Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (14 en 15/2)

Bergen op Zoom zondag 15 februari 2004

26 automobilisten onder invloed van alcohol
Politie en Koninklijke Marechaussee houden grote alcoholcontrole

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond heeft de politie van het district Bergen op Zoom in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee op verschillende locaties in het werkgebied alcoholcontroles gehouden. Aan de controles is uitgevoerd door 53 politieagenten afkomstig van de verschillende teams en acht leden van de K.M.A.R. In totaal zijn ruim 1500 automobilisten gecontroleerd. De politie heeft tegen 26 van hen proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Twee bestuurders weigerde alle medewerking en vijf rijbewijzen zijn direct ingevorderd.

STEENBERGEN: Rond 13:45 uur is een 32-jarige inwoner van Belgie aangehouden. De man negeerde een stopteken op de Halsterseweg en kon na een achtervolging worden aangehouden. De Belg weigerde vervolgens iedere medewerking voor een blaastest en gedroeg zich recalcitrant. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs en geboekt stond als ongewenst vreemdeling in Nederland. De man is voor nader verhoor en onderzoek ingesloten in bureau van politie.

BERGEN OP ZOOM: In het kader van de districtelijke alcoholcontrole is tussen 19.30 tot 02.30 uur controle op de Olympialaan , Antwerpsestraatweg en Wouwsestraatweg. Er werden 391 automobilisten gecontroleerd en 15 bestuurders van een bromfiets. Een 21-jarige inwoner van Wouw bleek bij de ademanalyse 240 ug/l te hebben. Een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom bleek 430 ug/l te hebben. Een 46-jarige inwoner van Bergen op Zoom bleek 535 ug/l te hebben. Een 32-jarige inwoner van Bergen op Zoom bleek 345 ug/l te hebben.

HOEVEN: Op de St Bernardusstraat zijn 16 bestuurders gecontroleerd. Een 43-jarige inwoner van Oud-Gastel bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Bij de ademanalyse bleek hij een promillage te hebben van 300 ug/l.

ROOSENDAAL: Tussen 19.00 en 05.00 uur zijn er op de Gastelseweg, Van Beethovenlaan, Antwerpseweg, Wouwbaan, Klein Brabant, Burg Schneiderlaan 558 bestuurders gecontroleerd. Negentien bestuurders zaten achter het stuur terwijl zij onder invloed waren van alcohol. Een 41-jarige en 35-jarige inwoner van Roosendaal, een 25-jarige man uit Bergen op zoom en een 30-jarige man uit het Belgische Essen moesten hun rijbewijs direct inleveren. Hun alcohol promillage was respectievelijk 670, 620, 465 en 570 ug/l. Een 37-jarige Roosendaler weigerde alle medewerking en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

HOOGERHEIDE: Politieagenten van het team Woensdrecht heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee een alcoholcontrole gehouden op de Putseweg in Ossendrecht, de Antwerpsestraat in Putte en de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide. Er zijn 490 bestuurders aan een controle onderworpen waarvan er vijf bestuurders (275, 280, 405, 440, 475 ug/l) in overtreding waren. Daarnaast zijn er 17 bekeuringen uitgedeeld terzake verlichting, vervallen/ verlopen APK, niet dragen van de autogordel en vervallen of ongeldig verklaard rijbewijs.

BOSSCHENHOOFD: Op de Pastoor van Breugelstraat te Bosschenhoofd heeft de politie 23 bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen. Een 54-jarige man uit Sprundel bleek bij de ademanalyse een promillage van 340 ug/l te hebben. Ook tegen deze man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan na mishandeling

DINTELOORD: Vrijdagavond heeft de politie een 44-jarige van Oudenbosch aangehouden. De man was kort daarvoor een woning binnengedrongen aan de Zaagmolen. Met zijn vuist heeft hij een ruit van de voordeur vernield en kon zodoende de deur openen. In de gang gaf hij enkele klappen in het gezicht van de 54-jarige bewoner van het pand. De mogelijke oorzaak van de mishandeling ligt in de relationele sfeer. De Oudenboschenaar is ingesloten en de volgende dag na verhoor heengezonden. De verdachte mag zich later voor de rechter verantwoorden.

Inbraak bedrijf

HALSTEREN: Vrijdagnacht is ingebroken in een bedrijf aan de Canadaweg te Halsteren. De dader heeft een ruit en een hekwerk van de toegangsdeur verwijderd om in de winkel te komen. Uit de winkel zijn een groot aantal gereedschappen ontvreemd.

Jonge dievegge krijgt Halt-verwijzing

BERGEN OP ZOOM: Zaterdag is aan de Zuivelstraat een 14-jarige dievegge uit Bergen op zoom aangehouden terzake winkeldiefstal. Zij had bij een schoenenzaak een paar laarzen van 19,95 euro gestolen. Het meisje is doorgestuurd naar Buro Halt.

Politie onderschept ruim 1000 xtc-pillen

HOOGERHEIDE: De politie heeft vrijdagavond op de Rijksweg A-4 twee Fransen aangehouden. Bij een controle bleek in hun personenauto 8 gram hennep en 1080 xtc-pillen te liggen. De twee mannen (32 en 34 jaar) uit Armentieres (F) zijn voor verhoor ingesloten en worden maandag geleid voor de Officier van Justitie.
De drugs zijn in beslag genomen.

Vrouw aangehouden voor bestelen kennissen

BERGEN OP ZOOM: Zaterdag is in haar woning een 51-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De vrouw wordt verdacht van het plegen van meerdere diefstallen bij vrienden en kennissen, terwijl zij bij hen op visite was. Op 26 en 27 september vorig jaar pleegde de vrouw in woningen van bekenden van haar aan de Wouwsestraatweg en de Lorkstraat een bankpasje en een handtas met een geldbedrag van bekenden. Tijdens het onderzoek bleek dat de vrouw ook op 2 juli bij een kennis een geldbedrag te hebben gestolen toen zij daar een nachtje mocht logeren. Tijdens verhoor bekende de vrouw ook een diefstal van een klein geldbedrag tijdens een taxirit aan de Lindebaan. De Bergse vrouw is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Zij zal zich op 2 april aan de rechter moeten verantwoorden.

Drie aanhoudingen tijdens toezicht Veilig Uitgaan

BERGEN OP ZOOM: Door de politie is in het kader van het project veilig uitgaan zaterdagnacht toezicht gehouden. Het was in de binnenstad druk met vastenavendvierders. Door de politie zijn drie personen aangehouden. Twee jongens van 18 en 19 jaar uit Bergen op Zoom werden aangehouden voor baldadig gedrag, toen de politie hen betrapte terwijl zij een fiets in een verkeerspaal hingen. Het duo is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Een derde persoon een 21-jarige inwoner van Oud-Vossemeer is aangehouden vanwege het vernielen van een ruit aan een bedrijfspand in de Engelsestraat. Ook deze persoon is na verhoor heengezonden. Verder zijn door de politie enkele opstootjes in de kiem gesmoord. Met name in de Lievevrouwestraat moest de politie diverse malen opgetreden. Drie personen zijn bekeurd voor wildplassen en er zijn 10 bekeuringen voor diverse verkeersovertredingen uitgedeeld.

Burgers houden fietsendief aan

OUDENBOSCH: Vrijdagavond hebben enkele oplettende burgers een 38-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden. De man had op de Eikenlaan een fiets van een oprit gestolen. Enkele oplettende jongeren volgden de man en hielden hem aan en overhandigde hem vervolgens aan de politie. De man is na verhoor heen gezonden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak horecagelegenheid

HOEVEN: Zondagmorgen is tussen 05.30 en 06.00 ingebroken in een horecagelegenheid aan de St Janstraat. De dader is binnegekomen na het inslaan van een ruit en kon een onbekend geldbedrag meenemen. De bewoners boven het bedrijf zijn wakker geworden van het gestommel en sloegen alarm. De dader is hierdoor op de vlucht geslagen.

Man aangehouden na belediging politie

ROOSENDAAL Op de Markt te Roosendaal is vrijdagnacht een de 23-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Hij beledigde twee politieagenten die daar surveilleerden in het kader van extra horecatoezicht. De Roosendaler was zeer recalcitrant en werd voor nader verhoor ingesloten. In de loop van zaterdag is hij heengezonden. Hij mag zich later voor de rechter verantwoorden.

Winkeldieven aangehouden

ROOSENDAAL: Zaterdagmorgen is een 23-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden terzake een winkeldiefstal gepleegd in een winkel aan de Biggelaar. De Roosendaler had voor ruim 100 euro aan ondergoed gestolen. Na verhoor en het uitreiken van een schikkingsvoorstel is hij weer heengezonden.

In een winkel aan de Roselaar werd zaterdag rond 16:30 uur eveneens een winkeldievegge aangehouden. De vrouw probeerde een kledingstuk van 50 euro onbetaald mee naar buiten te krijgen. Ze werd echter door de filiaalhouder betrapt en aangehouden. Die overhandigde haar aan de politie. Na verhoor is ze heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen aangevallen door drie mannen

ROOSENDAAL: Zaterdag rond13.15 uur is een 18 jarige jongen uit Roosendaal aan de Elisadonk aangevallen. Hij fietste daar toe drie getinte leeftijdsgenoten hem de doorgang beletten en tegen zijn fiets aantrapten. Het slachtoffer viel hierdoor van zijn fiets. Toen hij op wilde staan werd hij in zijn rug geschopt en ging het drietal hem te lijf. Het lukte hem vervolgens zijn aanvallers van zich af te slaan en er vandoor te gaan op zijn fiets. Aan de mishandeling hield hij een pijnlijke rug en oog over. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt man aan in ontvreemde auto

HOOGERHEIDE: De politie heeft zaterdagmorgen een 26-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden. De politie trof de slapende man aan in een auto aan de Antwerpsestraatweg. De auto bleek ontvreemd te zijn in Amsterdam. De Amsterdammer is voor nader onderzoek overgedragen aan de Amsterdamse politie. De auto is in beslag genomen.

Politie houdt Quadrijder aan tijdens crosstoezicht

WOENSDRECHT: Zondagmorgen is tijdens een controle op het illegaal crossen in de gemeente Woensdrecht door boswachters een 37-jarige inwoner van Ossendrecht aangehouden. De man rees op een Quad in de bossen toen hij een stopteken negeerde. De man maakte deel uit van een grotere groep Quadrijders. Na een achtervolging kon hij door de politie worden staande gehouden. De Quad is voor nader onderzoek in beslaggenomen. Tegen man uit Ossendrecht wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

OUD GASTEL: Op de Rijksweg A17 zijn zondagmorgen bij een eenzijdig ongeval twee mannen uit Rotterdam gewond geraakt. De 69-jarige bestuurder van de auto is vermoedelijk tijdens de rit richting Rotterdam in slaap gevallen en is daardoor van de weg afgeraakt. Na ongeveer 50 meter met de rechterwielen in de berm te hebben gereden kwam de auto van het tweetal tegen een paaltje aan. De bestuurder probeerde vervolgens zijn auto nog te corrigeren, maar kon niet voorkomen dat hij de macht over het stuur verloor en enkele keren over de kop. De chauffeur en zijn 60-jarige passagier zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De aard van het letsel is niet bekend. De auto is total loss.

Bron: Henk Snepvangers