Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving 15 februari

Alkmaar 15-02-2004 - 16.00 uur

Mercedessen gestolen
Egmond aan Zee/Egmond aan den Hoef, zaterdag 14 februari 2004. Zaterdag zijn er drie Mercedessen gestolen in Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef. Een bruine Mercedes met het kenteken EL-L8912 (Duits kenteken) vanaf de Boulevard in Egmond aan Zee, een rode Mercedes 250 met het kenteken FWJ-771 vanaf de Herenweg in Egmond aan den Hoef en een zilveren Mercedes TE230 met het kenteken DO-LN-980 (Duits kenteken) vanaf de Boulevard-Zuid in Egmond aan Zee.

Voetganger gewond
Alkmaar, zaterdag 14 februari 2004.
Zaterdagavond om 19.15 uur is een 48-jarige voetganger uit Heiloo gewond geraakt nadat hij aangereden werd door een 40-jarige automobilist uit Den Helder. De voetganger stak bij de kruising Kennemerstraatweg/Heilooër Tolweg over terwijl het voetgangerslicht vermoedelijk op rood stond. Hierdoor kon de automobilist, die uit de richting van de Kooimeer kwam, de man niet meer ontwijken waarna de botsing ontstond. De voetganger is met hoofdletsel naar het MCA in Alkmaar overgebracht.

Woninginbraak
Alkmaar, zaterdag 14 februari 2004.
Zaterdag zijn diverse kleine goederen uit een woning aan de Mercuriusstraat in Alkmaar ontvreemd na een inbraak. De onbekenden zijn binnengekomen door de achterdeur te forceren. Alkmaar, zondag 15 februari 2004.
Zondagochtend om 6.00 uur schrok de bewoner van een woning aan de Sint Annastraat wakker van glasgerinkel. Beneden gekomen bleek dat er een steen door de voorruit was gegooid en dat er een klok was gestolen.

Onder invloed in de auto
Alkmaar, zondag 15 februari 2004.
Zondagochtend even na 3.00 uur heeft een 45-jarige automobilist uit Slovenië zijn rijbewijs in moeten leveren wegens het rijden onder invloed. De man wilde de Karpertongarage in Alkmaar uitrijden zonder verlichting aan. Dit werd gezien door de politie die de man hierop aansprak. Aangezien er een dranklucht om de man hing werd hij op alcohol gecontroleerd. De man blies 665 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Tevens kreeg de man een proces-verbaal.

Gedrogeerd achter het stuur
Alkmaar, zondag 15 februari 2004.
Zondagochtend om 3.20 uur is een 26-jarige automobilist uit Amsterdam bekeurd nadat hij onder invloed van cocaïne en alcohol achter het stuur zat op de Geestersingel in Alkmaar. Ook bleek de man een wikkel cocaïne bij zich te hebben die hij in moest leveren.

Auto's in de brand
Heerhugowaard, zondag 15 februari 2004.
Zondagochtend even voor 5.00 uur is een twee maanden oude Honda CR-V Jeep in vlammen opgegaan langs de Gaard in Heerhugowaard. Het vuur is overgeslagen op een Fiat Viorino. Beide auto's zijn totall-loss. Er is vermoedelijke sprake van brandstichting.

Pijnlijke nek na botsing
Heiloo, zondag 15 februari 2004.
Zondag om 12.00 uur heeft een 70-jarige vrouw uit Heiloo nekklachten overgehouden van een botsing op de Kennemerstraatweg in Heiloo. Een 42-jarige automobilist uit Leimuiden stond als voorste auto stil voor het rode verkeerslicht op de kruising Kennemerstraatweg/Stationsweg. Achter hem stond de 70-jarige vrouw in haar auto en daarachter stond een 71-jarige automobilist. Op het moment dat het licht op groen sprong, trok de 71-jarige automobilist uit Heiloo te snel op en botste tegen de voor hem staande 70-jarige vrouw. Door de klap heeft de vrouw last van haar nek gekregen. Zij is naar het MCA in Alkmaar overgebracht.