Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterout (15/02)

Tilburg, 15 februari 2004.

Gevaarlijk weggedrag onder invloed van drugs

OOSTERHOUT Op zaterdagmiddag kwam er bij de politie van Oosterhout een melding binnen dat op de Rijksweg A27 de bestuurder van een personenauto zich verkeers gevaarlijk gedroeg. Nabij de afslag Dongen troffen de agenten de auto met de bestuurder aan. Deze automobilist was door medeweggebruikers klem gereden. De bestuurder, een 30-jarige man uit Geertruidenberg, die onder invloed was van drugs werd aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Goirlenaar onder invloed van drank

GILZE Surveillerende agenten hebben vanmorgen om kwart voor negen aan de Van Heinsbergstraat een 31-jarige Goirlenaar slapend in zijn auto aangetroffen. De auto stond daar met draaiende motor. De man uit Goirle was onder invloed van drank. Hij kreeg van de agenten een rijverbod, waarop de Goirlenaar de motor afzette, de auto afsloot en bij een vriend ging verder slapen.

Politie haalt landbouwtrekker van de weg

LAGE ZWALUWE De politie heeft zaterdag aan de Gaete een landbouwtrekker met aanhangwagen van de weg gehaald omdat er aan de technische staat van de voertuigcombinatie nogal het een en ander mankeerde. Personeel van de Unit Forensisch technisch Onderzoek (FTO) van de politie Midden en West Brabant zal de zaak technisch onderzoeken.

Vandalen plegen vernielingen aan autos

TERHEIJDEN Afgelopen weekend hebben tot nu toe onbekende vandalen vernielingen aangericht aan autos die geparkeerd stonden aan de Molenstraat en de Raadhuisstraat. Er werden ruitenwissers en antennes van de voertuigen omgebogen.

Dronken Bosschenaar opgepakt

WAALWIJK Zaterdagnacht rond kwart voor één hebben agenten aan de Wilhelminastraat een 43-jarige dronken Bosschenaar opgepakt. De man zorgde voor overlast en werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Spelen met vuur levert brandwonden op

WAALWIJK Een 11-jarige jongen uit Waalwijk raakte zaterdagavond rond halfzeven gewond toen hij met een aantal leeftijdgenootjes aan de Eerste Zeine met vuur aan het spelen was. Als een van de knapen een fles met een vloeistof op het vuur gooit gaat de fles hierbij kapot en kreeg de 11-jarige jongen vloeistof uit de fles en vlammen op kleding en gezicht. Door alert te reageren, de jongen liet zich vallen en rolde het vuur uit, bleef de schade beperkt. In een ziekenhuis werden
1e graads brandwonden aan rechteroog, voorhoofd en neus geconstateerd.

Agressieve buurman opgepakt

KAATSHEUVEL Agenten hebben zaterdagmorgen rond kwart voor twaalf een 50-jarige man uit deze plaats aangehouden,. Hij wordt verdacht van de bedreiging van zijn achter buurman en verder wordt de man verdacht van de vernieling van een videocamera en pas gelegde betondrempels. Met een boete van 170 euro werd de man weer in vrijheid gesteld.

Hennepkwekerij

KAATSHEUVEL Aan de Van Haestrechtstraat heeft de politie zaterdag een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 3000 hennepstekken en 148 moederplanten. De politie heeft de zaak geruimd en de gebruikelijke randapparatuur in beslag genomen.

Man mishandelt vriendin

KAATSHEUVEL Aan de Zoom in Kaatsheuvel hebben agenten zaterdagnacht rond halfvier een 42-jarige man uit Moergestel aangehouden. De man had zijn 38-jarige vriendin mishandeld.

Alcoholcontrole

LOON OP ZAND Aan de Kerkstraat heeft de politie zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden. Van 45 bestuurders hebben agenten een blaastest afgenomen. Een 52-jarige inwoner van Sprang Capelle werd aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Aan het bureau blies de man 1.15 promille. Hij kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.

Bron: Carel Bouman