voorjaarsvakantie zijn er ter gelegenheid van twee wisselexposities extra activiteiten voor jongens en meiden in het Museum van de Twintigste Eeuw. Jongens kunnen bij de Bouwplaten-expositie zelf een bouwplaat maken en meiden kunnen een Barbie-puzzeltocht maken en meedoen aan een Barbie-kleurwedstrijd. De activiteiten zijn gratis, wel dient de normale entree te worden betaald. Overigens zijn de jongens en meisjes ook bij elkaars activiteiten welkom en komen hun (groot)ouders in het super-nostalgische museum ook aan hun trekken.

Bouwplaten, monumenten van karton (t/m 31 mei 2004)

Wolkenkrabbers, vliegtuigen, schepen, oudhollandse huisjes, auto's, vogels en nog veel meer van karton gemaakte objecten. Bouwplaten zijn al eeuwen lang populair en op deze expositie zijn schaalmodellen van o.a. de Eifeltoren, van kathedralen en moderen architectuur te zien. Bouwplaten die kunstwerken van 10 cm maar ook een meter hoog opleveren. Meerdere generaties zullen van deze monumenten van karton genieten!

Barbie's Birthday Party, 45 jaar Barbie (t/m 5 september 2004)

Ze is te koop in bijna alle landen, in bijna alle speelgoedwinkels, ze heeft een fraai uiterlijk en de mooiste kleding en accessoires? Barbie. Dit jaar bestaat zij 45 jaar en nog steeds is ze ongekend populair. De expositie toont Barbie en haar familie in alle verschijningsvormen. Enkele Barbie-verzamelaars hebben hun poppen en accessoires in bruikleen gegeven aan het museum wat een mooie collectie heeft opgeleverd. Er wordt veel aandacht aan de jaren zestig -de beginperiode van Barbie- besteed, maar ook de andere decennia komen aan bod.

Algemene gegevens

Het Museum van de Twintigste Eeuw is gevestigd aan de Bierkade 4 in Hoorn en is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10-17 uur en in het weekend van 12-17 uur. (Deze openingstijden gelden ook tijdens vakanties!) Kinderen van 4 tot 16 jaar betalen ¤ 2,- en volwassenen ¤ 4,-. Met een NS- of RABO-kaart heeft men 50 % korting en houders van de Museumkaart mogen gratis naar binnen. Het museum is dankzij een lift voor invaliden toegankelijk en beschikt over een gezellig MuseumCafé en een MuseumShop. In de MuseumShop zijn tijdelijk bouwplaten en Barbie-poppen en --boeken te koop. Voor informatie: www.museumhoorn.nl of 0229-214001.


---

Einde persbericht

Voor beide exposities is uitgebreide informatie (teksten) digitaal beschikbaar!

Voor nadere info of afbeeldingen:

Hans Stuijfbergen, info@museumhoorn.nl