Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 14 februari en zondag 15 februari '04

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Fietser aangereden

Fietser werd met heup en knieletsel door ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Borne

Op vrijdag 13 februari '04 omstreeks 7.16 uur reed een 34 jarige automobilist uit Borne over de Hazelaarstraat in Borne. Bij de kruising met de Letterveldweg sloeg hij linksaf. Op dat moment fietste een 58 jarige man uit Borne over de Letterveldweg, komende uit de richting van de Azelosestraat. De automobilist zag de fietser over het hoofd en verleende hem geen voorrang. Hierdoor kwam de fietser ten val. Hij werd met knie- en heupletsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018127)

Twee auto's in de sloot

Beide auto's waren total loss. .

Beuningen

Op vrijdag 13 februari '04 omstreeks 13.49 uur kwam er een melding binnen van een aanrijding op de kruising Beuningerveldweg en de Lutterzandweg in Beuningen. De agenten troffen twee auto's in de sloot aan. De inzittenden waren inmiddels uit de voertuigen. Eén bestuurder, een 19 jarige man uit Beuningen is voor onderzoek door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij klaagde over pijn aan zijn nek en rug. De 19 jarige automobilist reed over de Beuningerveldweg, komende uit de richting van de Beuningerstraat. Een 21 jarige man uit Ootmarsum reed over de Lutterzandweg. Bij genoemde kruising verleende de man uit Beuningen geen voorrang aan de, van rechts komende, automobilist uit Ootmarsum.. Door de aanrijding werd tevens een 'paddestoel' van de ANWB omvergereden. Tegen de 19 jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt (bps: 04-018374)

Aanrijding met letsel

Bestuurster met onbekend (nek)letsel naar het ziekenhuis vervoert

Enschede

Op vrijdag 13 februari '04 omstreeks 19.36 uur reed een 19 jarige automobiliste uit Enschede over de Geessinkweg in Enschede. Bij de kruising met de Broekheurne ring verleende zij geen voorrang aan een 20 jarige automobiliste uit Enschede. Door de aanrijding is het voertuig van de 20 jarige vrouw total loss. De 20-jarige vrouw werd met onbekend (nek)letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de 19 jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt (bps: 04-018536)

Automobilist rijdt door na aanrijding met jongen

Politie Twente zoekt getuigen van de aanrijding,

Enter

Op vrijdag 13 februari '04 omstreeks 13.25 uur fietste een 14-jarige jongen uit Enter over de kruising Rijssenseweg met de Vonderweg in Enter. Op genoemde kruising kwam de jongen in botsing met een auto. De automobilist is doorgereden en heeft zijn identiteit niet kenbaar gemaakt. De jongen heeft zich na de aanrijding onder behandeling gesteld van een huisarts i.v.m. diverse schaafwonden. Tevens was als gevolg van de aanrijding zijn kleding beschadigd. De jongen was aangereden door een bestuurder van een witte Opel (oud model). De bestuurder was ongeveer tussen de 25-35 jaar en droeg donker haar in een scheiding. De auto kwam uit de richting van Rijssen en reed in de richting van het centrum van Enter. De politie Twente is op zoek naar deze bestuurder en getuigen. (bps: 04-018344)

Bestuurster bromfiets rijdt door na aanrijding

Meisje werd met behoorlijke schaafwonden op haar gezicht door de ambulance naar het ziekenhuis in Gronau gebracht.

Enschede

Op vrijdag 13 februari '04 omstreeks 18.02 uur werd op de Gronausestraat in Enschede een 13 jarig meisje uit Gronau door een bestuurster van een bromfiets aangereden. Door de botsing liep het 13-jarige meisje behoorlijke schaafwonden op in haar gezicht. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Gronau. (bps: 04-018491)

Dronken bromfietsbestuurder aangehouden

Man had meerdere boetes en een gevangenisstraf van 132 dagen openstaan.

Enschede

Op vrijdag 13 februari '04 omstreeks 17.40 uur reed een 43-jarige man uit Enschede met zijn bromfiets langs een verkeerscontrole op de Potsweg te Enschede. De agent registreerde een snelheid van 51 km/h op zijn lasergun. Dat is 18 km/h hoger dan is toegestaan op een bromfiets. De bestuurder van de bromfiets werd daarom staande gehouden en gecontroleerd. De man gaf niet zijn juiste personalia op. Toen de agent zijn juiste personalia had achterhaald bleek dat de man nog voor E 379,55 aan verschillende boetes en 132 dagen gevangenisstraf had openstaan. De man verkeerde tevens onder invloed van alcohol. Hij werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij op het ademanalyseapparaat een uitslag van 1,3 promille. De man werd na verhoor opgesloten i.v.m zijn openstaande gevangenisstraf. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018507)

Dronken automobilist rijdt door

De automobilist blies een uitslag van 2,2 promille (!)

Enschede

Naar aanleiding van een melding van het doorrijden na een aanrijding aan de Wenninkgaarde in Enschede gingen agenten op vrijdag 13 februari '04 omstreeks 20.00 uur naar de woning van een 48 jarige Enschedeër. De auto die betrokken was bij de aanrijding stond op zijn naam en bij hem voor de woning. De Enschedeër werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij op het ademanalyseapparaat een uitslag van 2,2 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd (bps: 04-018535)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 1,7 promille, zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Markelo

Surveillerende agenten zagen op 13 februari '04 omstreeks 22.35 uur een auto rijden over de Stationsweg te Markelo. Toen, doormiddel van het stopbord in hun dienstvoertuig, een stopteken gaven werd dit niet opgevolgd door de bestuurder. Een agent op de motor heeft de auto tot stoppen kunnen dwingen op de Lochemseweg. De bestuurder, een 32 jarige man uit Markelo, verklaarde het stopteken van de politieauto niet te hebben gezien. Omdat de man alcohol had gedronken werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het ademanalyseapparaat blies hij een uitslag van 1,7 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018581)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 0,6 en kreeg een boete.

Delden

Op vrijdag 13 februari '04 omstreeks 23.05 uur reed een 44 jarige man uit Hengelo over de Hengelosestraat te Delden. Uit controle bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij op de ademanalyse een uitslag van 0,6 promille. De man heeft een boete gekregen. (bps: 04-018588)

Rijden onder invloed

Bestuurder probeerde te snoepen tijdens het onderzoek.

Hengelvelde

Op zaterdag 14 februari 2004 omstreeks 00.07 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden over de Bretelerstraat in Hengelvelde. Tijdens de controle mislukte de blaastest en daarom werd de 37 jarige bestuurder uit Hengelvelde overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. De man probeerde enkele malen snoep en kauwgum te eten. Omdat dit, in het belang van het onderzoek en voor het volgen van de juiste procedure niet is toegestaan, werd het snoep afgepakt. De man blies een uitslag van 1,4 promille op het ademanalyseapparaat. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018600)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 0,7 promille

Weerselo

Surveillerende agenten zagen op zaterdag 14 februari 2004 omstreeks 1.29 uur een auto rijden over de Bisschopstraat in Weerselo. De bestuurder, een 19 jarige man uit Weerselo, reageerde niet op het stopteken dat de agenten hem middels het stopbord van het dienstvoertuig gaven. Pas bij de woning van de man had hij in de gaten dat de agenten hem wilden controleren. Omdat de man alcohol had gedronken werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 0,7 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018634)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 1 promille

Glanerbrug

Surveillerende agenten zagen op zaterdag 14 feb. 04 omstreeks 1.17 uur een auto rijden over de Gronausestraat te Glanerbrug. De bestuurder, een 55 jarige man uit Enschede, werd gecontroleerd. Omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 1 promille op het ademanalyseapparaat. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018640)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 0,7 promille

Almelo

Op zondag 15 februari 2004 omstreeks 4.09 uur werd een 21 jarige automobilist uit Almelo gecontroleerd op de Sluitersveldsingel te Almelo. Hij was onder invloed van alcohol en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau blies hij een uitslag van 0,7 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-018991)

Bromfietser onder invloed

Bestuurder viel op omdat hij geen helm droeg

Oldenzaal

Op zondag 15 februari 2004 zagen surveillerende agenten een bromfietsbestuurder rijden zonder helm. Toen zij de bestuurder controleerden op de Spoorstraat te Oldenzaal roken zij dat de man alcohol had gedronken. De bestuurder, een 20 jarige Oldenzaler, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 0,7 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-018990)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 0,8 promille

Almelo

Tijdens een alcoholcontrole op de Wierdensestraat/Aalderinksingel werd op zondag 15 februari 2004 omstreeks 4.05 uur een 23 jarige automobilist uit Almelo aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en blies een uitslag van 0,8 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-019005)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 1,3 promille

Almelo

Op zaterdag 14 februari '04 omstreeks 2.00 uur zagen surveillerende agenten op de Hofkampstraat in Almelo een auto midden op de weg staan. Toen zij de auto wilden controleren reed deze met gierende banden weg. Op de Grotestraat werd de automobilist gecontroleerd. Omdat de bestuurder, een 38 jarige man uit Sibculo, onder invloed van alcohol was werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 1,3 promille. De man kreeg een rijverbod van 6 uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018642)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 0,7 promille

Enschede

Op zaterdag 14 februari 2004 omstreeks 3.32 uur werd een 44 jarige automobilist uit Hengelo gecontroleerd op de Oldenzaalsestraat in Enschede. Omdat hij alcohol had gedronken werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het ademanalyseapparaat blies hij een uitslag van 0,7 promille. De man kreeg een rijverbod van 2 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018662)

Aanrijding met letsel, bestuurder onder invloed

Bestuurder blies een uitslag van 1,3 promille.

Geesteren

Op zaterdag 14 februari '04 omstreeks 17.52 uur zagen surveillerende agenten dat er een eenzijdige aanrijding had plaatsgevonden op de Denekamperweg te Geesteren. Zij troffen een auto tegen een boom aan. De bestuurder, een 21 jarige man uit Almelo had alcohol genuttigd. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouwelijke passagier (20 jaar uit Tubbergen) droeg tijdens de aanrijding geen gordel en kwam met haar hoofd tegen de voorruit. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo alwaar zij een nacht moest blijven. De auto werd total loss afgesleept. De bestuurder blies op het bureau een uitslag van 1,3 promille. Uit onderzoek bleek dat de man te hard gereden had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018866)

Zonder rijbewijs, onder invloed

Er werd een bloedproef afgenomen

Westerhaar-Vriezenveense wijk

Op zaterdag 14 februari '04 omstreeks 20.48 uur controleerden agenten een personenauto op de Hoofdweg in Westerhaar. De 56-jarige automobilist uit Hoogeveen had alcohol gedronken en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat hij de blaastest niet naar behoren kon uitvoeren werd een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man was 8 jaar geleden ongeldig verklaard. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018904)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 0,8 promille

Hengelo

Op zaterdag 14 februari '04 omstreeks 23.17 uur werd een 42 jarige automobilist gecontroleerd op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. De man had alcohol gedronken en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 0,8 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018929)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 0,8 promille

Oldenzaal

Op zondag 15 februari 2004 omstreeks 00.24 uur werd een 50 jarige automobilist uit Denekamp gecontroleerd op de Denekamperstraat in Oldenzaal. De man had alcohol gedronken en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 0,8 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018951)

Achtervolging, bestuurder rijdt onder invloed

Toen agenten automobilist wilden controleren ging hij er van door.

Geesteren

Op zondag 15 februari 2004 omstreeks 1.09 uur zagen surveillerende agenten een 32-jarige automobilist uit Geesteren rijden over de Dorpsstraat in Geesteren. Toen de agenten de man een stopteken gaven om hem te controleren ging hij er vandoor. De man reed met hoge snelheid weg en probeerde de politie af te schudden. Uiteindelijk, na een wildemans rit door het dorp, stopte de bestuurder op de Dorpsstraat. De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau blies hij een uitslag van 1,4 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018961)

Schennispleger

Politie Twente is op zoek naar getuigen.

Enschede

Een 30 jarige vrouw uit Enschede liep op vrijdag 13 februari omstreeks 7.30 uur over de Klanderij in Enschede. Toen zij ter hoogte van de Albert Hein liep zag zij een man staan die schennis pleegde. De vrouw deed hiervan aangifte. De Politie Twente stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Signalement van de schennispleger: blanke slordige man
bruin haar
jonger dan 25 jaar
geen snor,baard of bril
droeg een wijde spijkerbroek
een donkere korte jas
een opvallende rode rugzak
(bps: 04-018135)

Portier mishandelt en beledigt

Twee mannen zijn aangehouden en opgesloten.

Enschede

Op zaterdag 14 februari '04 omstreeks 1.10 uur zagen surveillerende agenten dat er problemen waren bij een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede. Bleek dat een 24 jarige man uit Enschede en een 22 jarige man uit Hengelo de zaak niet in mochten omdat zij zich niet konden legitimeren. De mannen werden daarop vervelend en wilden niet weggaan. Hierdoor ontstond er een schermutseling en werd een 36-jarige portier uit Enschede getrapt en bedreigd. De portier deed hiervan aangifte. De beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar zij werden opgesloten. Omdat de man uit Enschede een militair is werd de Koninklijke Marechaussee in kennis gesteld. Beide mannen zijn in belang van het onderzoek in verzekering gesteld. (bps: 04-018630)

Automobilist slaat jongen

13-jarige jongen verleende de automobilist geen voorrang.

Enschede

Een 13-jarige jongen uit Enschede fietste op vrijdag 13 februari '04 omstreeks 14.45 uur over de Mekkelholtsweg in Enschede. Bij de kruising met de dr. J. van Damstraat verleende hij geen voorrang aan een onbekende automobilist. Er ontstond geen aanrijding. De jongen fietste door. De automobilist is de jongen achterna gereden. Hij sneed de jongen de weg af zodat hij moest stoppen en stapte uit zijn voertuig. De man zei tegen de jongen dat hij moest uitkijken. De jongen bood daarop meteen zijn excuses aan. De man sloeg de jongen met een vuistslag in zijn gezicht en stapte weer in zijn auto en reed weg. De jongen hield aan deze klap een opgezwollen pijnlijke wang over en heeft zich onder behandeling van de huisarts gesteld. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (bps: 04-018395)

Man slaat met fles

Twee broers werden overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling

Enschede

Op vrijdag 13 februari omstreeks 22.30 uur stonden twee broers van 18 en 17 jaar uit Alstatte met enkele vrienden op het Oogstplein te Enschede. Op een gegeven moment werd de groep lastig gevallen door een 18 jarige man uit Enschede. De groep besloot daarom verder te lopen en geen aandacht aan deze vervelende man te besteden. Op de Weth. Nijhuisstraat wordt plotseling de 18 jarige man uit Alstatte door de vervelende man geslagen in zijn gezicht. Met een fles drank slaat de vervelende man daarna de 17 jarige jongen op zijn hoofd. Hij raakte hierdoor gewond aan zijn hoofd. Ook zijn 18 jarige broer krijgt door de rondvliegende glasscherven letsel aan zijn gezicht. De ambulance heeft de beide broers overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De vervelende man is kort daarna aangehouden door de politie. Hij zat inmiddels in een horecagelegenheid aan de Goudenregenstraat in Enschede. De man is overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. De man verklaarde de volgende dag dat hij niet was begonnen met ruzie maken. Hij verklaarde gereageerd te hebben op uitlatingen van de groep. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (bps: 04-018584)

Man beledigt agenten

Met een dagvaarding verliet hij het politiebureau

Enschede

Op vrijdag 13 februari '04 omstreeks 14.32 uur bevonden agenten zich op het Molenplein te Enschede. Daar werden zij beledigd door een 33 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor verliet hij het bureau met een dagvaarding. (bps: 04-018341)

Bestuurder verlaat plaats ongeval

Automobilist had zijn auto tegen een lichtmast geparkeerd.

Enschede

Op zaterdag 14 februari '04 omstreeks 7.25 uur troffen agenten aan de Kuipersdijk te Enschede een auto tegen een lichtmast aan. De auto was afgesloten en de bestuurder was niet aanwezig. De auto werd daarom afgesleept. De lichtmast was zodanig beschadigd dat Essent werd ingeschakeld. De eigenaar, een 21 jarige man uit Enschede, werd daarna in zijn woning opgezocht. Hij krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval en het niet verzekerd hebben van zijn voertuig.(bps: 04-018695)

Vrouw aangehouden voor vernieling

Haar hond vernielde ruit van een woning

Enschede

Een 37 jarige vrouw uit Enschede is op vrijdag 13 februari '04 omstreeks 18.13 uur aangehouden nadat zij wederom voor overlast zorgde en vernieling pleegde. De vrouw verbleef samen met haar dieren, waaronder twee grote agressieve honden, tijdelijk bij een kennis in Enschede. De hond van de vrouw vernielde een ruit van een voordeur van een andere woning. De honden zijn in beslag genomen en de vrouw werd opgesloten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (De gezondheid van de vrouw was zodanig dat zij met een gerechtelijke machtiging werd opgenomen door de hulpverlening Mediant.) (bps: 04-018502)

4 mannen aangehouden

De mannen voldeden niet aan bevel of vordering van de politieagenten

Rijssen

Op zondag 15 februari 2004 omstreeks 3.38 uur zagen agenten dat er een vechtpartij gaande was op de Grotestraat in Rijssen. De agenten hebben daarop verschillende partijen uit elkaar getrokken en de gemoederen proberen te bedaren. Uiteindelijk hebben zij alle betrokkenen gesommeerd weg te gaan. Vier mannen weigerden dit echter. Zij wilden ook niet vertrekken toen hen dit nogmaals enkele keren persoonlijk werd gevorderd. Hierop werden deze mannen, 20, 18, 23 en 23 jaar uit Rijssen, aangehouden. Allen werden overgebracht naar het politiebureau. De Politie Twente stelt een onderzoek in naar de aanleiding van de vechtpartij. (bps: 04-018985)

Voetganger slaat fietser

Voetganger dacht dat de fietser zijn zusje zou slaan

Enschede

Op zaterdag 14 februari '04 omstreeks 15.29 uur fietste een 23-jarige man uit Enschede over de Van Loenshof in Enschede. Ter hoogte van de Boulevard moest hij plotseling remmen voor een overstekende groep personen. Doordat hij dit te laat zag stopte hij vlak voor een 17 jarig meisje uit Enschede. Haar 15 jarige broertje ging daarom tekeer tegen de fietser. Voordat de 23 jarige man het in de gaten had kreeg hij een harde klap in zijn gezicht. De man heeft hierdoor een pijnlijke gezwollen kaak. Hij deed aangifte. De 15 jarige jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De jongen verklaarde dat hij dacht dat zijn zusje zou worden geslagen en wachtte dit niet af. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018810)

Geen wiet en geen GSM

Agenten houden GSM-dief op heterdaad aan.

Enschede

Op zaterdag 14 februari '04 omstreeks 17.32 uur zagen agenten op de Noorderhagen een 29-jarige Enschedeër over een hek springen en wegrennen. De agenten zijn daarop achter de man aangerend. Toen zij hem staande hielden werden zij aangesproken door een 15 jarige en een 17 jarige man uit Munster. Zij vertelden dat de 29 jarige Enschedeër zojuist de telefoon van de 15 jarige jongen had gestolen. De jongens waren even daarvoor door de man benaderd voor wiet. De jongens hadden daarom de man de telefoon gegeven zodat deze een telefoonnummer kon programmeren. Maar toen de man de telefoon in handen had rende hij snel weg. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij opgesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (bps: 04-018852)

Echtpaar bedreigt en mishandelt agenten

Beiden zijn aangehouden.

Enschede

Op zaterdag 14 februari '04 omstreeks 16.45 uur bevond een parkeercontroleur gekleed in politie-uniform zich op de Espoortstraat in Enschede. Op een gegeven moment werd hij aangesproken door een automobilist die advies vroeg omdat zojuist in zijn auto was ingebroken. De parkeercontroleur stond tijdens dit gesprek in het midden van de rijbaan. Het overige verkeer kon hem wel passeren. Op een gegeven moment hoorde de parkeercontroleur dat een bestuurder van een passerende auto geïrriteerd reageerde omdat hij midden op de weg stond. De parkeercontroleur vroeg aan de geïrriteerde bestuurder of hij wilde doorrijden omdat hij met zijn werk bezig was. Uit een andere passerende auto hoorde de controleur een belediging. Een vrouw die in auto zat reageerde behoorlijk opgewonden. De man, die in dezelfde auto zat, had een dreigende houding en wilde de auto verlaten. Dit werd hem belet door de parkeercontroleur. De man stapte toch uit en kwam dreigend, met gebalde vuisten op de parkeercontroleur af. Toen de man in de gaten kreeg dat er versterking onderweg was stapte hij in zijn auto en wilde wegrijden. De parkeercontroleur zei de man dat hij was aangehouden en dat hij moest blijven staan. Omdat de man zei dat hij de parkeercontroleur omver zou rijden is hij voor het voertuig weggegaan. De automobilist, een 35-jarige man uit Enschede, werd even later aan de Rietmolenstraat aangehouden door de politie. De vrouw, 30 jaar uit Enschede, mocht met haar kinderen verder rijden. Zij was echter boos en opgewonden. Zij bedreigde en beledigde nogmaals de parkeercontroleur. Een 29-jarige agente hield de vrouw daarom aan. Hierbij pakte zij haar bij haar arm. De vrouw sloeg daarop de agente in haar gezicht en trok aan haar haren. De vrouw trachtte de agente nogmaals te slaan. Agenten hielpen de agente en boeiden de vrouw. De agente heeft een pijnlijke plek en krassen in haar gezicht overgehouden. De vrouw en de man werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werden zij in vrijheid gesteld. Tegen het echtpaar wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-01884)

Veelpleger aangehouden

Man stal een fles sterke drank

Enschede

Bij een supermarkt aan de Noorderhagen had het personeel op zaterdag 14 februari '04 een 41 jarige man uit Enschede aangehouden. De man had een fles drank gestolen. Toen de beveiligingsbeambte van de winkel de fles ontdekte bij de man was deze nog onafgesloten. Tijdens het wachten op de komst van de politie zag de man kans de fles drank te openen en enkele slokken te nuttigen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd ingesloten. De man is in verzekering gesteld omdat hij een veelpleger is. (bps: 04-018859)

Bromfietsbestuurder steelt handtas

Bestuurder trok tas van de schouder af.

Hengelo

Op zaterdag 14 februari '04 omstreeks 1.30 uur liep een 41-jarige vrouw over de Wementraat in Hengelo. Zij liep in de richting van de Thiemsbrug. Plotseling kwam er een scooter naast haar rijden en voelde zij dat iemand de riem van haar tas pakte. De tas werd van haar schouder afgetrokken. De vrouw heeft geprobeerd de tas aan de riem vast te houden doch deze begaf het. De scooter verdween met haar tas in de richting van de Thiemsbrug. De bestuurder droeg een gele helm en een donkere jas. De vrouw deed aangifte van haar tas met inhoud. De Politie Twente is opzoek naar getuigen. (0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000) (bps: 04-018743)

Steekpartij

3 mannen werden aangehouden

Almelo

Op zondag 15 februari 2004 omstreeks 1.08 uur kwam er bij de Politie Twente een melding binnen van een vechtpartij aan de Nieuwstraat te Almelo. De agenten zagen dat een 24 jarige man in bedwang werd gehouden door een 46 jarige man. Een 23 jarige man sloeg de 24 jarige man in zijn gezicht. Door de tussenkomst van de politie stopte deze mishandeling. De 24 jarige man had een mes in zijn handen. Deze werd door de politie in beslag genomen. Alle drie mannen werden meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Al snel bleek dat er een vierde man betrokken was. Er liep een bloedspoor in over de Rohofstraat, Wierdensestraat en bij de Thorbeckelaan trof een agent een gewonde man aan. Deze man, een 43 jarige Almeloër, had een steekwond in zijn rug. Hij werd door de agent naar het ziekenhuis gebracht alwaar hij moest blijven. De 23-jarige man is even later ook, ivm verwondingen aan zijn hand, overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd na behandeling in het ziekenhuis opgesloten. De 23 jarige en 46 jarige man zijn in verzekering gesteld. De 24 jarige man is na verhoor in vrijheid gesteld. De Politie Twente heeft vandaag een buurtonderzoek gehouden. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de aanleiding en toedracht van de vechtpartij. (bps: 04-018960)

Man dreigt met pistool

Agenten hebben hun vuurwapen uit voorzorg ter hand genomen om de man aan te houden.

Hengelo

Op zondag 15 februari 2004 omstreeks 3.25 uur surveilleren agenten per fiets over de Marktstraat te Hengelo. Op een gegeven moment zien zij onenigheid bij een groep mannen. Opeens zien zij dat een man zich losmaakt uit het groepje en dat de andere mannen enkele passen achterwaarts maken. De agenten zagen dat de man, een 37-jarige man uit Enschede, een pistool in zijn hand hield. De man hield de loop in de richting van de groep (4 a 5 mannen). De agenten hebben direct, ter onmiddellijke afwending van dit dreigende gevaar, hun dienstwapen getrokken. De agenten sommeerden de man zijn vuurwapen te laten vallen. De man voldeed hier aan en legde het wapen op de grond. Hierop hebben de agenten de man geboeid en aangehouden. Het pistool van de man bleek een gaspistool (7,65 mm) te zijn. Niemand uit de groep wenste aangifte te doen. Men heeft wilde wel een verklaring afleggen. Een 17 jarige man uit Schalkhaar is ook aangehouden omdat hij mogelijk medeplichtig is. Tijdens het fouilleren van de man trof de politie een groot model knipmes aan. De Politie Twente stelt een onderzoek in naar de aanleiding. De mannen zijn opgesloten en in verzekering gesteld. (bps: 04-018986)

Mannen plegen vernieling en mishandelen bewoner

Verdachte met slagaderlijke bloeding opgenomen in het ziekenhuis.

Almelo

Op zaterdag 14 februari '04 kwam er een melding bij de Politie Twente over onenigheid aan de Gagelstraat in Almelo. Agenten troffen voor een woning aan de Gagelstraat een grote plas bloed aan. Bleek dat twee mannen, een 21 en 28 jarige man uit Almelo, de bewoner van de Gagelstraat hadden bedreigd en geslagen. De mannen hadden meerdere ruiten van de woning vernield. Omdat er een grote plas bloed was aangetroffen zijn de agenten naar de huisartsenpost gegaan. Daar werd iemand behandeld aan een slagaderlijke bloeding. Eén van de mannen (21 jaar) die aan de Gagelstraat was geweest werd in het ziekenhuis aangetroffen en aangehouden. De andere man (28 jaar) was nog onder behandeling. De Politie Twente stelt een onderzoek in. De aangehouden man is vandaag in de loop van de middag weer in vrijheid gesteld. De 34-jarige bewoner van de Gagelstraat heeft aangifte gedaan. (bps: 04-018902)

Jongen springt op auto

Vier jongens aangehouden

Enschede

Op zaterdag 14 februari '04 omstreeks 22.34 uur kwam er een melding van vernieling van auto's aan de Dennenweg in Enschede. Gealarmeerde agenten troffen een groep van vier jongens aan. De jongens (2x 16 en 2x 17 uit Enschede) werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de 17 jarige jongen op de auto van een 31 jarige Enschedese had gesprongen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongens werden na het afleggen van een verklaring bij hun ouders thuisgebracht. (bps: 04-018922)

Mishandeling

Agenten spreken dader van een mishandeling op 'heterdaad' aan.

Enschede

Op zondag 15 februari 2004 omstreeks 00.33 uur surveilleerden agenten over de G.J. Van Heekstraat in Enschede. Op een gegeven moment zien zij een man op de fiets die een gehaaste indruk maakte. Omdat de verlichting niet in orde was spraken de agenten de man aan. Tijdens dit gesprek zien de agenten dat de man, 29 jaar uit Enschede, bloed op zijn jas en broek heeft. De agenten kunnen het 'bloedspoor' herleiden naar een woning. De deur van de betreffende woning werd geopend en de agenten zagen een 30 jarige man met een bebloed hoofd staan. Bleek dat de 29 jaar even daarvoor de 30 jarige bewoner in elkaar had geslagen. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een getuige had gezien hoe de 29 jarige man via een openstaand raam de woning was binnengeklommen. De bewoner sliep op dat moment. Het slachtoffer werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hij deed aangifte van mishandeling. De 29 jarige man is opgesloten en in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 04-018956)


---- --