Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (14 en 15/2)

Breda 15 februari 2004

Geen overtredingen tijdens alcoholcontrole

ETTEN-LEUR: Vrijdagmiddag en avond heeft de politie in Etten-Leur aan de Beiaard en het Stationsplein een alcoholcontrole gehouden. Van de 25 gecontroleerde automobilisten bleek er geen een onder invloed van alcohol te verkeren. Wel kregen twee inzittenden een bekeuring omdat zij geen gordel droegen en een bestuurder zijn rijbewijs niet kon tonen.

Broers aangehouden na inbraak in auto

BREDA: Zaterdagavond zijn twee mannen een 23-jarige inwoner van Goes en een 33-jarige inwoner van Terneuzen aangehouden. De broers werden tijdens een inbraak in een auto aan de Leon van Heilstraat door de eigenaar op heterdaad betrapt. Na een achtervolging door de eigenaar en enkele buurtbewoners kon het tweetal in een doodlopende steeg worden ingerekend. Het duo is in verzekering gesteld.

Geen treinkaartje wel 2 openstaande boetes

BREDA: Op het station aan het Stationsplein is vrijdagavond een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijf plaats aangehouden. De man gedroeg zich in de trein zeer lastig en was niet in het bezit van een treinkaartje. Bij naamscontrole bleek hij nog 180 euro aan boetes open te hebben staan. Deze kon hij niet betalen en dus mocht hij 1e klas mee naar een politiecel.

Vijf aanhoudingen tijdens horecatoezicht

BREDA: De politie heeft vrijdagnacht in het horecagebied in het centrum van Breda tijdens horecatoezicht vijf stappers aangehouden.

Rond middernacht werd in de Reigerstraat een 16-jarige knaap uit Dordrecht aangehouden omdat hij een politieman beledigde. Hij werd ingesloten en later die nacht met een proces-verbaal weer naar huis gestuurd. In de Torenstraat werd om 01.45 uur een 24-jarige inwoner uit Raamsdonksveer betrapt op het bezit van een wikkel cocaine. Het spul werd in beslag genomen en een proces-verbaal wordt opgemaakt. Een 22-jarige man uit Etten-Leur verstoorde op de Havermarkt de openbare orde zodanig wijze dat de politie hem na herhaalde waarschuwingen inrekende. Hem was de toegang tot een horecagelegenheid geweigerd, waarna hij zeer emotioneel werd en hij luid schreeuwend door het centrum liep. Tijdens de aanhouding bemoeide zijn 24-jarige vriendin zich met de zaak en beledigde de politiemensen. Ook zij werd aangehouden en beiden werden ingesloten. Later in de nacht zijn zij na verhoor en met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld. Ook een 24-jarige inwoner van Breda vond het nodig om rond 03:45 uur agenten te beledigen. Hij deed dit zonder enige aanleiding, waarna hij meteen een politiebus kon instappen en werd ingesloten in het cellencomplex. Later die nacht is hij na verhoor weer heengezonden.

Doorrijder meldt zich

LANGEWEG: Zaterdag rond middernacht, verloor een 20-jarige inwoner van Zevenbergen op de Kloosterlaan de macht over het stuur van zijn auto en reed door enkele voortuintjes. De man parkeerde zijn auto in de directe omgeving waarna hij Langeweg verliet zonder de tuin eigenaren in kennis te stellen. De volgende dag meldde hij zich bij de politie. Daar kreeg hij alsnog een proces-verbaal aangezegd omdat zijn auto niet verzekerd bleek te zijn.

Dronken automobilist veroorzaakt levensgevaarlijke situatie

ZEVENBERGEN: Zaterdag is een 31-jarige man uit Zevenbergen door de politie aangehouden omdat hij onder invloed van drank in zijn auto reed. De man bleek zodanig onder invloed van drank te zijn dat hij midden op de Rijksweg A17 zijn auto tot stilstand had gebracht. Hierdoor ontstond enige tijd een levensgevaarlijke situatie. Een getuige maakte hiervan gelukkig melding bij de politie. Bij de ademanalyse bleek de man een alcoholpromillage van 665 ug/l te hebben. Zijn rijbewijs is direct ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongeren bekennen vernieling fiets

FIJNAART: De wijkagent van Fijnaart heeft afgelopen weekend opnieuw een vernieling opgelost. Nadat hij vernam dat er een vernielde fiets in de gracht aan de Kerkring was aangetroffen werd door hem een onderzoek opgestart onder de Fijnaartse jeugd. Al snel leidde dit tot de verdenking van een twee jongen (16 en 17 jaar) uit Fijnaart. Na een onderhoud met de wijkagent bekenden zij de vernieling. Ze hebben inmiddels de schade aan de eigenaresse van de fiets vergoed. Het duo is doorverwezen naar bureau Halt.

Bron: Henk Snepvangers