Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving 15 februari

Hoorn 15-02-2004 - 16.00 uur

Drie gewonden na botsing tussen scooter en fiets Hoorn, zaterdag 14 februari 2004.
Zaterdagmiddag even na 15.00 uur zijn drie personen naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht na een botsing tussen een scooter en een fiets op het fietspad langs de Provincialeweg in Hoorn. De scooterrijder, een 16-jarige jongen uit Venhuizen met bij hem achterop een 15-jarig meisje uit Hoorn, reed achterop een 12-jarige fietster uit Hoorn. De scooterrijder reed over het fietspad langs de Provincialeweg in de richting van de Willemsweg. Het fietsende meisje reed de scooter tegemoet en bij het passeren raakten de voertuigen elkaar waarna een valpartij ontstond. De jongen heeft letsel aan zijn linkerarm, het meisje dat bij hem achterop zat heeft gekneusde bovenbenen en de fietster heeft vooralsnog onbekend letsel.

Zwaargewonde na botsing met boom
Onderdijk, zaterdag 14 februari 2004.
Zaterdagavond rond 20.30 uur zijn drie mannen gewond geraakt nadat zij met de auto uit de bocht zijn gevlogen op de Zeedijk in Onderdijk. De bestuurder, een 18-jarige man uit Zwaagdijk, reed vermoedelijk met te hoge snelheid en verloor de macht over het stuur in een flauwe bocht ter hoogte van het gemaal in Onderdijk. Hij kwam uit de richting van Medemblik. De auto sloeg over de kop en kwam tot stilstand nadat hij met hoge snelheid tegen boom sloeg die geheel ontwortelde. Bij hem in de auto zaten twee mannen uit Wervershoof: een van 22 en een van 26 jaar. De 26-jarige man is met hersen- en inwendig letsel naar het MCA in Alkmaar overgebracht. De bestuurder is uit de auto geslingerd en heeft diverse fracturen, het letsel van de 22-jarige man is onbekend.

Aanhouding na belediging
Hoorn, zondag 15 februari 2004.
Zondagochtend om 2.30 uur is een 26-jarige man uit Hoorn door de politie van Noord-Holland Noord aangehouden nadat hij een agente had beledigd. De man werd bekeurd wegens wildplassen en schold vervolgens de agente uit. De man heeft een bekeuring gekregen.

Onder invloed in de auto
Hoorn, zondag 15 februari 2004.
Zondagochtend even voor 5.00 uur is een 26-jarige inwoner van Hoorn bekeurd nadat hij onder invloed achter het stuur zat langs het Keern in Hoorn. De man blies 405 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Tevens bleek de man geen rijbewijs te hebben waarna hij een valst naam opgaf. Ook hiervoor is hij bekeurd.

Auto in het water
Zwaagdijk, zondag 15 februari 2004.
Zondagmiddag omstreeks 12.45 uur is een 23-jarige automobilist uit Stede Broec met zijn auto in de sloot langs de Westfrisiaweg in Zwaagdijk gereden. De man is ongedeerd uit zijn auto gekomen. Hij is voor bloedonderzoek met de politie meegegaan aangezien de man vermoedelijk onder invloed van geestverruimende middelen in de auto heeft gereden.