Politie Zaanstreek-waterland


19:32 13-FEB-04
loc.: ZAANDAM, PEPERSTRAAT

Vrouw gewond door stuurloze bus

Een 31-jarige vrouw uit Zaandam is gewond geraakt toen het bushokje waarin zij stond te wachten werd geraakt door een bus. De chauffeur van de bus had het voertuig geparkeerd op de gedempte gracht bij de halte op de brug om even een broodje te gaan halen. De bus is vervolgens zonder inzittenden gaan rollen en reed tegen een bushokje aan op hoek van de Gedempte Gracht en de Westzijde. Van de vijf personen die daar op dat moment stonden te wachten, konden er vier op tijd wegkomen. De Zaandamse raakte gewond door rondvliegende delen van de abri. Zij raakte ondermeer gewond aan haar gezicht en werd door een toevallig passerende ambulance overgebracht naar ziekenhuid de Heel. Vermoedelijk is het ongeluk veroorzaakt door een mechanisch gebrek aan het parkeerrem-systeem. De politie is een onderzoek gestart.

20:29 13-FEB-04
loc.: PURMEREND, METEORENWEG

Twee mannen aangehouden na vechtpartij

Naar aanleiding van een vechtpartij tussen ongeveer tien personen, zijn twee mannen aangehouden. De politie kwam met drie eenheden ter plaatse om de twee partijen te scheiden. Een 21-jarige man uit Middenbeemster werd aangehouden omdat hij iemand met een ketting op het hoofd zou hebben geslagen. Een 25-jarige Purmerender bemoeide zich met deze aanhouding, bedreigde een agent en schold deze uit. Toen ook hij werd aangehouden verzette hij zich zodanig dat hij gepepperd moest worden. Een 17-jarige jongen uit Den Dolder en een 47-jarige man uit Amsterdam werden met onbekend letsel overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

21:59 13-FEB-04
loc.: PURMEREND, METEORENWEG

Xtc gevonden in woning

De politie heeft in een woning aan de Meteorenweg ongeveer 50 vermoedelijk XTC-pillen aangetroffen. De politie ging de woning binnen naar aanleiding van een tip. Op dat moment waren er geen personen in de woning aanwezig.

23:36 13-FEB-04
loc.: MONNICKENDAM, CORNELIS DIRKSZLAAN

Jongens aangehouden voor schieten met luchtdrukwapen

Vier jongens zijn aangehouden omdat zij vanaf de Waterlandse Zeedijk met een luchtdrukwapen op passerende auto's, fietsers en voetgangers aan het schieten waren. De verdachten, een 15-jarige jongen uit Monnickendam en drie Amsterdammers van 15 en 16 jaar, zouden in totaal ongeveer 40 auto's beschoten hebben. Ook werden diverse personen geraakt. Niemand raakte ernstig gewond. Twee van de verdachten gaven bij hun aanhouding een valse naam op. Het luchtdrukwapen bleken zij een dag eerder uit een school te hebben gestolen.

02:03 14-FEB-04
loc.: KROMMENIE, ZUIDERHOOFDSTRAAT

Vrouw (18) aangehouden voor mishandeling

Een 18-jarige vrouw uit Noord-Scharwoude is aangehouden wegens mishandeling. In een horecagelegenheid ontstond een woordenwisseling tussen de verdachte en een 16-jarige meisje uit Wormerveer. Vervolgens drukte de 18-jarige een glas stuk tegen het voorhoofd van de Wormerveerse. Het slachtoffer werd met snijwonden in het voorhoofd overgebracht naar ziekenhuis de Heel. Toen de politie ter plaatse kwam, had de verdachte de horecagelegenheid al verlaten. Doordat een taxichauffeur haar herkende op basis van het door de politie doorgegeven signalement kon de verdachte bij het station in Krommenie worden aangehouden. Zij werd in verzekering gesteld.

02:30 14-FEB-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Aanhoudingen voor drugsbezit

Een 20-jarige en een 23-jarige man uit Purmerend zijn aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs. Twee agenten in burger betrapten het duo toen zij in het toilet van een horecagelegenheid de drugs gebruikten. De Purmerenders werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

03:34 14-FEB-04
loc.: ZAANDIJK, LAGEDIJK

Inbreker aangehouden

Naar aanleiding van een melding dat er twee mannen op het dak van een bedrijf aan de Lagedijk liepen, heeft de politie een 23-jarige man uit Assendelft aangehouden op verdenking van inbraak. De man liep in de omgeving van het pand en voldeed aan het signalement dat door de melder was opgegeven. Verder onderzoek in de omgeving, ondermeer met een politiehond, leverde niets op. Bij het bedrijf bleek een raam geforceerd te zijn. Er werd niets weggenomen.

03:40 14-FEB-04
loc.: ZAANDAM, DAMSTRAAT

Vrouw slaat agente met flesje in gezicht

Een 38-jarige vrouw uit Zaandam is aangehouden nadat zij een politieagente met een flesje in het gezicht had geslagen. Na een opstootje voor een horecagelegenheid in de Damstraat werden vijf personen, waaronder de Zaandamse, gevorderd weg te gaan uit het horecagebied. Het groepje voldeed hier niet meteen aan en moest uiteindelijk onder begeleiding van vier politiemensen te voet en twee beredenen uit het gebied worden begeleidt. Daarbij schold de verdachte de agenten uit. Ongeveer 10 minuten later kwamen de politiemensen een aantal personen uit het groepje, ondanks de vordering, opnieuw tegen in het horecagebied. Toen de agenten hen hierop aanspraken, sloeg de verdachte de agente met een flesje in het gezicht. Tevens werden de politiemensen opnieuw door de vrouw uitgescholden. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

03:43 14-FEB-04
loc.: EDAM, KEIZERSGRACHT

Inbraak in hotel

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een hotel, vermoedelijk door vier personen van rond de 20 jaar. Omdat het hotel verbouwd wordt waren er geen gasten aanwezig. Twee mensen die meehelpen met de verbouwing en daarom in het hotel sliepen, schrokken wakker toen de inbrekers hun kamer binnenkwamen. Eén van hen rende tevergeefs nog achter hen aan. Het onderzoek in de omgeving dat de gewaarschuwde politie instelde, leverde niets op. In ieder geval werden gereedschap en twee camara's gestolen. Verder werd een bronzen beeld vernield.

21:06 14-FEB-04
loc.: PURMEREND, ZAMBEZILAAN

Dronken vrouw rijdt tegen betonblok

Een 42-jarige vrouw uit Purmerend is aangehouden nadat zij met haar auto tegen een aantal betonblokken was aangereden. De vrouw reed vanuit Purmerland de Zambezielaan op en reed in de bocht tegen de blokken aan die het fietspad afschermen. Zij bleek ruim drie keer meer te hebben gedronken dan is toegestaan (755 ug/l) en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.

21:27 14-FEB-04
loc.: ZAANDAM, PEPERSTRAAT

Overval op winkel

Een winkel aan de Peperstraat werd zaterdagavond overvallen door zes mannen. De in de winkel aanwezig eigenaar werd bedreigd met een mes waarna de mannen ervandoor gingen met flessen drank en geld. De mannen, allen tussen de 20 en 30 jaar met een Zuideuropees uiterlijk, reden weg in een witte bestelbus.

00:30 15-FEB-04
loc.: ZAANDAM, DAM

Twee mannen aangehouden na vechtpartij

Na een opstootje op de Dam, waarbij een portier van een horecagelegenheid en een man uit Koog aan de Zaan gewond raakte, zijn twee mannen aangehouden. De ruzie ontstond toen vier mannen geweigerd werden bij een horecagelegenheid omdat zij te dronken zouden zijn. Toen er een dreigende sfeer ontstond riepen de portiers de politie erbij. Inmiddels lag de man uit Koog aan de Zaan gewond op de grond. Toen politiemensen hulp wilden verlenen aan deze man, werden zij gehinderd door omstanders die zich agressief gedroegen en met elkaar op de vuist wilden gaan.
Pas nadat er meerdere politiemensen ter plaatse waren gekomen, kon de situatie onder controle worden gebracht en hulp worden verleend aan de gewonden man. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuis de Heel. Om escalatie in het ziekenhuis te voorkomen werd de gewonde portier naar het Boven 't IJ ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Een 29-jarige Zaandammer werd aangehouden wegens mishandeling van de portier.
Rond 01.30 uur werd een 30-jarige Zaandammer aangehouden die bij de vechtpartij betrokken was. Hoewel politiemensen hem gewaarschuwd hadden niet terug te gaan naar de horecagelegenheid, deed hij dat toch en liet zich bedreigend uit richting portiers. Toen hij niet voldeed aan de vordering het plein alsnog te verlaten, werd hij aangehouden.

00:35 15-FEB-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Jongen (16) aangehouden met vervalste OV-jaarkaart

Een 16-jarige Zaandammer is aangehouden nadat hij met een vervalste OV-jaarkaart een horecagelegenheid probeerde binnen te komen. De portier waarschuwde de politie en de jongen werd ingesloten.

01:19 15-FEB-04
loc.: PURMEREND, DE ROERDOMP

Autobrand

Door nog onbekende oorzaak is een bestelbus die geparkeerd stond op de Roerdomp in brand gevlogen. De brandweer heeft het vuur geblust. Vier andere auto's liepen door de brand schade op.


---- --