Politie Gelderland-Midden

Oosterbeek - Politieauto tegen boom - agenten gewond
Publicatiedatum: 15-02-2004

Op zaterdagavond 14 februari om 21.00 uur vloog een politieauto uit de bocht op de Benedendorpsweg in Oosterbeek. De twee inzittende politiemensen raakten (niet ernstig) gewond. De politieagenten waren met spoed vanaf het politiebureau aan de Van der Molenallee in Doorwerth, onderweg naar een inbraakmelding op de Jonkheer Nedermeijer van Rosenthalweg in Oosterbeek.

De bestuurder, een 29-jarige agente, werd na het ongeval met onder andere nekklachten vervoerd naar het Rijnstate ziekenhuis. Daar bleek dat zij twee botjes in de middenhand heeft gebroken. De naast haar zittende politieman liep een gekneusde bovenbeenspier op. De voorzijde van de politieauto werd totaal vernield. De auto is total loss.
De politieauto raakte in een bocht op de Benedendorpsweg met een wiel een trottoirband, waardoor de bestuurder de auto niet meer onder controle had en rechts van de weg tegen een boom botste. Vervolgens kwam de auto links van de weg in de middenberm tegen een boom tot stilstand. Getuigen, inzittenden van een er achter rijdende auto, hebben eerste hulp aan de politiemensen verleend.

Op dit momentis nog niet bekend of er daadwerkelijk is ingebroken in het pand op de J. N. van Rosenthalweg. Er was een inbraakalarm afgegaan. Er moet nog aangifte gedaan worden.

///
voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---